Як зміцнити імунітет влітку

09.07.2020 26.04.2024
2553
Переглядів: 2553

Ідеальним часом для оздоровлення, відпочинку та зміцнення здоров'я справедливо вважають літо! Адже саме влітку наш організм може максимально наситити себе вітамінами, мінералами та всіма корисними речовинами. Запасаючись корисними речовинами, важливо не забувати, що інтенсивність обмінних процесів влітку збільшується набагато швидше, а все через підвищений теплообмін. Саме тому свій "літній" раціон неодмінно необхідно доповнювати достатньою кількістю рідини, адже всі ми знаємо, що влітку вода в тілі практично не затримується. Крім цього, не пропустіть можливості наситити свій організм свіжими фруктами, ягодами й овочами. А що ще?

Свіже повітря, відпочинок на дачі або біля моря та спорт позитивно вплинуть на стан здоров'я. Але не варто забувати й про додатковий прийом вітамінів і мінералів. Найнеобхіднішими літніми вітамінами для зміцнення імунітету є вітаміни С і D. Препарати для зміцнення імунітету необхідні в будь-яку пору року. Багато хто помилково вважає, що наситившись влітку фруктами й овочами, можна надовго забути про додатковий прийом вітамінів. Накопичені вітаміни влітку не зміцнять організм настільки, щоб можна було зустрічати осінь. На щастя, заповнити та підтримувати запаси вітамінів, наприклад, С і D, можна, застосовуючи комплекси вітамінів для імунітету або моновітаміни. Наприклад, введіть собі за правило починати свій ранок склянкою води з шипучим вітаміном С. Аскорбінова кислота (вітамін C) – найсильніший антиоксидант, який захищає організм від бактерій і вірусів. Він також чинить протиалергічну та протизапальну дію. У нас, у Рідні Медтехніка, можна придбати вітаміни швейцарського бренду Swiss Energy Vitamin C. Вони сприяють засвоєнню кальцію та заліза в організмі, посилюють стресостійкість, а також підтримують рівень цукру в крові в допустимих нормах. Завдяки тому, що вітаміни розчиняються у воді, препарат швидше потрапляє в кров, не подразнюючи слизову шлункового тракту. Вітамін C стимулює руйнування холестеринових бляшок в організмі, тим самим запобігаючи розвитку атеросклерозу.

Вітамін C

Що стосується вітаміну D (або як його ще називають "сонячний вітамін"), то його нестача може негативно вплинути на стан здоров'я, а саме здоров'я кісток. За нестачі вітаміну D кістки стають більш крихкими, а кісткова тканина не такою щільною. Вітамін D виробляється від потрапляння сонячних променів на шкіру, але скільки часу необхідно для отримання достатньої кількості вітаміну відповісти не зможе ніхто. Усе залежить як від віку, так і від загального стану здоров'я. Тому краще не сподіватися тільки на сонце, а доповнювати свій раціон вітаміном у зручній для споживача формі. Велику популярність має рідка форма вітаміну, тобто вітамін D у краплях. Краплі не містять хімічних речовин, їх легко дозувати, не мають смаку та запаху. Ви можете забезпечити себе необхідним і високоякісним вітаміном D3, застосовуючи краплі, наприклад, відомого німецького бренду ZeinPharma.

І не забуваємо про достатню кількість рідини! До речі, чому б не випити філіжанку трав'яного чаю літнього вечора. Фіточаї для імунітету – джерело всього найкориснішого. Ідеальним складом вважають той, до якого входить ехінацея, оскільки ця рослина вирізняється протизапальною та антивірусною властивістю. Також чудовим варіантом буде чай з липовим, шавлієвим збором, а також ті трав'яні чаї (фіточаї) для підвищення імунітету, в яких є квітки ромашки, календули та листя малини. У підвищенні імунітету допоможе фіточай на основі ягідного настою чорної смородини, а також суміш чорноплідної горобини та шипшини. Вважають, що в їхніх плодах найбільше вітамінів, які допомагають організму боротися з вірусами.

Нехай це літо залишить вам тільки приємні спогади! Будьте здорові!

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд