Необхідні вітаміни та мінерали для здоров'я

15.10.2019 12.04.2024
3291
Переглядів: 3291

Вітаміни та мінерали є необхідними речовинами, які повинні допомагати організму правильно розвиватися та нормально функціонувати. До важливих вітамінів належать: вітамін A, C, D, E та K, а також вітаміни групи B: тіамін (B1), рибофлавін (B2), ніацин (B3), пантотенову кислоту (B5), піридоксаль (B6), кобаламін (B12), біотин і фолат (фолієву кислоту). І ще ціла низка мінералів, необхідних для здоров'я людини: кальцій, фосфор, калій, хлорид натрію, магній, залізо, цинк, йод, сірку, кобальт, мідь, фтор, марганець і селен.

Кому і які потрібні вітаміни?

Навіть якщо дотримуватися здорового способу життя, збалансованого режиму харчування, людині може не вистачати основних вітамінів і мінералів для гарної життєдіяльності. Несприятливий стан довкілля, постійні стреси та недосипання згубно впливають на організм щосекунди. Тому вживання вітамінів і вітамінно-мінеральних комплексів стане найкращим рішенням для підтримки вашого здоров'я. Чому комплекси вітамінів мають більшу популярність, ніж окремі вітаміни? Усе просто. Зазвичай до складу вітамінних комплексів входять 12 найважливіших вітамінів, а також головні мінерали. У більшості випадків вітаміни можна приймати без призначення лікаря. Але в деяких ситуаціях їх приймання може бути призначено в суворому порядку.

Наприклад, дефіцит вітамінів і мінералів можуть спостерігати у вагітних, тоді лікар, який спостерігає за вагітністю, обов'язково призначить певні вітаміни (В9, Е, А, D3) або мінерали (йод, цинк, кальцій), або ж вітамінно-мінеральні комплекси для вагітних, до складу яких уже входить усе найнеобхідніше.

Існують також окремо вітаміни для жінок і вітаміни для чоловіків. Жіночий організм (не важливо, скільки їй років) необхідно постійно підтримувати та доповнювати корисними речовинами. Здоров'я жінки можна легко визначити за зовнішніми факторами, наприклад, за станом її волосся, шкіри або нігтів. Жінка, а точніше її організм, більше схильний до несприятливого впливу довкілля, а отже, потребує особливого захисту у вигляді вживання вітамінів і вітамінно-мінеральних комплексів для підтримання не тільки внутрішнього здоров'я, а й зовнішньої краси. Найважливішими для жінки є вітаміни А, С, E, D, PP, B6, B12, а також мідь. Чоловічий організм гірше, ніж жіночий, пристосовується до впливу зовнішнього середовища, а поряд із палінням, алкоголем, стресами та неправильним харчуванням їхній організм ще більше страждає і піддається різним захворюванням. Кожному чоловікові необхідно доповнювати свій раціон вітамінами та мікроелементами. Серед них: цинк, селен, вітаміни A, C, E, K, D, N, H і вітаміни групи B.

Окрему групу вітамінних комплексів складають вітаміни для дітей. Кожному організму, що росте, потрібні вітаміни та мікроелементи для здорового розвитку, зростання та міцного імунітету. На перших порах усі найважливіші вітаміни дитина отримує разом із грудним молоком. Раціон дитини обов'язково має складатися з достатньої кількості вітамінів і мінералів. Навіть найздоровіше харчування навряд чи дасть організму все найкорисніше. Часто педіатри рекомендують мамам доповнювати дитячий раціон спеціальними дитячими вітамінними комплексами. У такі комплекси завжди входять: вітамін В9 (фолієва кислота), А, B6, B12, Е, K, D, C, а також кальцій, йод і біотин. Окремо лікарі рекомендують додавати в раціон риб'ячий жир Омега-3.

Купити вітаміни або вітамінно-мінеральні комплекси для всіх членів сім'ї можна в мережі магазинів Рідні Медтехніка. Тут ви знайдете якісні препарати відомих українських і світових брендів, наприклад: Swiss Energy, Country Life, ZeinPharma, Еліт-Фарм, Еліксир, Доктор Пирогов, Орландо, Fito Pharma й багато інших.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд