Палиця – рекомендації щодо правильного використання

14.02.2019 25.03.2024
951
Переглядів: 951

Функціонально палиці можуть відрізнятися лише кількістю наконечників від одного до чотирьох для підвищення стійкості. Всі інші відмінності мають більше персоналізований характер залежно від бажань і фінансових можливостей.
Найпростіші бюджетні палиці можуть бути виготовлені з пластику або дерева, мати гумові наконечник і ручку. Палиці, зроблені за індивідуальним замовленням, коштують набагато дорожче, але підкреслять індивідуальність користувача або його статусність. Однак, це скоріше виняток, ніж правило.

Як підібрати палицю під ваші індивідуальні параметри?


палиця на 4-х опорах купитиЯкою б не була палиця за своєю вартістю, вона має виконувати своє основне призначення – допомагати під час ходьби. Для цього її потрібно правильно підібрати. Станьте рівно й опустіть руки вздовж тулуба. Відповідна за розміром тростина повинна досягати верхньою точкою руків'я до внутрішнього вигину вашої опущеної кисті. Коли кисть лежить на руків'ї, ваш лікоть відхилятиметься на кут 15-20 градусів. Таке положення вважається оптимальним, оскільки в разі використання під час ходьби палиці неправильної довжини, ви будете або надмірно сутулитися, або відчуватимете додаткове навантаження і дискомфорт.

палиця купити

Після того, як палицю обрано, потрібно звикнути ходити з нею та користуватися нею правильно. У разі, коли палицю використовує літня людина для підтримання рівноваги під час ходіння, її можна перекладати з однієї руки в іншу, щоб уникнути перевтоми, або, якщо необхідно задіяти певну руку для того, щоб відчинити двері або підтримати за поручні.

Якщо палицю використовують у разі травми, то вибір руки є принциповим, – палицю потрібно тримати в руці, протилежній до хворої ноги. Це зумовлено природністю рухів рук і ніг під час ходіння, коли ви робите крок хворою ногою, то вперед із підтримкою рухається протилежна рука з тростиною.

Звикання до палиці приходить поступово з практикою. Головне, – прислухатися до своїх відчуттів, роблячи своєчасний відпочинок і не допускаючи перевтоми.

Підібрати та купити палицю ви можете в одному з наших магазинів у Києві. Під час замовлення в інтернет-магазині зверніть увагу на регульовані палиці. Діапазон регулювання висоти такої палиці становить від 71,5 до 93 см, і має 10 фіксованих положень висоти з кроком 2,5 см.

 

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд