Які вітаміни приймати дітям для покращення пам’яті?

16.09.2022 19.03.2024
13843
Переглядів: 13843

Зміст:

Вітаміни є важливою умовою, що забезпечує нормальний перебіг фізичного розвитку дитини, а також її когнітивних здібностей. Вітаміни сприяють формуванню імунітету, росту та розвитку всього організму. Іноді зниження успішності школяра та його швидка стомлюваність спричинені недостатнім споживанням певних вітамінів. Які вітаміни потрібно пити дітям для покращення пам’яті?

Вітаміни школяру для пам'яті

Коли дитині може бути потрібний додаткове приймання дитячих вітамінів для поліпшення пам’яті та уваги?

Дитяча пам’ять має цілу низку особливостей і загалом вона краща, ніж у дорослого. Дитина безперервно пізнає світ, а весь потік нової інформації для неї має яскраве емоційне забарвлення. Саме відмінна пам’ять дає змогу дитині без особливих труднощів освоювати предмети шкільної програми, легко запам’ятовувати правила нової гри або докладно описувати найдрібніші деталі подій, що сталися за день у дитячому колективі. А ось проблеми з пам’яттю в дитини чи підлітка можуть значно ускладнити життя школяра.

Коли час бити на сполох? Батькам варто звернути увагу, якщо:

  • знизилась успішність із кількох предметів;
  • виникають складнощі з виконанням домашнього завдання;
  • дитина може забути про важливі моменти у своєму повсякденному житті.

Є низка чинників, здатних вплинути на пам’ять дитини: психологічні травми, стреси, порушення режиму, а також перевтома, викликана занадто високим рівнем завантаженості в школі. Однак буває і так, що ослаблення пам’яті в дітей і підлітків зумовлено тривалим гіповітамінозом, за якого організм недоотримує одразу кількох вітамінів і мінералів.

Дефіцит низки вітамінів позначається на функціонуванні ЦНС і роботі головного мозку, здатності концентруватися на виконанні завдання та бути уважним. Причина такого явища пов’язана з браком у раціоні дитини продуктів, які є природними джерелами важливих вітамінів для дитячого інтелекту, здоров’я та імунітету.

Дитячі вітаміни для покращення пам'яті

Які вітаміни потрібні для покращення пам’яті школярів?

Щоб зрозуміти, які вітаміни потрібно пити школяреві для покращення пам’яті, доведеться розібратися в їхній дії на центральну нервову систему дитини. Батькам насамперед варто звернути увагу на:

  • тіамін (вітамін B1) – допоможе уникнути дратівливості, розладів сну, зниження концентрації, примхливості та підвищеної стомлюваності;
  • рибофлавін (вітамін B2) – допоможе підтримувати на належному рівні швидкість реакцій мозку, запобігає стану сонливості протягом дня, позбавить від швидкої стомлюваності та головного болю;
  • нікотинова кислота (вітамін B3) – сприяє концентрації уваги, прискоренню відновлення в пам’яті вивченого матеріалу, робить мислення ясним і чітким;
  • пантотенат кальцію (вітамін B5) – нутрієнт, необхідний у процесі обміну нервовими імпульсами між нейронами та для зберігання довгострокових спогадів.

Як покращити пам'ять дитини

Крім того, дитина потребує нормального та регулярного потрапляння в організм вітамінів Е (токоферолу), Р (біофлавоноїду) та аскорбінової кислоти, а також поліненасичених жирних кислот Омега-3 та Омега-6, що забезпечують профілактику розвитку синдрому гіперактивності та підвищують стійкість дитини до стресу. Не менш важливо забезпечити раціон продуктами, що містять необхідні мінерали – калій, кальцій, фосфор, магній.

3 види найкращих дитячих вітамінів для пам’яті та мозку

Пропонуємо вашій увазі найкращі вітамінні комплекси, що сприяють покращенню пам’яті й інтелекту в дітей різного віку.

  • Омега-3 від бренда "Now Foods" – це риб’ячий жир у формі фігурних капсул із фруктовим ароматом, який допоможе підтримувати роботу мозку в дітей і підлітків. Унікальний склад риб’ячого жиру забезпечує дитячий організм фосфором, який сприяє засвоєнню кальцію, позитивно впливає на травну та центральну нервову систему, покращує пам’ять. Риб’ячий жир (DHA) не містить глюкози та синтетичних добавок. Препарат підходить для дітей від одного до трьох років;
  • Кіндер Гліцин від Doppelherz – це жувальні таблетки з апельсиновим смаком, що містять компоненти для захисту нервової системи дитини від стресів, підвищення працездатності, концентрації уваги та покращення пам’яті. Препарат не містить синтетичних барвників і ароматизаторів, підходить для школярів.
  • Желатинові пастилки "Ведмежата" зі смаком вишні від "Enjee" містять оптимальний вітамінно-мінеральний комплекс, до якого входять вітаміни C, E, D3, а також групи B для нормалізації функціонування нервової та серцево-судинної системи, захисту клітин від вільних радикалів. Підходить для дітей віком від чотирьох років.

Обов’язково проконсультуйтеся з лікарем. Він підкаже, чи потребує дитина дитячих вітамінів для поліпшення пам’яті чи достатньо корекції раціону та дотримання оптимального режиму.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд