Двадцятка найкращої лікувальної косметики

21.02.2023 08.03.2024
1899
Переглядів: 1899

Зміст:

Лікувальна косметика – це косметичні засоби, які містять лікарські препарати для терапевтичного ефекту. Де проходить межа між лікувальним і звичайним косметичним засобом? Пропонуємо вашій увазі огляд і рейтинг найкращої лікувальної косметики, ефективність та безпеку якої підтверджують реальні відгуки.

Що належить до лікувальних косметичних засобів?

Згідно з визначенням лікувальна косметика повинна містити компоненти лікарських препаратів, необхідних для терапевтичного ефекту. Інакше кажучи, це щось більше, ніж просто ефективна доглядова косметика. Наведемо найпростіший приклад. Дорогий шампунь, що якісно очищає волосся та шкіру голови, – це засіб для підтримання гігієни й краси волосся. Однак якщо у складі є лікарські компоненти, які усувають свербіж і подразнення шкіри, допомагають боротися із себореєю, у ваших руках космецевтичний засіб або один із представників косметики.

Сьогодні асортимент засобів, що поєднують лікування та догляд, стає дедалі більшим. А це вже певна проблема вибору. Лікувальна косметика, на відміну від лікарських препаратів, не піддається тривалим і ретельним клінічним випробуванням на підтвердження лікувального ефекту. Її головне завдання – не посилити наявну проблему та забезпечити якісну профілактику. До цієї категорії входить найширший спектр найрізноманітніших засобів – креми для обличчя й тіла, шампуні та маски для волосся, препарати для відновлення нігтьової пластини й засоби з протигрибковими компонентами.

У чому відмінність лікувальної косметики від звичайної?

Крім наявності в складі медикаментозних компонентів, лікувальну косметику можна відрізнити й за іншими ознаками:

  • склад із мінімальним вмістом натуральних консервантів, і як наслідок – коротший термін зберігання, ніж у звичайних засобів;
  • відсутність у складі синтетичних ароматів і барвників, які провокують алергічні реакції;
  • натуральність основних компонентів;
  • вплив на більш глибокому рівні для досягнення лікувального чи профілактичного ефекту – боротьби з юнацькими вуграми, грибковим ураженням нігтів, випаданням волосся;
  • реалізація переважно в аптеках і спеціалізованих онлайн-магазинах.

Застосування лікувальної косметики – не панацея та не привід скасувати візит до фахівця. Але це реальна можливість значно підвищити ефективність терапії, закріпити досягнутий результат, а головне – запобігти рецидиву.

Двадцятка найкращої лікувальної косметики

Який шампунь допоможе подолати ламкість волосся? Який засіб подарує максимум користі та задоволення під час відвідування лазні? Як вибрати найкращий крем від целюліту? Вам на допомогу – рейтинг найкращих засобів із категорії лікувальної косметики.

Набір натуральних олій для сауни та лазні "Сімейна лазня" (сосна, апельсин, лайм, іланг-іланг), Адверсо

Натуральні ефірні олії для банних процедур допоможуть розслабитися, відновити сили та зміцнити імунітет. До набору входять ефірні олії:

  • сосни – для омолодження шкіри й усунення набряків;
  • апельсина – для активізації кровообігу та профілактики грипу;
  • іланг-ілангу – для ефективного зволоження та підвищення тонусу шкіри;
  • лайма – для регенерації, зменшення запалень.

Композиція олій "Проти зморшок", Адверсо

Для основи композиції використано олію персикових кісточок і жожоба, які забезпечують делікатний догляд і підходять для будь-якого типу шкіри. У композиції ароматичних олій містяться ефірні олії:

  • неролі – допомагає зменшити зморшки та усуне набряклість;
  • троянди – має антисептичні властивості;
  • сантала – усуває сухість і відчуття стягнутості шкіри.

Аромакомпозиція ефірних олій "Ніжні почуття", Адверсо

Ідеально підібраний букет ефірних олій дасть змогу внести у ваше інтимне життя ще більше гармонії. Композиція, що складається з ефірних олій сантала, неролі та бергамота сприяє посиленню потенції та чуттєвості, пробудженню еротичних фантазій і посиленню лібідо, подарує новий виток насолод. Композицію рекомендують використовувати для аромалампи, додаючи у воду не більш як три краплі засобу.

Кристалічний концентрат "Бішофіт Mg++", Екобіз

Кристалічний концентрат природного мінералу з високим вмістом солей магнію, який використовують для ванн у разі проблем з опорно-руховим апаратом – артрозів, артритів, а також інших захворювань, пов’язаних із дефіцитом магнію в організмі. Концентрат морських сольових відкладень багатий на магній, бром, йод та інші мікроелементи. Засіб допоможе зняти больовий синдром, позитивно впливає на серцево-судинну та нервову систему, допоможе в разі стресів і з метою комплексного оздоровлення організму.

найкраща лікувальна косметика

Лімфодренажне обгортання, Spani

Засоби для посилення лімфодренажу використовують для лікувальних масажів, обгортань і дають змогу більш ефективно позбутися набряків, викликаних застоєм лімфи. Легка гелева текстура забезпечить швидке проникнення в глибокі шари шкіри.

Гель "Бішофіт Mg++", Екобіз

Засіб зовнішнього застосування на основі мінералу бішофіту природного походження, склад якого збагачено камеддю гуарового дерева, а також ефірними оліями ялівцю, ялиці й евкаліпта, допоможе вгамувати біль у м’язах і суглобах. Препарат сприяє відновленню мінерального балансу в тканинах, дає змогу розслабити напружені м’язи, дбайливо доглядає шкіру. Гель підходить для масажу – професійних процедур масажу, а також для використання в домашніх умовах.

Парафін, засіб для аплікацій, Лабораторія Доктора Пирогова

Використання з лікувальною метою аплікацій розплавленого парафіну базується на його тепловому впливі. Такий метод фізіотерапевтичного впливу використовують у комплексному лікуванні захворювань різної природи:

  • у разі болів у суглобах і м’язах;
  • захворювання невралгічного характеру – радикуліт, неврит, фунікуліт;
  • наслідків захворювань дихальних шляхів – плеврит, пневмонія;
  • запальних захворювань жіночої та чоловічої репродуктивної системи;
  • захворювань органів внутрішньої секреції.

Розплавлений парафін має тривалий тепловий вплив без ризику опіку.

Медея, сірководневі ванни, Лабораторія Доктора Пирогова

Використання препарату для сульфідних ванн "Медея" допомагає відтворити в домашніх умовах процедури найкращих курортів Кавказу, сприяючи активізації периферичного кровообігу, активнішому метаболізму в тканинах, зменшенню шару підшкірного жиру, посилює біоактивність ферментів і білків, нормалізує гормональний баланс. Ванни допомагають досягти загального оздоровлення, зміцнення імунного захисту й омолодження організму. Додатковий приємний бонус – пружна гладка шкіра тіла.

Скипидарні ванни за Залмановим, жовтий розчин, Лабораторія Доктора Пирогова

Жовтий розчин на основі скипидару, касторової олії та олеїнової кислоти сприяє активному розщепленню токсичних продуктів метаболізму. Олеїнова кислота уповільнює процеси старіння на клітинному рівні, відновлює нормальний перебіг окислювально-відновних реакцій, активізуючи обмін речовини та виведення токсинів, слугує ефективною профілактикою мікротромбозу. Використання ванн із жовтим розчином можливе будь-якої пори року.

Скипидарні ванни за Залмановим, біла емульсія, Лабораторія Доктора Пирогова

Скипидар – не тільки популярний розчинник із натуральної сировини, але й широко відомий засіб, який часто використовують у рецептах народної медицини для зняття гострих симптомів і лікування захворювань різної етіології. Препарат для приймання ванн на основі олеїнової кислоти й очищеного скипидару, що використовують для ванн, активізує мікроциркуляцію крові, забезпечуючи інтенсивне живлення та кровопостачання тканин організму. Ванни з білою емульсією ефективні в разі гіпотонії, нормалізують тиск і покращують самопочуття.

Крем-бальзам "Гірський рятувальник", Еліксир

Крем з екстрактами мумійо та обліпихи надасть допомогу для більш ефективного та швидкого загоєння ран, сприяє нормалізації внутрішньоклітинного метаболізму. Мумійо виконує функцію природного біостимулятора, чинить загальнозміцнювальну дію. Обліпиха активізує кровопостачання шкіри. Крем рекомендують застосовувати в разі опіків, травм, ефективний під час лікування пролежнів, виразок, нейродермітів. Крім того, крем можна використовувати з профілактичною метою задля уникнення обвітрювання шкіри.

Краплі для нігтів "Антигрибок", Еліксір

Краплі, що містять саліцилову та молочну кислоту, а також олію чайного дерева, захищають нігтьову пластину та прилеглі ділянки шкіри від ураження грибком. Препарат використовують курсами до 8 тижнів. Зручна упаковка має аплікатор, що спрощує використання засобу.

Шампунь-бальзам, кондиціонер з фітором, Фіторія

Шампунь-бальзам для волосся з натуральним екстрактом листя дуба подарують легкість і м’який блиск, зроблять волосся здоровим, доглянутим і шовковистим. Шампунь підходить для чутливої шкіри, під час його виробництва не використовують парабенів, синтетичних барвників і силіконів.

рейтинг косметики лікувальної

Нічний крем для обличчя Glansana, Фіторія

Нічний крем для обличчя Glansana з фітокомплексом Фітор і маслом Ши – захистить вашу шкіру від втрати вологи, забезпечить клітини живленням, подбає про продовження молодості та краси. Фітокомплекс у ролі природного антиоксиданту забезпечить ефективний захист клітин від вільних радикалів. Під час регулярного застосування шкіра сяє молодістю та красою.

Косметичний бальзам "Фіторон", Фіторія

У складі препарату – активний комплекс фітор, що має імуномодулювальну та регенерувальну дію. Бальзам чинить протимікробну та відновлювальну дію, протистоїть вірусам і грибкам, бореться з патогенною мікрофлорою. Завдяки глибокому проникненню в тканини ефективний у лікуванні гнійних запалень, активізує процеси загоєння.

Натуральна ефірна олія евкаліпта, Green Pharm Cosmetic

Ароматична олія евкаліпта – перевірений помічник у боротьбі з вірусною інфекцією, сприяє швидкому відновленню організму в разі стресів, після тяжких хвороб. Використовуючи його для сеансів ароматерапії, ви зможете активізувати резерви свого організму. Продукт чинить сприятливий вплив на діяльність ЦНС, усуває відчуття втоми та сонливості, підвищуючи здатність до логічного мислення та продуктивність роботи.

Крем "Пантенол Intensive", Green Pharm Cosmetic

Один із найпопулярніших лікувально-косметичних засобів у нашому рейтингу. Це регенерувальний крем, у складі якого – D-пантенол, натуральний сік алое, алантоїн, а також вітамінний комплекс. Крем чинить інтенсивну загоювальну дію в разі опіків і пошкоджень шкірного покриву. Крім того, крем рекомендують застосовувати для ефективного зволоження обвітреної шкіри або шкіри, що лущиться, – олії мигдалю та макадамії допоможуть впоратися із запаленням і пом’якшити шкіру.

Крем "Новодерм", Greenwood

Крем рекомендують для використання в лікуванні різних форм дерматологічних захворювань, для яких характерна підвищена сухість і подразнення шкіри. Сечовина, яка входить до складу крему, має загоювальну дію, мигдальна олія створить необхідний захист для водно-ліпідного бар’єру, а екстракт чистотілу допоможе усунути свербіж і запалення. Завдяки олійному екстракту ромашки засіб чинить заспокійливий вплив на шкіру. Крем використовують курсами, тривалість яких становить від 15 до 30 днів.

Дігтярний шампунь, Красота та Здоров’я

Шампунь, до складу якого входить березовий дьоготь, – відмінний, а головне перевірений засіб для догляду за проблемним волоссям. Використання шампуню допоможе впоратися з почервоніннями, подразненням і свербінням, бореться із запальними процесами на шкірі голови. Але головна перевага шампуню дігтярного – виражені властивості антисептика. Шампунь полегшить прояви псоріазу, екземи, нейродерміту, себореї. Фахівці застерігають від використання шампуню в періоди загострень.

Крем антивіковий "Гіалувіт", Красота та Здоров’я

Засіб для інтенсивного зволоження шкіри та підтримання водного балансу зрілої шкіри. Крем "Гіалувіт" вирізняється високим вмістом гіалуронової кислоти, є сполучним елементом для волокон колагену, що відповідають за пружність шкіри. Розмарин і календула допомагають запустити регенеративні процеси, повертаючи молодість і пружність шкіри. Крем легко наносити, він може стати відмінною основою для декоративного макіяжу.

гарна доглядова косметика

Усі види, що входять до рейтингу найкращих засобів лікувальної та доглядової косметики, безпечні та продаються без рецепта в магазині "Рідні Медтехніка". Проте під час використання важливо дотримуватися вказівок щодо застосування, щоб вони принесли максимум користі для вашої краси та здоров’я.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд