Двадцятка найкращих вітамінів

01.03.2023 14.03.2024
44576
Переглядів: 44576

Зміст:

Занадто високий темп життя, незбалансоване харчування та загострення хронічних захворювань – серйозна нагода, щоб подумати про те, як допомогти своєму організму та підібрати вітамінний комплекс, який підтримає організм у міжсезоння, у періоди інтенсивних навантажень, під час хвороби чи після реабілітації. Які вітаміни ефективні, а які не дуже? Полиці аптек ломляться від великої кількості вітамінно-мінеральних комплексів, але що підійде саме вам? Пропонуємо вашій увазі двадцятку найкращих вітамінів від перевірених виробників з бездоганною репутацією.

Як правильно підібрати мультивітаміни

Комплекси найкращих вітамінів і мінералів підбирають так, щоб їх приймання допомогло розв’язати конкретну проблему, такий комплекс повинен містити оптимальний набір нутрієнтів для конкретної категорії людей. Сьогодні ви можете зустріти комплексні вітамінні препарати, які будуть корисними:

  • дітям;
  • вагітним
  • жінкам;
  • чоловікам;
  • з метою зміцнення імунного захисту;
  • особам, які багато часу проводять перед монітором комп’ютера;
  • для оздоровлення шкіри, волосся, нігтів.

Які вітаміни потрібні у вашому випадку? Навіть дуже хороші вітаміни дорогого фармацевтичного бренда не розв’яжуть проблеми, якщо в їхньому складі немає потрібних компонентів. Про дефіцит вітамінів свідчить низка характерних симптомів:

  • підвищена сухість шкіри, погіршення зору, сповільнений ріст у дитини можуть вказувати на дефіцит вітаміну A;
  • стрибки настрою від апатії до дратівливості, тривожність і порушення сну свідчать про недостатнє надходження вітамінів групи B;
  • підвищена стомлюваність, ламкість нігтів і кровоточивість ясен – симптоми браку вітаміну С.

Дефіцит важливих для організму мінеральних речовин також позначається на фізичному стані:

  • у разі браку кальцію можливі судоми, часто запалюється тканина ясен і кришаться зуби, можлива деформація суглобів, ламкість волосся та нігтів;
  • брак калію проявляється у швидкій стомлюваності, слабкості м’язів і дратівливості;
  • дефіцит заліза проявляється в занепаді сил, сухості слизових і підвищеному випаданні волосся.

Оптимальним рішенням буде своєчасне звернення до лікаря, який допоможе вибрати найефективніші вітаміни.

Основні правила приймання вітамінів

Щоб приймання найефективніших вітамінів принесло результат, дуже важливо дотримуватися рекомендованого дозування. Найчастіше вітаміни рекомендують пити курсами, тривалість яких становить 30-45 днів, між якими роблять перерви.

Для кращого засвоєння лікарі рекомендують приймати вітамінні комплекси після або в процесі їди. Під час трапези краще засвоюються жиророзчинні вітаміни. Водночас мультивітамінні комплекси частіше рекомендують використовувати з профілактичною метою задля уникнення авітамінозу. А монопрепарати призначають до курсу терапії того чи іншого захворювання.

Двадцятка найкращих вітамінно-мінеральних комплексів

Заощаджувати на здоров’ї неприпустимо. Щоб подбати про себе та своїх близьких, пропонуємо вашій увазі список із 20 найкращих вітамінних комплексів, які ви можете придбати в магазині "Рідні Медтехніка".

Вітаміни для волосся Maxi Hair, Country Life

Вітаміни з унікальним мультивітамінним складом допоможуть повернути здоровий вигляд шкірі голови, волоссю та нігтям. У складі препарату – унікальний комплекс рослинних інгредієнтів, збагачений вітамінами A, C, E, групи B (B1, B2, B6, B12), фолієвою кислотою та необхідними мінеральними речовинами. Препарат виготовляють у форматі таблеток і капсул. Крім того, виробник подбав про чоловічу та жіночу версію вітамінного комплексу для максимально ефективного та безпечного впливу на організм.

L-карнітин, Country Life

Левокарнітин (він же вітамін B11) – одна з амінокислот, що регулює процес енергетичного обміну в організмі. Препарат показано в разі підвищення фізичного й емоційного навантаження, інтенсивної інтелектуальної діяльності, під час боротьби із зайвою вагою, а також для прискорення відновлення після тяжких захворювань. Приймання L-карнітину сприяє активнішому розщепленню ліпідів, що супроводжується вивільненням енергії. Він особливо актуальний для спортсменів: завдяки підвищенню витривалості та зниженню втоми він зробить кожне тренування ефективнішим.

найкращі вітаміни

Омега-3 Кардіо, Doppelherz

Ця харчова добавка сприяє уповільненню процесів старіння організму, підтримує нормальний обмін речовин, захищає від негативного впливу довкілля. Вживання препарату Омега-3 Кардіо допомагає запобігти появі зморшок, відновлює баланс між ростом і випаданням волосся, зміцнює структуру нігтьових пластин. Активізація обмінних процесів сприяє прискореному розщепленню жирових відкладень і зниженню маси тіла. Очищений риб’ячий жир у поєднанні з коензимом Q10, селеном і вітаміном E буде корисний у період інтенсивних фізичних, інтелектуальних та емоційних навантажень.

Kinder Омега-3 для дітей, Doppelherz

Вітамінно-мінеральний комплекс Kinder Омега-3 для дітей може стати для дитини додатковим джерелом поліненасичених жирних кислот Омега-3 і найнеобхідніших вітамінів, які беруть участь у формуванні клітинних мембран, украй важливі для ЦНС, серця та судин, зору та інтелектуального розвитку, зміцнюють організм і захищають від стресу. Харчову добавку рекомендують використовувати для дітей шкільного віку, особливо в періоди підвищених навантажень на організм. Препарат приймають курсами не більш як 30 днів, після чого потрібна перерва.

Комплекс амінокислот, Doppelherz

Комплекс незамінних амінокислот, що містяться в цій харчовій добавці, необхідний для нормального білкового обміну, відновлення та регенерації тканин, роботи ШКТ. Він бере участь у підтриманні водно-сольового балансу, а також регулюванні багатьох біохімічних процесів в організмі. Амінокислоти необхідні для нормального функціонування секреторної функції організму, кровотворення, виведення токсинів і підтримання імунітету.

хороші вітаміни

Омега 3-6-9, Green Pharm Cosmetic

Ще одна харчова добавка в списку найкращих вітамінних комплексів, що містить:

  • олеїнову кислоту (Омега-9);
  • лінолеву кислоту (Омега-6);
  • гамма-лінолеву кислоту (Омега-3);
  • ейкозапентаєнову кислоту;
  • докозагексаєнову кислоту.

Унікальне поєднання рослинних компонентів з риб’ячим жиром корисне для формування мембран клітин, оздоровлення серцево-судинної системи, зміцнює загальний імунітет організму. Крім того, вживання дієтичної добавки з омега-поліненасиченими жирними кислотами допомагає стабілізувати емоційне тло, протистояти стресам і депресії.

Шипучі вітаміни "Чорниця Ultra Active"

У складі дієтичної добавки "Чорниця Ultra Active" – унікальне поєднання натуральних вітамінів, мінералів і органічних кислот, яке допоможе зміцнити сітківку та підвищити еластичність кровоносних судин, що живлять око, покращити зір у сутінковий час і усунути синдром очей, що пересихають. Крім цього, компоненти чорниці позитивно впливають на роботу ШКТ і нормалізують склад мікрофлори кишківника, покращують стан шкірного покриву.

Харчову добавку випускають у форматі шипучих таблеток, що мають приємний смак. Приймання вітамінного комплексу чинить легку тонізувальну дію, допомагає підвищити працездатність, позбутися забудькуватості й дратівливості.

Інозитол, Jarrow Formulas

Інозитол – вітамін B8, дефіцит якого в організмі жінки призводить до порушення балансу статевих гормонів. Негативні наслідки такого дисбалансу різноманітні – порушення стабільності менструального циклу, проблеми із зачаттям. Інозитол – ефективний і безпечний засіб, який широко застосовують у комплексній терапії гормональних збоїв, організм легко його засвоює, препарат не провокує алергічних реакцій. Засіб часто використовують для підвищення ефективності гормональної терапії, а також у разі, коли жінці протипоказане лікування гормонами. Інозитол підходить для тривалого приймання, сприяє відновленню гормонального балансу, а також його призначають у разі інсулінорезистентності.

рейтинг вітамінів

Вітамін D3, Jarrow Formulas

Біоактивна добавка містить вітамін D3 (холекальциферол) у формі зручних для використання желатинових капсул. Холекальциферол бере участь у процесах розподілу та росту клітин, він відіграє важливу роль у профілактиці онкологічних захворювань. Крім того, харчова добавка "Вітамін D3" від Jarrow Formulas

  • допоможе зменшити ризик застуди шляхом зміцнення загального імунітету;
  • допомагає організму засвоювати кальцій із харчових продуктів;
  • запобігає появі патологічних змін у кістковій тканині та руйнуванню зубів;
  • сприятливо впливає на функціонування серцево-судинної системи;
  • допомагає активізувати когнітивні функції мозку;
  • важлива для роботи репродуктивних органів.

Вітамін D3, 1000 МО допоможе заповнити дефіцит холекальциферолу задля уникнення безлічі проблем, у будь-якому віці зберегти королівську поставу, рухливість суглобів і відмінне самопочуття.

Біотин, Jarrow Formulas

Біотин або вітамін B7 однаково важливий як для краси, так і для здоров’я. У здорової людини цю речовину достатньо синтезує мікрофлора кишківника. Чому ж вітамін потрапив до рейтингу найкращих харчових добавок? Особливості способу життя сучасної людини створюють безліч чинників, що перешкоджають достатньому накопиченню біотину в організмі. Надмірне вживання жирів, що зазнавали термічного впливу, їжа, багата на прості вуглеводи, деякі консерванти й брак магнію в раціоні здатні знизити вміст біотину нижче за норму. Приймання біотину у формі капсул або таблеток часто призначають вагітним задля зниження ймовірності патології внутрішньоутробного розвитку плода. 

Вітамін С-500, Красота та Здоров’я

Вітамін С-500 у формі таблеток містять добре знайому всім аскорбінову кислоту, яку кожному колись призначали під час застуди для зміцнення імунітету. Вітамін C не міг не потрапити до рейтингу найкращих, оскільки це один із найпотужніших антиоксидантів. Аскорбінова кислота необхідна для нормального перебігу окисно-відновних реакцій організму, регулює білковий, ліпідний і вуглеводний метаболізм, необхідна для вироблення колагену, впливає на згортання крові та синтез червоних кров’яних тілець.

Вітамін С-500 рекомендують до застосування:

  • як ефективна профілактика в періоди загострення сезонних застудних захворювань, а також під час лікування – для зміцнення імунітету;
  • у разі стресів, у період важких емоційних та інтелектуальних навантажень;
  • тим, хто фізично працює, спортсменам.

топ вітамінів

Чарівна крейда, Красота та Здоров’я

Це справді крейда – і нічого більше! Натуральний карбонат кальцію, очищений від небажаних домішок, який багато хто цінує саме за його характерний смак. Бажання їсти крейду може свідчити про підвищену потребу організму в кальції. Саме тому таку потребу може відчувати жінка на пізніх термінах вагітності. Більше не потрібно купувати шкільну крейду! "Чарівна крейда" – безпечна харчова добавка, яку можна використовувати для зміцнення кісткової тканини. Для зручності таблетки упаковано в спеціальну тубу.

Колаген пептид + Біотин + Колаген, MST

Біодобавка "Колаген пептид + Біотин + Колаген" являє собою концентрований розчин гідролізованого колагену з біотином, комплексом вітамінів і мінералів. Концентрат використовують для лікування та профілактики захворювань опорно-рухового апарату. Його рекомендують приймати, якщо потрібно повернути рухливість суглобам, зробити більш еластичними зв’язки та сухожилля, подбати про ефективне омолодження шкіри. Крім того, концентрат колагену активізує енергетичний потенціал і чинить загальнозміцнювальну дію на організм.

Харчова добавка характеризується сумісністю з іншими видами хондропротекторів, препарат випускають із різними смаками. Виробник застерігає від перевищення дозування препарату. Одна з важливих переваг – фасування концентрату, якого однозначно вистачить на курс прийому, що призначив лікар.

Цинк + Селен + Мідь, MST

Збалансований вітамінно-мінеральний комплекс подбає про вашу красу та здоров’я. Біоактивну добавку з високим вмістом компонентів, необхідних для чоловічої та жіночої репродуктивної системи, організм відмінно засвоює, добавка поверне здоровий вигляд волоссю та нігтям, зробить шкіру гладкою та пружною.

Препарат сприяє активізації імунного захисту організму, актуальний для осіб, які зазнають значних фізичних навантажень, а також у разі недостатньо збалансованого раціону. Продукт приймають по 1 капсулі під час їди. У разі підвищення інтенсивності навантажень допускається збільшення дозування до двох капсул.

Глюкозамін + Хондроїтин + MSM, Nosorog

Високоефективна харчова добавка, поєднання компонентів якої взаємно посилює їхній вплив, забезпечить необхідну підтримку вашим суглобам і надійний їх захист від багатьох негативних чинників. У складі препарату, який обов’язково входить до списку найкращих вітамінів:

  • глюкозамін – один із компонентів, що формує хрящову тканину;
  • хондроїтин – компонент, що сприяє затриманню води в структурі хрящів, необхідної для комфорту ваших рухів;
  • МСМ (метилсульфонілметан) – органічне джерело сполук сірки для вашого організму, яке допоможе в боротьбі з болем і запаленням.

Використання біоактивної добавки допоможе знизити больові відчуття в суглобі, викликані запаленням, а також уповільнить руйнування сполучної тканини в суглобі під час приймання кортикостероїдних препаратів.

які вітаміни кращі

Вітамін D3, Nosorog

Брак вітаміну D3 – досить поширена проблема, що виникає ближче до кінця зими, коли сонячних днів не так багато, погода не сприяє прогулянкам, а в раціоні недостатньо джерела потрібного всім вітаміну. Вітамінний комплекс Vitamin D3 допоможе уникнути ослаблення кісткової тканини, підвищить засвоюваність кальцію з харчових продуктів, подбає про ваше серце та судини, налагодить роботу кишківника, підтримає імунітет і допоможе пережити стреси й хвилювання без шкоди для здоров’я.

Харчову добавку Vitamin D3 приймають по одній капсулі на день, перевищення дозування небажане. Препарат не сумісний із деякими ліками, оптимальний варіант – проконсультуватися з лікарем чи уважно вивчити протипоказання.

Вітамін С + Цинк + Вітамін D, Novel

Високоефективний комплекс вітамінів і мінералів для потужної підтримки імунного захисту організму. Вітаміни C і D у комплексі з цинком допоможуть зберегти чудове здоров’я навіть у сезон гострих вірусних інфекцій, підвищити активність клітин імунітету для боротьби з небезпечними збудниками та мікроорганізмами.

Форма випуску харчової добавки – шипучі таблетки, які потрібно розчиняти у воді. Це дає змогу організму швидше засвоювати вітаміни й мінерали. Виробник рекомендує використовувати препарат для дітей віком до 12 років і попередньо проконсультуватися з лікарем, а також не перевищувати зазначеного дозування.

Магній + Вітамін В6, Novel

Ще один вітамінно-мінеральний комплекс від Novel – цього разу з магнієм і вітаміном B6. Магній підтримає серцевий ритм і допоможе стабілізувати кров’яний тиск. Крім того, подбає про ваші м’язи, активізує роботу головного мозку та допоможе взяти емоції під контроль, налагодити сон і зняти втому.

Навіть якщо ви занадто зайняті й ваш день розписано по хвилинах, у вас не виникне проблем із прийманням препарату. Одна шипуча таблетка, розчинена в склянці води, забезпечить необхідною кількістю магнію та вітамінів на весь день.

Мультивітамінний комплекс для жінок EVE, Now Foods

Розкішна мультивітамінна комплексна біоактивна добавка у м’яких капсулах – чудовий спосіб подбати про підтримання жіночого здоров’я. Збалансована формула препарату містить вітаміни та мінерали, рослинні екстракти та найважливіші амінокислоти. Препарат допоможе знизити інтенсивність запальних процесів, сприяє зміцненню імунітету.

Комплекс містить:

  • екстракт журавлини – допоможе в ефективному лікуванні циститу;
  • олія примули – допоможе позбутися неприємних симптомів під час менопаузи;
  • інозитол – нормалізує баланс статевих гормонів;
  • холін і коензим Q10 – подбають про роботу мозку, концентрацію та високу працездатність.

вітаміни топ найкращих

Омега-3 DHA для дітей, Now Foods

Адаптована для дітей формула на основі риб’ячого жиру для активізації інтелектуальної діяльності допоможе легко впоратися з навчальним навантаженням. Біодобавка має приємний смак і аромат фруктів, водночас у її складі немає цукру. Жувальні вітаміни підтримують імунітет і роботу серця, нормалізують рівень холестерину в крові, активізують процес регенерації тканин, допомагають засвоювати кальцій і слугують профілактикою алергічних реакцій. Такий препарат можна запропонувати навіть однорічному малюкові, але краще робити це, порадившись із лікарем.

Які вітаміни найкращі? Чи потрібний вам комплекс, який входить до рейтингу найкращих вітамінів? Це кожен вирішує на власний розсуд. Проте не варто забувати, що значного погіршення самопочуття можна уникнути прийманням безпечного комплексу вітамінів і мінералів, що відповідає індивідуальним потребам вашого організму.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд