Профілактика болю в плечовому суглобі

27.01.2020 22.04.2024
1446
Переглядів: 1446

Ви з тих, хто не уявляє свого життя без спорту, активних розваг та екстриму? Якщо так, то напевно ви знайомі з травмами, різноманітними болями, а також їхніми наслідками. Насправді не обов'язково бути спортсменом або затятим любителем спорту, щоб отримати травми або відчувати біль у суглобах, м'язах, кістках. Найчастіше, приходячи на прийом до ортопеда або вертебролога, люди скаржаться на болі в плечах. Такі болі можуть сигналізувати про різноманітні хвороби. Оскільки саме плечовий суглоб є одним із найрухоміших, у разі неправильного повороту або надмірного навантаження на нього, він може суттєво постраждати. Через це можуть виникнути дискомфорт і біль.

Чому болять плечі?

Біль у плечовому суглобі може виникати внаслідок різноманітних хвороб. Наприклад, найчастіше дискомфортні відчуття можуть з'явитися через розтягнення зв'язок. Для цього не обов'язково бути спортсменом, це може статися навіть під час виконання рутинних справ і носіння занадто важкої сумки. Людина починає відчувати біль під час пальпації або коли пробує рухати суглобом. Також болісні відчуття можуть виникнути в разі тендиніту (запалення сухожиль). Зазвичай унаслідок підвищеного навантаження: тоді сухожилля труться об поверхню суглоба та запалюються, а це призводить до хронічного болю. Артрити, артрози плечового суглоба, мабуть, найпоширеніші захворювання не тільки серед людей старшого віку, а й серед активної молоді. Ці захворювання призводять до запалення суглобів із нападами болю. Людині важко підняти руку або виконувати будь-які рухи руками. Ще одним частим захворюванням, за якого відчуваються болі в плечі, є остеохондроз шийного відділу хребта. Під час повороту голови біль може посилюватися та віддавати в руки. І, звісно ж, у разі травм плеча (переломів і вивихів). На жаль, їх не відразу можна розпізнати. Характерними симптомами будуть біль, що з'явився після удару або падіння на плече, супроводжується набряком і зміною кольору шкірних покривів, деформацією суглоба або кістки та погіршенням рухливості суглоба.

Лікування та реабілітація

Переломи, розтягнення та забої – все це часто стає причинами неприємних наслідків. На щастя, існують речі, які можуть прискорити та значно полегшити реабілітаційний період у таких ситуаціях. Наприклад, ортези або бандажі являють собою спеціальний ортопедичний виріб, призначений для фіксації певної частини кінцівки. Такі вироби застосовують у період реабілітації, в профілактичних цілях і, звісно ж, для лікування. У разі болю в плечі лікарі рекомендують застосовувати вироби для цієї частини кінцівки. Існує два варіанти пов'язок на плече: ортези, що фіксують плечовий суглоб і забезпечують розподіл навантаження, і бандажі. Плечовий бандаж буває:

  • обмежувальний;
  • підтримувальний;
  • фіксувальний.
Бандажі для рук Бандажі для плеча

Крім усім відомих бандажів реабілітологи все частіше рекомендують своїм пацієнтам кінезіотерапію або кінезіотейпування.

Що таке кінезіотейп – добре знають професійні спортсмени та спортивні лікарі, але у звичайній медичній практиці термін згадують не настільки часто. Кінезіотейпування – це вплив на м'язи та підшкірні тканини за допомогою фіксувальних еластичних стрічок. Назва японської методики походить від двох слів: kinesio (рух) і tape (стрічка). Лікувальний ефект пластиру проявляється тільки за умови правильної аплікації. Травматолог, невролог або ортопед фіксує тейп таким чином, щоб ушкоджений м'яз послабив тиск на судини та нерви або було досягнуто м'якої стабілізації суглоба. У результаті відновлюється кровообіг, лімфодренаж, зменшується запалення нервових закінчень, зникає больовий синдром.

Кінезіотейп REA TAPE Classic, чорний Кінезіотейп REA TAPE Classic, червоний
Кінезіотейп REA TAPE Classic, блакитний

В інтернет-магазині Рідні Медтехніка у вас є можливість купити бандаж на плече або кінезіотейпи за приємними цінами, а головне – відмінної якості. Так, наприклад, покупці можуть придбати плечовий бандаж українського бренду Торос-Груп або закордонних Aurafix, Otto Bock, Longevita тощо. Що стосується кінезіотейпів, у Рідні Медтехніка можна купити тейпи корейського виробника Rea Tape. Крім того, у продажу є вже готові порізані на смужки тейпи, які зручно застосовувати під час тейпування обличчя в косметичних цілях.

Кінезіологічний тейп REA Octopus TAPE, бежевий, 5х30 см

Лікувальна та профілактична властивість бандажів і кінезіотейпів доведена великим попитом серед користувачів. Ці ортопедичні вироби відмінно доповнюють медикаментозну терапію, роблять лікування ефективнішим і повертають до звичного способу життя.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд