Жироспалювачі: все про те, як працюють та як застосовувати жироспалювачі

05.07.2021 28.03.2024
4205
Переглядів: 4205

У процесі занять спортом часом одного завзяття недостатньо. Для досягнення найкращих результатів в оптимальні терміни спортсмени приймають спортивне харчування, біоактивні добавки або БАДи. До них належать і жироспалювачі. Але, що це таке?

 

Як діє жироспалювач

 

Це спортивні добавки, які стимулюють вивільнення, розщеплення і перетворення в енергію накопичених жирових відкладень. Завдяки спортивним добавкам можна зменшити вагу і підсушитися для поліпшення м'язових рельєфів.

 

Принцип дії жироспалювачів

Є кілька різновидів жироспалювальних добавок, які й визначають, як працюють жироспалювачі, потрапляючи в організм.

 

Види жироспалювальних добавок за принципом дії
Ліполітики Діуретики Термогеніки
Виробляються на основі L-карнітину, CLA, холіну. Є порошковими сумішами або добавками в капсулах, таблетках. Ці активні речовини в складі добавки прискорюють метаболізм, сприяють виробленню білків і ферментів, також розщепленню і спалюванню жирових відкладень. Часто застосовуються як жироспалювальне спортивне харчування. Про те, як правильно приймати жироспалювачі такого типу, розповімо дещо пізніше. Виготовляють на основі сечогінних рослинних добавок. Є фіточаями (наприклад, для схуднення), які стимулюють роботу травної системи. Як спортхарчування застосовуються відносно рідко через сечогінний вплив і виведення рідини з організму. Вони можуть також, відповідно до чутливості організму, викликати діарею, тому застосовуються в невеликих дозах. Виробляються на основі кофеїну та інших добавок, які стимулюють підвищення температури тіла та знижують відчуття голоду. Внаслідок цього нервова система реагує посиленням розщеплення жирових відкладень, підвищенням енергетичного потенціалу організму, і стимулюванням активності спортсмена під час навантажень. Це зумовлює інтенсивний жироспалювальний ефект.

 

Що таке жироспалювачі та як вони працюють

 

Види жироспалювальних добавок

 

Комплексні жироспалювачі

Як діють жироспалювачі такого типу? Вони чинять на організм комплексний ефект: термогенічний і ліполітичний. Добавки підвищують температуру тіла, знижують апетит і стимулюють метаболічні процеси в клітинах. Застосовуються спортсменами для активного перетворення ліпідів в енергію в період тренувань. Через кофеїн у складі та стимулювальну дію підходять для застосування в першій половині дня. Виготовляють, зазвичай, у таблетках і капсулах.

 

Жироспалювальний комплекс

Жироспалювальний комплекс "Thermo Drine", 60 капсул, BioTech

 

L-карнітин

Жироспалювачі на основі амінокислоти L-карнітину належать до ліполітичних добавок. Для чого потрібні такі суміші? Вони активують жироспалювальні "програми" в організмі. Разом із спортпітом в організм потрапляє зазначена амінокислота. Саме вона під час фізичної активності транспортує жирні кислоти, які й перетворюються на енергію в клітинних мембранах. Завдяки високому вмісту кислоти в добавці ці обмінні процеси проходять активно, і як результат жироспалювальна добавка допомагає досягти бажаного результату.

 

CLA

CLA – лінолева кислота. Як і L-карнітин належить до ліполітичних жироспалювачів. Як діє жироспалювач на основі CLA? Добавки на її основі стимулюють розщеплення жирових відкладень, зменшують відчуття голоду, а також сприяють виробленню енергії в процесі тренувань.

 

Жиросжигающий комплекс CLA 400, 80 капсул, BioTech

Жироспалювальний комплекс CLA 400, 80 капсул, BioTech

 

Термогеніки

Для чого потрібні жироспалювачі-термогеніки? Як уже йшлося раніше, термогеніки діють завдяки підвищенню температури тіла, внаслідок чого ЦНС запускає жироспалювальні процеси в організмі та сприяє схудненню. До таких добавок належить, наприклад, синефрин. Він стимулює бета-3-адренорецептори, які сприяють активізації жирових відкладень.

 

Синефрин, 100 таблеток, Nosorog

Синефрин, 100 таблеток, Nosorog

 

Екстракт зеленого чаю

Це легка харчова, зокрема й спортивна добавка, з жироспалювальним ефектом. Завдяки високій концентрації катехінів, спортивне харчування стимулює метаболічні процеси, покращує витривалість.

 

Піколінат хрому

Речовина бере участь в обмінних процесах, розщепленні жирів і вуглеводів, сприяє нормалізації рівня глюкози. Разом із цим чинить жироспалювальну дію, налагоджує вуглеводний обмін, зменшує жирові відкладення і сприяє схудненню.

 

Піколінат хрому, 200 капсул, Country Life

Піколінат хрому, 200 капсул, Country Life

Як приймати жироспалювачі

Комплексні жироспалювачі, а також термогеніки з кофеїном у складі приймають у першій половині або ж не пізніше, ніж за 6 годин до сну.
L-карнітин споживають за 30 хвилин до тренування.
CLA можна пити до 4 разів протягом дня, незалежно від часу проведення тренувань і прийомів їжі.
Піколінат хрому підходить для прийому під час їжі.

 

Наприкінці статті зазначимо, що незважаючи на те, що жироспалювання із застосуванням добавок відбувається за допомогою стимуляції природних процесів, важливо споживати суміші обережно і не зловживати ними. У разі системного використання жироспалювачів радимо приймати добавки згідно з рекомендацією лікаря, а також не перевищувати допустимі дозування в сухих сумішах, таблетках і капсулах, рекомендовані виробниками.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд