Усе що потрібно для комфорту ваших ніг

09.08.2019 04.04.2024
696
Переглядів: 696

Стопа — дивовижна конструкція. Незалежно від віку, під час кожного кроку людина залучає 26 кісток, 7 суглобів і 26 м'язів. Злагоджена робота цієї системи дає змогу під час пересування перебувати в анатомічно правильному положенні. Однак носіння незручного, тісного взуття призводить до розвитку патологій скелетно-м'язової системи: плоскостопості, сколіозу, клишоногості тощо.

Ортопедичне взуття — спеціальне взуття, призначене для лікування та профілактики патологій ніг. Відповідно буває лікувальним і профілактичним.

Має кілька відмінностей від звичайного взуття:

  • об'ємна та м'яка підошва, яка добре гнеться та не ковзає
  • менше швів і стиків
  • спеціальні ультрам'які устілки з ефектом пам'яті
  • не натирає шкіру, полегшує роботу суглобів завдяки правильному розподілу ваги та зусиль під час ходьби
  • структура взуття передбачає перекати, які запобігають навантаженню на великі пальці під час зіткнення стопи з поверхнею
  • виконане з натуральних матеріалів (шкіра та нубук), тому забезпечує випаровування вологи та мікроциркуляцію повітря
  • якісний супінатор і жорсткий задник
  • широкий мисок, який не сковує пальці
  • каблук Томаса — асиметричний фігурний зріз, який забезпечує додаткову підтримку для склепіння стопи й асиметричний фігурний зріз

Іноді виділяють ще анатомічне взуття. Але такі вироби не належать до розряду ортопедичних, а отже, не допоможуть у разі проблем зі стопами.

Ортопедичне приладдя

За відсутності серйозних проблем зі здоров'ям стоп все одно рекомендовано використовувати ортопедичні устілки. Їх виробляють на замовлення або підбирають індивідуально, під конкретне взуття. За появи незначної плоскостопості показано носіння устілок: вони знижують втому ніг під час ходьби завдяки правильному розподілу ваги тіла.

Найчастіше устілки виготовляють із силікону, оскільки такий матеріал дуже пружний і м'який, запам'ятовує та повторює рельєф стопи, тим самим коригуючи проблемні зони. Тривале носіння устілок підвищує стійкість під час ходьби, знижує втому та навантаження на стопи та хребет. 

У разі виникнення деформації стопи правильним рішенням стане придбання коректорів і фіксаторів. Фіксатори як засіб профілактики та лікування вирівнюють палець, повертають первісне положення суглобових структур, знімають симптоматичні болі.

Коректори, навпаки, застосовують на пізніших стадіях захворювання, оскільки вони фіксують більшу частину стопи, захищаючи її склепіння. Коректори мають литу структуру для підтримки та вирівнювання великого пальця. Виріб виготовляють переважно із пластику або силікону. Силіконові коректори кращі у використанні, оскільки їх можна носити понад 10 годин. Наявність у коректорів силіконових подушечок на рівні плюснефалангового суглоба та подушечки між великим вказівним пальцем дає змогу утримувати великий палець в анатомічному положенні. Коректори не мають протипоказань й абсолютно безпечні.

Для збереження правильного положення стопи лікарі рекомендують носити підп'ятники та пелоти. Використання таких виробів допоможе запобігти розвитку плоскостопості. 

Підп'ятники виготовляють із силікону. Такі вироби відмінно амортизують, зменшуючи ломоту та втому в ногах. Підп'ятник необхідний людям, які проводять багато часу на ногах, і тим, хто займається активними видами спорту. Завдяки такій м'якій силіконовій конструкції в ділянці не будуть утворюватися мозолі та натоптні.

Пелоти призначають для лікування або запобігання деформації та захворювань стоп. Фізичні розміри та форма пелотів залежать від параметрів взуття, ділянки появи мозолів чи натоптнів. Такі вкладиші надають будь-якому взуттю додаткову пружність і підвищують комфорт носіння навіть під час занять спортом.

З метою оздоровлення та профілактики рекомендують робити масаж ніг. Альтернативою відвідування масажиста та кабінету ЛФК служить ортопедичний килимок. Такий виріб поєднує в собі зручність та ергономічність. Займає зовсім небагато місця й несе величезний позитивний ефект. Порівняно зі складними тренувальними комплексами та тренажерами, ортопедичний килимок не потребує попередньої підготовки або лікарських консультацій. Досить розкласти його на підлозі й можна починати заняття. 

В інтернет-магазині Рідні Медтехніка можна підібрати та купити необхідне ортопедичне приладдя. Доставка замовлень — по Києву й інших містах України.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд