Спіруліна: суперпродукт для здоров'я кожного!

07.07.2021 25.03.2024
1790
Переглядів: 1790

Спіруліна - це різновид синьо-зелених водоростей, який люди можуть приймати як харчову добавку. Люди вважають спіруліну справжнім суперфудом через її чудову поживну цінність і користь для здоров'я. Спіруліна багата рослинним білком, хлорофілом, вітамінами групи B, C, D, A і Е, йодом, фосфором, калієм та іншими мінералами. Ця синьо-зелена водорість містить у 34 рази більше заліза, ніж шпинат і в 25 разів більше бета-каротину, ніж сира морква. Докладніше про спіруліну - далі в статті.

Що таке спіруліна?

Спіруліна (Arthrospira) – це абсолютно природна речовина, яка є ціанобактерією. Сировиною для її виготовлення є синьо-зелена водорість, що живе у водному середовищі, водночас чудово почувається як у прісній воді, так і в солоній. Вона генерує енергію під час контакту з сонячним випромінюванням і відбуванні реакції фотосинтезу. Спіруліна на 68% складається з білка, причому за вмістом амінокислот вона перевершує всі інші білки рослинного походження. Організму дорослої людини необхідно отримувати протягом доби до семи грамів спіруліни.

 

Спирулина это
Спіруліна, 90 таблеток, MST

 

Таке дозування має такий комплекс нутрієнтів:

  • 4 грами білка;
  • 11 відсотків RDA вітаміну В1;
  • 15 відсотків RDA вітаміну В2;
  • 4 відсотки RDA вітаміну В3;
  • 21 відсоток RDA міді;
  • 11 відсотків RDA заліза.

Головні властивості спіруліни

Спіруліна

знижує потребу тканин у кисні

контролює холестерин і тригліцериди

регулює процес травлення

нормалізує мікрофлору кишківника в разі хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту

позитивно впливає на функцію щитовидної залози

відновлює цукор у крові до нормальних значень

компенсує білкову, вітамінну та мінеральну недостатність

нормалізує артеріальний тиск

Форма випуску та особливості застосування

Сьогодні спіруліна доступна у 2-х формах – порошок і таблетки. Спіруліна у вигляді порошку потребує приготування і частіше використовується як один із компонентів сніданку. Що стосується таблетованої форми спіруліни, то вона має більш зручну форму застосування і практично не має смаку. Цей варіант вважається ідеальним для людей, яким не дуже подобається смак водорості. Але слід розуміти, що в процесі створення таблеток може бути втрачено частину корисних властивостей водорості.

 

спирулина не в моноформе
Спіруліна "Мега POWERFUL", 500 мг, 100 капсул, Красота і Здоров'я

 

Також можна купити спіруліну не в моноформі, а в комплексі вітамінів і мінералів. Так, наприклад, ви можете купити в нашому інтернет-магазині "чисту" спіруліну таких брендів як: Powerful, MST,  Nosorog, Fito Pharma, Еліт-Фарм, Красота і Здоров'я.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд