Інструкція із застосування бактерицидної лампи Бактосфера та принцип її роботи

23.09.2022 19.03.2024
6292
Переглядів: 6292

Зміст:

Бактерицидну лампу BactoSfera розроблено для комплексної дезінфекції приміщень. УФ-випромінювання діапазону 254 нм сприяє руйнуванню клітин мікроорганізмів, що робить прилад незамінним під час боротьби з патогенними бактеріями та вірусами. За конструкцією це відкритий пристрій, завдяки чому здійснюється знезараження як повітря, так і поверхонь.

Bactosfera інструкція із застосування

У статті ми розглянемо інструкцію із застосування кварцової лампи Бактосфера, як досягти максимальної ефективності та безпеки роботи пристрою.

Принцип роботи бактерицидної лампи BactoSfera

Якщо спиратися на інструкцію до бактерицидної лампи Бактосфера, то в ній чітко вказано, що відкриті вироби можна використовувати тільки в приміщеннях, у яких немає людей. За закладеною технологією вона може бути двох видів:

  • озоновою;
  • безозоновою.

Обидва різновиди однаковою мірою чинять бактерицидну дію на патогенні бактерії та віруси. Але кварцовий опромінювач також сприяє підвищенню в приміщенні рівня озону, на який деякі люди можуть мати індивідуальну непереносність. У такому разі після знезараження приміщення необхідно провітрити. У безозонових опромінювачів передбачено увіолеве скло та напилення на поверхні на основі діоксиду титану, що перешкоджає виробленню озону.

Принцип роботи будь-якої бактерицидної лампи BactoSfera базується на використанні ультрафіолетового випромінювання в межах UV-C діапазону, характерного для більшості бактерицидних рециркуляторів. Вона генерує світло ультрафіолетового спектра діапазоном від 254 до 259 нм, на яке чутливі всі найпростіші.

Кожна модель лампи має свій показник потужності, еквівалентний певній площі приміщення. Ці параметри повинні збігатися. Також необхідно враховувати робочу напругу приладу та показників мережі. В інструкції до ламп Бактосфера ці параметри завжди вказано.

Лампи можна розставляти лише на час роботи або закріпити на стінах.

Тривалість роботи середньостатистичної лампи:

  • 25-30 хвилин – кварцування;
  • 40 хвилин – провітрювання приміщення.

В інструкції до рециркулятора Бактосфера зазначено, що для великих приміщень оптимально використовувати кілька ламп. Це підвищить ефективність роботи пристрою та скоротить час, необхідний для дезінфекції.

Бактосфера рециркулятор інструкція

Сфера застосування Бактосфери

Лампи Бактосфера вважають універсальним помічником, ефективним не тільки у знезараженні приміщення, а й у компенсації браку сонячного освітлення. Їх можна використовувати в будь-яких приміщеннях, для яких важливе підтримання певних санітарно-епідеміологічних показників:

  • дитячі навчальні заклади;
  • медичні установи широкого профілю: від поліклінік до реанімацій у лікарнях, пологових будинках, амбулаторіях;
  • аптеки, санітарні пропускники;
  • виробничі об’єкти широкого профілю;
  • заклади громадського призначення (ресторани, кафе, готелі, магазини).

У будь-якій інструкції із застосування лампи BactoSfera вказано повний перелік сфер, у яких використання аксесуара допустиме. Вони залежать від конкретного різновиду.

Компанія BactoSfera використовує для комплектації своєї продукції екологічно нейтральні лампи. У разі їх фізичного пошкодження на склі не з’являться сколи, а ртуть, що входить до складу, не потрапить за межі колби. Це також розширює потенційну кількість місць, де рециркулятори Бактосфера можуть бути корисні.

Бактосфера лампа кварцова інструкція

Поради щодо застосування

Щоб прилад працював ефективніше та довше, важливо використовувати його правильно. Зокрема, оптимальний час проведення санітарного оброблення приміщення – до 30 хвилин. Якщо йдеться про операційні бокси або лабораторії, то тривалість може бути збільшено до 1 години. В інших випадках у цьому немає потреби.

Під час використання кварцових опромінювачів відкритого типу в приміщенні не повинні бути люди, свійські тварини та кімнатні рослини. Після закінчення оброблення необхідно провітрити приміщення. Систематичне використання приладу під час пандемій допоможе нівелювати загрозу масового зараження. Для профілактики поширення вірусних захворювань кварцування приміщень треба здійснювати щодня. Для профілактики достатньо 1-2 процедур на тиждень.

Також прилад можна використовувати для знищення з поверхонь грибкових спор і плісняви. Спектр УФ-хвилі руйнує молекули ДНК навіть найдрібніших грибків, личинок комах, а також пилових кліщів.

Перед безпосереднім початком роботи важливо детально вивчити інструкцію до конкретної знезаражувальної лампи BactoSfera. Це допоможе уникнути помилок під час експлуатації й продовжити строк слугування приладу.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд