Здоровий мікроклімат у кімнаті – запорука здоров'я вашого організму

29.10.2019 15.04.2024
1273
Переглядів: 1273

Щодня після роботи ми всі поспішаємо додому. Адже для кожного його дім – його фортеця. Тут кожен хоче почуватися в безпеці, відчуваючи захист і затишок. Але ніхто з нас, можливо, навіть не здогадується, яку небезпеку для нашого здоров'я може принести кожна година перебування вдома. Невидима загроза криється в повітрі, на різних поверхнях, шторах та інших, здавалося б, абсолютно чистих предметах інтер'єру. З огляду на те, що за все життя ми споживаємо більше повітря ніж їжі, ми й не замислюємося про якість повітря навіть у власній квартирі. Тепер чисте та безпечне повітря може бути не тільки в стерильних приміщеннях медичних установ, а й у квартирі. Виробники медичної техніки подбали про вашу безпеку вдома й тепер ряди домашньої медтехніки поповнилися знезаражувачами повітря для дому.

Як створити ідеальний мікроклімат вдома?

Одним із головних критеріїв якісного повітря є його чистота та вологість. Відчиняючи вікна для провітрювання кімнати, ми робимо собі гірше, оскільки за лічені хвилини у вашу кімнату потрапляє брудне вуличне повітря. Так відбувається щоразу, коли ми відчиняємо вхідні двері: найдрібніші частинки пилу й алергени – тут як тут. Прибирання, готування, ігри з улюбленцем можуть бути причиною забруднення повітря в будинку. Ми можемо й не замислюватися, але брудне повітря часто стає причиною алергії, вірусів, інфекцій і різних захворювань. Важливо, щоб показник вологості в приміщенні був у нормі. Оптимальний рівень вологості має бути в межах 40-60 %, при цьому температура в приміщенні має бути 18-20 градусів. У разі занадто сухого повітря в приміщенні висушуються слизові, а вони, як відомо, є тим самим бар'єром для вірусів і бактерій для проникнення в організм.

На щастя сьогодні можна легко створювати здоровий мікроклімат вдома. У цьому допоможуть зволожувачі повітря, які не тільки очищають повітря, а й підтримують оптимальний рівень вологості. Зволожувачі повітря відрізняються за принципом роботи. Вони бувають ультразвуковими, традиційними ("мийки повітря") та парові зволожувачі. Принцип роботи хоч і різний, але мета одна – зволожити повітря.

Така домашня медтехніка як бактерицидні лампи вже давно знайшла своїх користувачів у домашніх умовах. Раніше такий прилад використовували тільки в медичних установах, але тепер її активно використовують і в домашніх умовах. Бактерицидні лампи бувають ультрафіолетові та кварцові. Найкраще для використання вдома підходить саме бактерицидна кварцова лампа. Після її використання немає особливої потреби в провітрюванні приміщення. Знезараження приміщення за допомогою такої лампи відбувається за допомогою ультрафіолетових променів, що проходять через кварцове скло. Бактерицидні лампи бувають підлогові, підвісні та настільні, тож із вибором місця, де розташувати лампу, не має виникнути проблем.

Ще одним корисним для здорового мікроклімату пристосуванням в інтер'єрі будь-якої кімнати стане соляна лампа. Вона збагачує повітря негативно зарядженими іонами та покращує самопочуття всіх членів сім'ї. Лікарі рекомендують ставити соляну лампу біля комп'ютера, ліжка або в будь-якому іншому місці, якщо є такі захворювання:

  • бронхіальна астма, бронхіт, тонзиліт;
  • алергічний риніт, кашель курця, кропив'янка;
  • високий АТ, порушення мозкового кровообігу, стенокардія;
  • нервовий розлад, депресія;
  • ревматизм.

Кристалічна сіль, з якої виготовляють соляні світильники, є природним стерилізатором, який захищає кімнату від усіляких грибків і вірусів. Головне, щоб під час увімкненого світильника вікна в кімнаті були зачиненими, оскільки тільки за цієї умови можна досягти бажаного результату.

Якщо ви хочете захистити себе та своїх близьких від різних захворювань та інфекцій, заходьте в магазин Рідні Медтехніка і вибирайте домашню медтехніку для знезараження приміщення та створення здорового мікроклімату.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд