Товари для медичних установ: категорії та особливості вибору

09.08.2019 04.04.2024
555
Переглядів: 555

Товари медичного призначення — велика група пристосувань: спеціалізовані меблі, витратні матеріали, обладнання, які призначені для проведення лікувальних маніпуляцій; одяг і речі для дотримання санітарно-гігієнічних норм у лікувальному закладі. 

До цієї категорії належать предмети та вироби, які використовують для лікування та виконують допоміжну функцію. Товари для медичних установ бувають одноразовими та багаторазовими. 

Медінструментарій 

 

Це широкий спектр медичних інструментів, призначених для проведення маніпуляцій з метою діагностування або лікування. Найбільш популярні: скальпелі, ножиці, шпателі, налобні відбивачі, молотки, дзеркала, голки для акупунктури, затискачі. Медичні інструменти застосовують для: 

  • отримання доступу до потрібних для обстеження та лікування органів
  • дослідження порожнин вуха, горла та носа, якими рухаються повітряні маси
  • введення анестезії
  • перетискання кровоносних судин з метою запобігання крововиливу
  • поділу тканин, видалення органів (частково або цілком), забору матеріалу при біопсії
  • з'єднання тканин після хірургічного втручання

Спеціалізований одяг

Медичний одяг — халати, маски, хірургічні та медичні костюми, жилети, шапочки та взуття, в яких лікарі та медперсонал зобов'язані ходити в лікарнях і клініках. Згідно з вимогами держстандарту, вироби мають бути:

  • оснащені регульованими зав'язками, гумками, застібками, блискавками, кнопками, ґудзиками або гачками, що регулюються

     

  • зшиті з матеріалів, що "дихають", які стійкі до впливу вологи та не вбирають воду

     

  • виконані з тканини, яка оброблена антистатичним просоченням і не накопичує пил

Медичне взуття повинне мати підошву з антиковзким покриттям.

Речі повинні зберегти початкові властивості у разі тривалого використання. Купувати халати, костюми, маски потрібно в спеціалізованих магазинах від сертифікованих виробників, які відповідають за якість виготовленої продукції (вибрати можна в каталозі нашого магазину). Такий одяг має бути не лише зручним, а й стійким до впливу світла та різних лугів. 

Вироби для лабораторних досліджень

У кожній лікарні, лабораторії або науково-дослідному центрі мають бути лабораторні вироби. Вони призначені для проведення лабораторних аналізів. Групу товарів складають мірні вироби, посуд для зберігання реактивів, штативи, бокси, предметні скельця, спиртометри й ареометри. Під час вибору аксесуарів увагу потрібно звертати на якість матеріалу, з якого виконано пристосування. Це може бути пластик, скло, метал, фарфор. Головна вимога — висока надійність, міцність і стійкість до впливу агресивних хімічних реагентів, процесів стерилізації та дезінфекції.

Витратні матеріали

У лікарнях і клініках важливо зберігати чистоту та стерильність — без товарів санітарно-гігієнічного призначення не обійтися. До витратних матеріалів, які в асортименті представлені в каталозі Рідні Медтехніка, належать бахіли, рукавички, маски, гінекологічні набори, покриття на ліжка, одноразовий одяг.

Діагностування та лікування — це важливі етапи в боротьбі за здоров'я. Саме тому не потрібно економити на різноманітних аксесуарах і витратних матеріалах, які необхідні для якісного проведення різноманітних процедур і маніпуляцій. Усі потрібні речі мають бути виконані з якісного матеріалу та справлятися зі своїми функціями на всі 100%.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд