Як зміцнити організм після зими та захиститися від авітамінозу?

08.01.2020 18.04.2024
1243
Переглядів: 1243

Взимку застуда та віруси так і норовлять супроводжувати нас де б ми не були. На жаль, ніколи не знаєш, у який момент твій організм піддасться злощасному вірусу. Хоч повністю і не вдасться від нього сховатися, зате цілком реально хоч трохи себе захистити до зустрічі з ним. Головне вчасно почати зміцнення свого імунітету, щоб він зміг боротися з усіма недугами.

Методи зміцнення здоров'я

Що таке імунітет? Це своєрідна мережа, що складається з органів, клітин і тканин, які працюють разом, запобігаючи ймовірності виникнення інфекцій, у такий спосіб знижуючи їхній вплив на організм. Насправді розпізнати зниження імунітету досить легко. Низка симптомів, які вказують на те, що наша імунна система не в змозі боротися з вірусами, починає подавати сигнали. Серед них: загальна слабкість, ломота в тілі, сонливість, герпес тощо. Як із цим боротися?

Одним із важливих та основних методів зміцнення організму є правильне харчування та правильний спосіб життя. У сучасних умовах це досить складно: стреси, недосипання, брак часу на повноцінний сніданок, обід або вечерю – все це в кінцевому підсумку впливає на наше здоров'я. Здавалося б, ця проблема може спіткати тільки старше покоління, але діти, так само як і дорослі (жінки та чоловіки), зазнають нестачі вітамінів саме через неправильне харчування та неотримання достатньої кількості важливих речовин для організму, що зміцнюють імунітет, запобігають авітамінозу. У холодну пору року або в міжсезоння нашому організму необхідна більша кількість вітамінів і мінералів, що входять до складу деяких продуктів. Але що робити, якщо з якихось причин ми не можемо їсти той чи інший продукт, у складі якого є такий важливий і потрібний вітамін?

На щастя, сьогодні заповнити нестачу вітамінів, мінералів і мікроелементів можна за допомогою вживання комплексу вітамінів і мінералів. Комплекси вітамінів і мінералів (мультивітаміни) – це спеціально розроблені добавки до раціону, які покликані заповнювати організм усім найнеобхіднішим для повноцінної життєдіяльності. Сьогодні виробники таких препаратів виготовляють їх з урахуванням індивідуальних особливостей споживача (віку, статі та навіть професійної діяльності). Так, існують комплекси вітамінів для жінок, для чоловіків, для дітей, для літніх людей, для вагітних і/або жінок-годувальниць, для спортсменів. Крім цього, виробники полівітамінних комплексів виробляють свої препарати в різних формах випуску для зручності застосування (краплі, суспензії, таблетки, капсули, сиропи). Сьогодні ви можете купити комплекс вітамінів і мінералів, а також окремі вітаміни та мінерали в мережі магазинів Рідні Медтехніка або в інтернет-магазині medtechnika.com.ua. Каталог вітамінних комплексів складається з препаратів як українських виробників, так і закордонних. Ви можете вибрати комплекс вітамінів німецького бренду ZeinPharma або американського Country Life, швейцарського Swiss Energy та інших.

 

ТОП-5 популярних комплексів
Country Life Ультра Омега-3-6-9, 90 капсул Ультра Омега-3-6-9, 90 капсул, Country Life
Вітаміни для дітей Вітаміни желейні Swiss Energy ImmunoVit Kids №60
Вітамінні комплекси Вітаміни в капсулах Swiss Energy ImmunoVit № 30
Вітамін C Вітамін С, 500 мг, ZeinPharma
Спеціалізовані вітаміни Журавлина в капсулах, 400 мг, ZeinPharma

 

Які вітаміни приймати?

Перед прийомом будь-якого препарату, навіть вітамінів, важливо проконсультуватися з фахівцем. Тільки він зможе точно вказати на те, яких речовин не вистачає вашому організму. Зазвичай для підтримки імунітету лікар призначає вітамін С, риб'ячий жир або Омега-3, а також цинк, біотин.

У риб'ячому жирі є величезна кількість усіх корисних для людського організму жирних кислот, насамперед це ейкозапентаєнова кислота (EPA/ЕПК) і докозагексаєнова кислота (DHA/ДГК). Ці речовини є незамінними для організму, але самостійно вони не виробляються.

 

Омега-3

 

Щодо вітаміну С (або аскорбінової кислоти), то цей вітамін вважають чи не найголовнішим для зміцнення імунітету та стимуляції запуску імунних процесів. Фахівці стверджують, що вітамін С є антиоксидантом, який має властивість запобігати ушкодженню клітин і захищати організм від різних навантажень.

 

Вітамін C і шипшина, 1000 мг, 90 таблеток, Country Life

 

Що ви знаєте про цинк і біотин? Саме дефіцит цинку в організмі впливає на ослаблення імунної системи. Цинк є речовиною, незамінною для функціонування основного органу імунної системи, який виробляє Т-лімфоцити, необхідні для знищення бактерій і вірусів. Біотин називають універсальним вітаміном групи В. Крім його позитивного впливу на імунну систему, фахівці вказують на його важливу роль у правильному функціонуванні всього організму. Він здатний поліпшити синтез певних білків в організмі, а також відіграє велику роль у поліпшенні стану шкіри.

 

Піколінат цинку, 25 мг, 100 таблеток, Country Life Вітаміни групи B

 

Слідкуйте за своїм здоров'ям і підтримуйте його! Адже це найцінніше.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд