Рідина для біотуалету: яку найкраще вибрати?

04.08.2023 14.03.2024
1607
Переглядів: 1607

Зміст:

Сьогодні зручні мобільні кабінки дедалі частіше замінюють стаціонарні вбиральні – під час спортивних, культурних і громадських заходів, у місцях активного відпочинку, на дачах. Інтернет-магазин "Рідні Медтехніка" пропонує широкий асортимент біотуалетів і розхідних матеріалів, необхідних для їхнього комфортного використання. Як вибрати рідину для біотуалету?

рідина для біотуалету

Яка рідина для біотуалету найкраща?

Аби відповісти на це запитання, важливо розібратися, для чого вона необхідна й які функції такої речовини.

Сучасний біотуалет має корпус, поділений на верхню та нижню зони.

  • У верхню зону вбудовано змивний бачок із рідиною для змивання, яку нагнітають за допомогою ручної помпи або електродвигуна.
  • У нижній зоні розташований приймач для продуктів життєдіяльності.

Між верхньою та нижньою ємностями розташована заслінка, що блокує поширення неприємного запаху. Нижню ємність можна під’єднувати до стічного трубопроводу для відведення рідких відходів. Тверда фракція розкладається у ємності під впливом спеціальних хімічних або біологічних реагентів.

Компоненти, що входять до складу спеціальних засобів для біотуалетів:

  • сприяють пригніченню та запобігають поширенню небезпечних хвороботворних мікроорганізмів – кишкової палички, сальмонели, плісняви;
  • вбивають личинок і дорослих комах;
  • унеможливлюють утворення неприємного запаху, зменшують газоутворення та замулення в накопичувальному резервуарі;
  • сприяють процесу розкладення органіки та розчиненню твердих відходів.

Застосування спеціальної рідини для біотуалету полегшує утилізацію відходів життєдіяльності та зменшує витрати на обслуговування системи, сприяє дотриманню належного рівня комфорту та гігієни.

Яку рідину додають у біотуалет, щоб не було запаху?

  1. Для верхнього баку потрібна рідина, що допоможе якісніше змивати продукти життєдіяльності. Сюди заливають воду з речовинами, що забезпечують найкраще видалення запаху та чищення туалету. Зимова рідина для біотуалетів містить антифриз, який перешкоджає замерзанню речовини в змивному баку.

  2. Для нижнього баку застосовують рідину з біоактивних речовин або хімічних реагентів, що сприяють розщепленню фекальних стоків або їхньому переробленню в процесі аеробного/анаеробного бродіння.

Різновиди рідини для біотуалету

Сьогодні виробники пропонують величезну кількість різновидів рідини для біотуалетів, що відрізняються за складом активної речовини. Весь асортимент таких засобів поділяють на три групи:

  • засоби на основі біологічно-активних препаратів, що активізують процес бродіння. Після використання біорідини, вміст нижнього баку можна скинути до компостної ями та, згодом, після дозрівання, використовувати як органічне добриво. Такі препарати втрачають активність після контакту з агресивним хімічним середовищем. Наприклад, засоби, що містять хлор, негативно впливають на активності бактерій. Отже, важливо ретельно обирати засоби для додавання у верхній бак;
  • засоби на основі амонію та сполук азоту, які використовують як каталізатор, також розщеплюють фекальні маси за допомогою прискорення процесів бродіння. Важливо взяти до уваги, що процес бродіння постійно потребує додавання свіжої дози каталізатору. Отже, рідину, що містить амоній, доведеться додавати частіше, ніж біопрепарати;
  • засоби на основі формальдегідів здатні розщеплювати будь-яку органіку, вони діють із надзвичайно високою ефективністю. Але після обробки формальдегідами стоки стають надзвичайно токсичними, тож доведеться подбати про їхню безпечну утилізацію;
  • засоби для верхнього баку – містять нейтралізатор запаху, мийні компоненти, що запобігають утворенню нальоту, дезодорують і дезінфікують поверхню.
рідина для біотуалету купити

Що важливо врахувати, вибираючи рідину для біотуалету?

Як вибрати рідину для біотуалету? Сучасні виробники пропонують до уваги споживачів величезну кількість різноманітних засобів для верхнього та нижнього баків. І дуже важливо звернути увагу на декілька важливих нюансів:

  1. Склад речовини: вибираючи рідину з біоактивними компонентами, важливо придбати безпечний засіб для верхнього резервуару, що не буде пригнічувати діяльність бактерій.
  2. Безпека для довкілля. Засоби на основі формальістьдегідів, потребують наявності умов для безпечної утилізації стоків.
  3. Нейтралізація запаху. Одна з функцій рідкого засобу для біотуалету – ефективна дезодорація, видалення запаху за рахунок знищення бактерій, що провокують його виникнення.
  4. Засіб, що додають у воду для змивання, має забезпечувати високу ефективність видалення сечового каменю, захищати поверхню від утворення нальоту.
  5. Рідина для нижнього резервуару має забезпечувати можливість легкого очищення баку внаслідок розчинення твердої фази вмісту.
  6. Доступність засобу. Екологічно безпечні рідкі засобі для біотуалетів із біоактивними компонентами коштують найдорожче, але досить економічні у використанні. Органічні засоби набагато дешевші, але деякі з них потрібно частіше додавати в бак. Найдешевша "синтетика" досить ефективна, проте має обмежену сферу використання.

Порівняння різних типів засобів для біотуалету

Як обрати найкраще з доступного? Лише порівнюючи властивості різних засобів та оцінюючи за найбільш важливими критеріями. До вашої уваги таблиця, де ми порівнюємо різні типи рідини для біотуалету.

Тип засобу Переваги Недоліки Що купити?
Органічні засоби на основі амонію та сполук азоту Після застосування засобу, вміст нижнього резервуару біотуалету можна додавати до компостної ями. Ефективність такої рідини не знижує навіть "жорстка" хімія, що вбиває бактерії. Для того, щоб засіб "працював" як каталізатор бродіння, його доведеться додавати частіше, ніж біоактивний аналог. Засіб дезодоруючий "Брілліанс"
Синтетичні засоби Працюють дуже швидко, на їхню ефективність не впливає застосування будь-яких дезодоруючих та мийних засобів, коштують дешевше за біоактивні або органічні аналоги. Небезпечні для довкілля, після оброблення вміст біотуалету набуває токсичності. "Aqua Rinse Pluse" від Thetford (Нідерланди)
Засоби з біоактивними компонентами Безпечні й економічні, підійдуть для використання на дачі – адже стоки можна утилізувати в компостних ямах. Такі засоби експерти вважають найбільш вигідними, адже на додаток ви отримуєте безпечні органічні добрива. Ефективність агресивних мийних засобів, тож доведеться ретельніше обирати рідину для верхнього баку. Окрім цього, середня ціна є досить високою, порівнюючи з органічними та синтетичними засобами. Рідина для біотуалетів "Aqua Kem Green" (Голландія)

Рекомендації з використання рідини для біотуалету

Як не загубитися в розмаїтті засобів для біотуалету, обрати найбільш ефективний, не витрачаючи зайвих коштів? Яка рідина для біотуалету найкраща? По-перше, зосередимо увагу на сфері використання. Виробники запобігли можливій плутанині та додали фарбник різного кольору, залежно від зони використання:

  • для верхнього баку (вода для змивання) – засоби рожевого кольору;
  • для нижнього резервуара-накопичувача – обираємо рідину виключно синього або зеленого кольору.

Експерти рекомендують використовувати в комплексі засоби від одного виробника – так ви можете досягти максимальної ефективності в догляді за біотуалетом. Обидві речовини виконують свою роботу в тандемі, доповнюючи один одного за функціями.

Окрім цього, важливо знати, що є рідкі засоби, призначені:

  • для мобільних кабінок;
  • для портативних моделей;
  • для туалетів, що встановлені в транспортних засобах – потягах, автобусах тощо.

Не менш важливо взяти до уваги кліматичні умови – якщо туалет використовують у неопалюваному приміщенні, для холодної пори року варто придбати засоби, що запобігають промерзанню.

А який засіб буде водночас безпечним, ефективним та економічним? Зробити певні висновки можна, якщо звернути увагу на рекомендації виробника щодо частоти використання та кількості засобу, яку потрібно додавати в бак. Не надто складний підрахунок допоможе дізнатися, на який строк вистачить одного пакування. Зазвичай, склад сучасної сертифікованої дезодоруючої рідини, що додають у біотуалет, розробляють у такий спосіб, щоб уникнути руйнування пластикових деталей конструкції. Окрім цього, відповідальний виробник найкращої рідини для біотуалету дбає про гіпоалергенність своєї продукції, простоту використання та безпеку для довкілля.

рідина для біотуалетів

У нашому інтернет-магазині ви завжди знайдете широкий вибір рідини для біотуалету від найкращих українських і світових виробників. Ми пропонуємо виключно безпечну, сертифіковану продукцію, що користується високим попитом та отримує переважно схвальні відгуки користувачів. На нашому сайті ви можете обрати додаткові засоби для догляду за біотуалетом, що допоможуть підвищити рівень комфорту та дотримуватися вимог санітарії та гігієни. Тут ви знайдете докладну інформацію про різноманітну продукцію відомих брендів, інформацію про склад і рекомендації щодо застосування.

Покупці мають змогу оформити замовлення в декілька "кліків", обрати найбільш зручний метод оплати та доставлення, скористатися знижками й акційними пропозиціями від виробника. Потрібно більше інформації про обраний засіб? Скористуйтеся опцією зворотного зв’язку та поставте запитання нашому консультанту.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд