Турбота про здоров'я в домашніх умовах

09.08.2019 10.04.2024
585
Переглядів: 585

Дієта, фітнес-активність, фізичні навантаження, правильне харчування, самоконтроль здоров'я — модні вирази, які трапляються скрізь: у рекламі на телебаченні, статтях у модних журналах, постах у соціальних мережах і навіть рекламі в громадському транспорті. Усе перераховане вище — частина системи звичок, спрямованої на підтримання певного рівня здоров'я.

Щоб бути здоровою, людині потрібно вести активний спосіб життя й додатково "допомагати" собі шляхом використання різної медичної техніки. Про найкорисніші пристосування, які лікарі рекомендують придбати для домашнього використання, розповідаємо в статті.

Кварцова лампа. Головне призначення кварцової лампи — ефективне знищення хвороботворних бактерій, вірусів, спор цвілі та грибків. Принцип дії: пристосування генерує ультрафіолетові промені певної довжини, які поширюються приміщенням і знищують мікроорганізми на всіх поверхнях і в повітрі.

Ультрафіолетові лампи найчастіше використовують у місцях великого скупчення людей — школи, лікарні, офісні комплекси, лабораторії. Є компактні прилади для домашнього використання, які легко транспортувати з приміщення в приміщення. Вони прості в експлуатації, не потребують спеціальних навичок. Важливо пам'ятати, що під час кварцування повітря наповнюється небезпечним для життя людини та домашніх тварин озоном. Після кварцування рекомендують провітрити приміщення. Лампу можна використовувати для очищення питної води від бактерій, стерилізації інструментів.

Ультрафіолетові лампи закритого типу підходять для лікування запалених суглобів, радикуліту, невриту. Також вони ефективно справляються з грибковими захворюваннями та дерматологічними хворобами у вигляді екземи або псоріазу.

Важливими параметрами вибору кварцової лампи для домашнього використання є:

  • потужність (приладу потужністю 15 Вт достатньо для обробки приміщення метражем 20 м², а 30 Вт — площею 30 м²);
  • тип кріплення — підлоговий або підвісний. Універсальні моделі — настільні, які можна легко переносити з кімнати в кімнату;
  • призначення — є прилади для дітей і дорослих, і є тільки для дорослих; обов'язково ознайомтеся з інструкцією перед початком використання.

Бактерицидна лампа. Призначення бактерицидної лампи аналогічне кварцовій (ультрафіолетовій) — вона чинить згубний вплив на мікроорганізми за допомогою ультрафіолетового випромінювання. Відмінність полягає в тому, що колба бактерицидної лампи виконана з увіолевого скла, яке максимально фільтрує озон. На практиці це означає, що в обов'язковому порядку провітрювати приміщення після проведення процедури знезараження не потрібно.

Регулярне використання бактерицидної лампи позитивно впливає на стан здоров'я — практично одразу поліпшується самопочуття, ризик респіраторно-вірусних захворювань істотно знижується.

Бактерицидну лампу можна розміщувати:

  • на підлозі — оптимальне рішення для просторих приміщень середнього та великого метражу;
  • на столі — призначені для місцевого знезараження приміщення, легкі в транспортуванні;
  • на стіні або стелі — немобільні, виконані в сучасному дизайні, тому гармонійно доповнюють інтер'єр.

Зволожувач повітря. Температурно-вологий режим приміщення не менш важливий для загального стану організму та здоров'я, ніж правильне харчування та повноцінний сон. Знижена вологість повітря — першопричина пересихання слизової оболонки. У такому середовищі швидко розвиваються хвороботворні віруси та бактерії, воно сповнене пилу. Зростає ризик алергічних реакцій, знижується опорність організму до вірусних захворювань.

Зволожувач повітря покликаний підвищити показник атмосферної вологості в приміщенні. Оптимальний показник — вологість на рівні 40-60 %. В іншому разі людина може відчувати занепад сил, сонливість, неуважність. Зволожувачі прості у використанні, абсолютно безпечні як для дітей, так і для дорослих. Вони допомагають підтримувати мікроклімат у приміщенні, створюють сприятливу для людського організму "атмосферу".

Додаткова перевага використання таких приладів: за оптимальної вологості повітря в приміщенні паперові та дерев'яні предмети інтер'єру довше зберігаються, а кімнатні рослини не жовтіють і не в'януть.

Соляна лампа. Через активне використання побутової техніки й електроніки рівень іонізації повітря в наших квартирах може бути в 10-15 разів нижчим за норму, що негативно позначається на самопочутті мешканців. Призначення соляного світильника — насичення повітря негативно зарядженими іонами. Соляні лампи виготовлені з натуральної багатовікової солі, насиченої мікроелементами, які позитивно впливають на людський організм. Щоденне використання такого світильника протягом 5-8 годин допоможе повернути відчуття бадьорості, поліпшити якість сну та відновити запас життєвої енергії.

Соляні лампи корисно використовувати для лікування та профілактики захворювань дихальної та серцево-судинної систем, у разі нервових розладів, проблем із суглобами. Вони ефективні як природний очищувач повітря. Кристалічна сіль згубно впливає на патогенні мікроорганізми, бактерії та грибкові спори. Щоб домогтися гарного результату в питанні очищення повітря в кімнаті, потрібно не відкривати вікна в кімнаті під час роботи приладу. Магазин Рідні Медтехніка пропонує великий вибір соляних світильників, що відрізняються за розміром, формою, кольором — можна вибрати варіант, який доповнить інтер'єр приміщення.

Очищувач повітря. Це прилад для очищення повітря в приміщенні від бактерій, мікробів, алергенів, неприємних запахів. Наявність такого пристосування в будинку позитивно впливає на самопочуття мешканців, сприяє зміцненню імунної системи. До покупки на сайті нашого інтернет-магазину доступні настінні, підлогові та комбіновані очищувачі повітря — можна вибрати найбільш зручний варіант.

Моделі відрізняються за системою фільтрації.

  • Прилади з фільтром з активованого вугілля ефективно усувають усі неприємні запахи, але не прибирають пилок рослин, який часто є алергеном. Такий вид техніки найбільш поширений.
  • Електростатичні очищувачі повітря забезпечують максимальний рівень очищення повітря — пил, який має позитивний заряд, проходить через фільтр із негативним зарядом.
  • Фотокаталітичні очищувачі приваблюють своєю ефективністю. Чим довше вони працюють, тим чистішим стає повітря Й тим легше дихати.

Пил, сухе повітря, алергени — все це нерідко стає причиною захворювань. Але запобігти хворобі простіше, ніж лікувати. Спеціальні прилади покликані не тільки забезпечувати нам максимальний комфорт перебування в закритому приміщенні, а й допомагають підвищити імунітет і поліпшити самопочуття.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд