Які вітаміни потрібно приймати в осінньо-зимовий період

31.10.2019 15.04.2024
1944
Переглядів: 1944

Влітку ми завжди почуваємося здоровішими та бадьорішими, ніж восени та взимку. Хронічні захворювання практично не турбують у цей період, але щойно настає осінь, вони дають про себе знати. Настрій погіршується, так само як і погода, і ми починаємо почуватися втомленими та пригніченими. Усе це є ознакою дефіциту вітамінів і мінералів. Запас вітамінів в організмі необхідно доповнювати та підтримувати в достатній кількості, оскільки від його кількості залежить здоров'я нашої імунної системи. Тому, щоб уникнути застуди й інфекційних захворювань, про свій імунітет необхідно подбати заздалегідь.

Більшість із нас звикли приймати вітаміни вже за фактом захворювання або взагалі думають, що здоровим людям вони не потрібні. Але це неправда. Абсолютно всім людям необхідні мінерали та вітаміни для підтримки життєвого тонусу. А тим, хто багато працює фізично, вони просто життєво необхідні. Також помилковою думкою є те, що восени вживати вітаміни не потрібно, адже протягом літа ми вживали багато свіжих фруктів, ягід та овочів. Потреба організму у вітамінах у різні пори року різна, а восени та взимку нам потрібні вітаміни для імунітету, а отримати їх зі свіжих овочів чи фруктів завдання не з простих. Багато вітамінів не можуть зберігатися та накопичуватися в організмі, тож навіть якщо влітку ми об'їдалися всім найкориснішим, то вітамінів нам вистачить лише на кілька днів. Також не варто думати, що якщо ваш раціон наповнений тільки корисними продуктами, то більше вітамінів не потрібно. З їжі ми можемо отримати тільки 50-60 % добової дози необхідних речовин. Ба більше, деякі речовини не можуть засвоюватися та затримуватися в організмі в повному обсязі.

Особливо в осінньо-зимовий період вітамінів потребують діти. З настанням холодів їхній організм слабшає, а якщо дитина ще й шкільного віку, то зміна погоди, розумова та фізична активність та оточення інших дітей можуть істотно вплинути на зниження імунітету дитини. Спеціально існують полівітаміни для дітей, які мають у своєму складі всі найнеобхідніші дитячому організму речовини.

Чого хоче організм?

У міжсезоння нашому організму найбільше потрібні такі вітаміни:

  • вітамін А: допомагає налагодити метаболічні процеси та чинить антиоксидантну дію, покращує стан шкіри;
  • вітамін Е: стимулює імунну систему, покращує судини;
  • вітамін C: позбавляє організм токсинів, активує клітини імунної системи;
  • вітамін В6 і В12: позитивно впливає на нервову систему, покращує емоційний стан, підтримує функції шлунково-кишкового тракту, покращує кровотворення;
  • вітамін D: покращує стан волосся, нігтів та імунної системи.

Також не завадить нашому організму й додаткове вживання поліненасичених жирних кислот Омега-3 або риб'ячого жиру. Відомо, що риб'ячий жир буде однаково корисний як для дітей, так і для дорослих. До речі, магазин Рідні Медтехніка пропонує своїм покупцям великий вибір препарату "Риб'ячий жир" від відомих українських і закордонних виробників. Так, ви можете купити риб'ячий жир ТМ Orlando, Healthy Nation, ZeinPharma тощо. Мережа Рідні Медтехніка також пропонує широкий вибір вітамінів і БАДів для імунітету дорослих і дітей, а також різні фіточаї таких виробників як: Еліксир, Dr. Fito, Country Life, ZeinPharma, Swiss Energy й інших.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд