Головні помічники при лікуванні ЛОР-захворювань

15.10.2019 12.04.2024
2769
Переглядів: 2769

Міжсезоння завжди приносить неприємні моменти у вигляді застуди або більш серйозних захворювань. Найпоширенішими вважають захворювання вух, горла та носа. У народі – ЛОР-захворювання. З кожним роком кількість тих, хто перехворів на захворювання дихальних шляхів, зростає в кілька разів, при цьому багато хто часто ігнорує та не звертається до фахівців за наявності перших симптомів.

На це є своє пояснення, адже в сучасної людини просто не вистачає часу на відвідування поліклінік: вона обирає спосіб самолікування для якнайшвидшого повернення до звичного способу життя. Методів подібної терапії налічують досить багато. Але не одними чаями з лимоном і розтираннями можна лікуватися. Спеціально для лікування вдома існує домашня медтехніка.

Найпоширеніші ЛОР-захворювання

Найчастіше захворювання вуха-горла-носа починаються з ГРВІ, що сприяє розвитку запалення в носі та пазухах. Згодом може розвинутися синусит, риніт, гайморит, а також бактеріальні інфекції глотки, а це в підсумку фарингіт, трахеїт і ларингіт, тонзиліт (ангіна). До групи ризику потрапляють не тільки дорослі, а й діти. До речі, ЛОР-захворювання вважають "найголовнішими" хворобами серед дітей. Дуже важливо вчасно звернутися до фахівців – отоларингологів (лорів) для діагностики та початку лікування. Адже у дітей хвороба розвивається стрімкіше, й несвоєчасне лікування тягне за собою масу ускладнень.

Але як зробити так, щоб хвороба швидко минула, а краще взагалі не настала? Є кілька способів:

  1. проводити дезінфекцію приміщення (щоб не захворіти й під час хвороби також потрібно це робити);
  2. купити прилад для інгаляції – інгалятор або небулайзер;
  3. робити прогрівання ЛОР-органів.

Що це за процедури та прилади-помічники, будемо розбиратися.

Інгалятор

Інгалятори та небулайзери давно завоювали почесне місце серед приладів для ефективного, а головне швидкого лікування ГРВІ. Робити інгаляції при ЛОР-захворюваннях рекомендують усі терапевти та педіатри. Щоправда, звичний усім паровий інгалятор уже втрачає свою популярність, поступаючись місцем небулайзерам. Він являє собою пристрій для транспортування лікарського засобу прямо в осередки захворювання в дихальних органах, розпорошуючи ліки на дрібні частинки, утворюючи хмару.

Типи небулайзерів:

  • компресорні;
  • ультразвукові;
  • меш-небулайзери або електронно-сітчасті.

Робити інгаляції небулайзером можна з додаванням фізрозчину або зі спеціальними препаратами. Зверніть увагу на те, що використовувати олії можна не у всіх приладах. Суворо заборонено дихати трав'яними настоями. Якщо є бажання проводити терапію саме з використанням натуральних трав, краще вибрати звичайний паровий інгалятор.

Вітаміни та БАДи

Вітаміни та харчові добавки вже давно посідають почесне місце в домашній аптечці. Особливо популярними вітаміни для імунітету, а також харчові добавки стали в період пандемії. Найефективнішими та найпопулярнішими серед великого розмаїття є: вітамін D, вітамін C, цинк, Омега-3, мелатонін. Крім цього, боротися з ГРВІ та ЛОР-захворюваннями допомагають добавки з прополісом і колоїдним сріблом.

 

Вітаміни для імунітету
 

"Синя" лампа

Мало хто знає, що простонародна назва "синьої" лампи в медицині – рефлектор Мініна. Ще 1981 року російський учений А. В. Мінін створив рефлектор, який мав на меті допомагати людям, що страждають на неврологічні захворювання. Рефлектор – це металевий плафон із ручкою і зі світловідбивним шаром усередині. Там же розташована лампочка синього кольору. Завдяки формі й тому, що світло відбивається від поверхні плафона, світло фокусується в потрібному місці. Це і називається рефлекторним принципом. Рефлектор Мініна впливає на верхній шар шкіри, й таким чином поверхня прогрівається без прямого контакту зі світлом. Процедура прогрівання таким пристроєм сприяє розслабленню м'язів, зняттю спазмів і набряків, поліпшенню кровообігу та підвищенню імунітету. Ефективність "синьої" лампи доведена роками й, напевно, ще дехто зможе відшукати її на дальній полиці шафи.

"Червона" лампа

Інфрачервоні лампи, так само як і рефлектор Мініна, використовували мало не в кожній родині ще кілька років тому. Сьогодні багато хто призабув про її лікувальні властивості, а даремно! "Червона" лампа – це універсальний випромінювач для лікування як застудних і ГРВІ-захворювань, так і проблем зі шкірою, неврологічних захворювань і захворювань гострого гнійного характеру. Іноді її навіть використовують як прилад для лікування високого артеріального тиску. Для лікування ГРВІ ІЧ-лампу необхідно навести на проблемну ділянку (вухо, горло, ніс, спину тощо) та прогрівати протягом кількох хвилин. Зазвичай час першого сеансу терапії не має перевищувати 5 хвилин, а з кожною послідовною процедурою час можна поступово збільшувати до 15 хвилин. Обов'язково вивчайте інструкцію перед використанням, щоб не отримати опік. Терапія інфрачервоною лампою є чудовим доповненням медикаментозного лікування і сприяє зменшенню кількості прийомі ліків.

Знезараження приміщення

Коли хтось із домашніх хворіє, головне не підхопити інфекцію іншим членам сім'ї. У таких ситуаціях рекомендують всіляко знезаражувати приміщення. Для таких цілей існують ультрафіолетові лампи. Це найпростіший і дуже ефективний метод. У таких лампах джерелом світла виступають непомітні оку частинки світла (промені), що перебувають на межі фіолетового спектра та рентгенівського випромінювання. УФ-випромінювання давно підтвердило свій позитивний вплив на організм людини. Ультрафіолетові промені сприяють зміцненню захисної системи організму, унеможливлюючи тим самим розвиток сезонних захворювань. Усі ультрафіолетові випромінювачі вбивають хвороботворні бактерії та інфекції в будинку. До речі, такі лампи навіть допомагають боротися із сезонними депресіями. Усе тому, що світло від лампи допомагає у виробленні важливого для організму вітаміну D. Його особливо потребує кожен в осінньо-зимовий сезон, коли є гостра нестача сонця та тепла.

Широкий вибір приладів для лікування ЛОР-захворювань можна знайти в мережі магазинів Рідні Медтехніка. Мережа пропонує своїм покупцям тільки якісну домашню медтехніку від найкращих виробників за найвигіднішими цінами.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд