У чому відмінність вітамінів і БАДів

29.10.2019 15.04.2024
1363
Переглядів: 1363

Як відомо, організм людини потребує вітамінів, мінералів, мікро- та макроелементів, які він отримує з їжі. Але почерпнути всі необхідні корисні речовини можна і в концентрованому вигляді – у формі таблеток, капсул, порошків тощо. Допоможуть у цьому вітаміни та БАДи (біологічно активні добавки). Що ж це? І в чому різниця?

Вітаміни – це здебільшого лікувальні препарати, що містять органічні речовини, які вкрай необхідні для життя людини. Перед застосуванням дуже важливо проконсультуватися з фахівцем і здати аналізи, що підтверджують дефіцит того чи іншого вітаміну в організмі людини.

БАДи, навпаки, можна приймати самостійно, коли здається, що продукти не можуть заповнити ті корисні речовини, яких потребує організм. Біологічно активні речовини – це вижимки, отримані із сировини мінерального, рослинного, тваринного й іншого походження.

Думки фахівців щодо важливості застосування вітамінів і БАДів різняться: одні кажуть, що людина може отримати все необхідне з їжі, інші стверджують, що вживання цих препаратів дуже важливе, оскільки в продуктах далеко не завжди є необхідна кількість корисних елементів. А одним з останніх досліджень встановлено, що причиною виникнення 80 % захворювань є саме дефіцит біологічно значущих елементів.

Звісно ж, у сучасному світі дуже багато зовнішніх чинників, що перешкоджають отриманню достатньої кількості корисних речовин: незбалансоване харчування, погана екологія, нестача сну, низькоякісні продукти, віруси, інфекції – все це і є причиною поганого самопочуття та частих хвороб.

Важливо пам'ятати, що вітаміни та БАДи – це аж ніяк не панацея від усіх недуг! Це не ліки й не хімічна речовина!

Біодобавки та вітамінні комплекси є допоміжними елементами, спрямованими на запобігання та профілактику виникнення хвороб шляхом поповнення нестачі нутрієнтів (біологічно значущих елементів).

На сьогодні існує два типи БАДів:

  • парафармацевтики – це БАДи, спрямовані на профілактику та допоміжну терапію різних захворювань, мають цілеспрямовану дію;
  • нутрицевтики заповнюють нестачу таких елементів: біологічно значущі елементи; амінокислоти; вітаміни.

Цей поділ є умовним, оскільки більшість сучасних БАДів мають комплексний характер впливу і є і парафармацевтиками, і нутрицевтиками одночасно.

Правильно підібрані комплекси вітамінів і БАДів здатні позитивно впливати на організм, виконуючи такі функції:

  • зниження ризику виникнення вірусних інфекцій, проблем із серцем і судинами, захворювань опорно-рухової та сечостатевої системи тощо;
  • посилення захисних сил організму;
  • усунення впливу негативних чинників на організм;
  • призупинення хронічних хвороб;
  • швидке відновлення організму після хвороб;
  • зміцнення імунітету та загального самопочуття.

Сучасні виробники врахували інтереси всіх споживачів і розробили вітаміни та БАДи, спеціально призначені для: чоловіків, жінок, дітей, людей після 40 років; спеціалізовані вітаміни та БАДи, спрямовані на усунення певної симптоматики: проти алергії, проти варикозу, антипаразитарні, для зниження й контролю ваги та багато інших; БАДи, що допомагають різним системам та органам організму в їхньому функціонуванні.

Увага! Існує думка, що вітаміни та БАДи підходять усім без винятку. Але важливо пам'ятати, що в певних моментах вони протипоказані: наприклад, вагітним або жінкам, які годують груддю, а також у разі деяких хронічних захворювань або у разі індивідуальної непереносності.

В інтернет-магазині Рідні Медтехніка ви можете підібрати та придбати вітаміни та БАДи, які підійдуть саме вам! Тут представлені найкращі товари найвідоміших виробників за найнижчими цінами!

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд