Вітамін Д чи вітамін С: що краще приймати в період карантину

10.04.2020 24.04.2024
1172
Переглядів: 1172

Відомо, що новий коронавірус вкрай небезпечний для людей з ослабленим імунітетом. У зоні ризику опиняються люди старшого віку та з хронічними захворюваннями. У цей період фахівці рекомендують не тільки ретельно мити та дезінфікувати руки, а й активно зміцнювати імунітет.

Чим зміцнити імунітет?

Відомо, що імунна система – це захисна складова організму. Для її правильної роботи, а також підтримання необхідно регулярно приймати вітаміни та комплекс вітамінів для імунітету. 

Вітамінні комплекси Комплекс вітамінів
Омега-3

Імунітет – це комплексна та складна система, що складається з клітин, сполук і тканин. Але бути бар'єром імунна система може тільки тоді, коли вона досить міцна й стійка до вірусів та інфекцій.

Найпопулярнішим вітаміном для зміцнення імунітету вже давно вважають вітамін С (також відомий як аскорбінова кислота). Він став популярним після того, як дворазовий лауреат Нобелівської премії розповів про передбачувані переваги цієї речовини. Дослідник розповів, що вживання великих доз вітаміну С може не тільки запобігти застуді, а й серйознішим захворюванням, таким як рак і хвороби серця. Отже, вітамін С є одним із найбільших стимуляторів імунної системи. Насправді нестача вітаміну С може зробити вас більш схильним до захворювання. Тому дуже важливо, щоб у раціоні були присутні продукти, багаті на вітамін С: апельсини, грейпфрути, мандарини, солодкий перець, шпинат, капуста та броколі. Вкрай важливо, щоб його достатня кількість була присутня в нашому організмі, оскільки самостійно організм його не виробляє. Часто в сезон захворювань лікарі наполегливо рекомендують доповнювати свій раціон вітаміном С. Кожен обирає сам, звідки його отримувати: з продуктів чи з прийомом препаратів (вітамінів і вітамінно-мінеральних комплексів). До речі, дехто вказує, що приймати вітамін С у капсулах або таблетках набагато зручніше та дешевше, ніж отримувати цю речовину з продуктів. Але, як то кажуть, на смак і колір... Сьогодні в мережі магазинів "Рідні Медтехніка" можна купити різноманітні товари для зміцнення імунітету, зокрема й вітаміни. Найбільше свою перевагу покупці віддають вітаміну С німецького виробника ZeinPharam ZP-12272, а також швейцарського Swiss Energy. SE-VITAMINC

Що стосується вітаміну Д, то в організм людини він потрапляє або з їжі, або виробляється сам завдяки тому, що на шкіру потрапляє ультрафіолет (сонце).

Часто вітамін Д називають "сонячним вітаміном". Найчастіше люди вдаються до вживання вітаміну Д у формі препарату (вітаміни, вітамінні комплекси). Вітамін D відіграє важливу роль у регулюванні багатьох процесів, зокрема імунних. Вітамін використовує лейкоцити – клітини крові, що відповідають за вроджений і набутий імунітет, тобто здатність організму боротися з вірусами, бактеріями й онкоклітинами. У разі мінімального зниження рівня вітаміну Д лейкоцитам не вистачає матеріалу для виробництва ферментів, завдяки яким вони борються із загрозами, ось тоді імунітет і падає, а людина починає частіше хворіти. Інтернет-магазин medtechnika.com.ua пропонує своїм покупцям вітамін Д як у формі капсул, так і в рідкій формі. Тож кожен може вибрати для себе зручний вид випуску та поповнювати свій запас вітамінів.

 

Вітамін D Моновітаміни
Вітаміни

Помните, что о своем здоровье нужно заботится не только в карантин, но и в обычное время.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд