Переваги та недоліки підгузків багаторазового використання

14.02.2019 02.04.2024
1456
Переглядів: 1456

У цій статті ми поговоримо про особливості багаторазових підгузків та їхні переваги порівняно з аналогічними одноразовими виробами. Для багаторазового використання винайдено спеціальні трусики. У них легко вставляти та виймати знімні вкладки, які вбирають вологу. Випуском займаються багато виробників, тому вироби відрізняються за дизайном та якістю матеріалу.

Здебільшого трусики та вкладки виготовляють з натуральних матеріалів, які "дихають", а саме вовни, шовку або бавовни. Під час виробництва вкладок також нерідко використовують мікрофібру або бамбук. Деякі моделі підгузків обладнані додатковою кишенею, куди зручно вставляти змінні вкладки. Волога легко проходить через тканину, після чого практично всю вбирає вкладка. Кишеня при цьому залишається майже повністю сухою. За таким принципом працюють усі підгузки багаторазового використання.

Заміна вкладки рекомендована щоразу, після надходження чергової порції вологи. Якщо дотримуватися такої тактики, дитина гарантовано залишиться сухою до наступного "походу в туалет". Своєчасна заміна виключає попрілості, подразнення й інші подібні неприємності. Вкладки та підгузки, використані протягом дня, легко прати й вони встигають висохнути за ніч. Тому вранці вироби знову готові виконувати свої функції.

Для комфортного використання рекомендовано мати під рукою 8-10 багаторазових підгузків у розрахунку на одну дитину. На одну добу цього достатньо навіть для новонароджених. Коли малюк трохи підросте, кількість необхідних підгузків зменшиться природним чином. У деяких випадках основна частина виробу залишається сухою. За таких умов достатньо заміни однієї вкладки. Плюс витрата підгузків також зменшується.

6 причин спробувати дитячі багаторазові підгузки

  1. Економія коштів. На старті, звісно, доведеться витратитися, тому що багаторазові вироби не можна назвати дешевими. Але початкові "інвестиції" обов'язково багаторазово окупляться в найближчому майбутньому. Підгузки для багаторазового використання розраховані щонайменше на 2-3 роки, але часто їх використовують і довше. Тому одного комплекту з упевненістю вистачить, щоб забезпечити засобами для вбирання вологи одного малюка на початковому етапі його життя. Щоденне прання ніяк не позначається на експлуатаційних характеристиках. За нехитрих підрахунків витрат на "памперси" стає зрозуміло, що стартові вкладення окупляться в найближчі 2-3 місяці.
  2. Немає проблем із розміром. Більшість моделей універсальні, тому підходять усім, від немовлят до карапузів віком 2-3 роки. Регулювання розміру реалізовано у вигляді спеціальних кнопочок, липучок, іноді зав'язок. У міру зростання малюка мамі не складає труднощів збільшувати розмір підгузка.
  3. Горщик підкоряється швидше. Цей факт доведено на практиці багатьма мамами. Багаторазові вироби не спричиняють дитині дискомфорту, але в момент намокання вона все одно відчуває те, що відбувається, і поступово вчиться контролювати власні відчуття. З одноразовими підгузками початок самостійних походів на горщик відкладається на невизначений період.
  4. Немає попрілостей. Своєчасна заміна вкладок у зручних багаторазових підгузках не залишає попрілостям жодного шансу. Матеріал, що дихає, – один із головних аргументів для мам, які ухвалюють рішення про покупку. Крім оптимізації витрат на підгузки як такі вдається заощадити й на дитячому кремі. Під час використання багаторазових підгузків цей захід просто зайвий. Вироби для багаторазового використання також вкрай рідко провокують алергію, чого не можна сказати про одноразові "памперси" на кожен день.
  5. Батькам легше контролювати сечовипускання. Завжди видно, коли та скільки пописав малюк. Кількість сечі – індикатор здоров'я дитини, який часто допомагає поставити конкретний діагноз або переконатися у відсутності хвороби. З одноразовими підгузками спостерігати за тим, що відбувається, значно складніше.
  6. Екологічна чистота. Особливо приємно, що багаторазові підгузки не завдають шкоди навколишньому середовищу. Щоб забезпечити одноразовими "памперсами" одного малюка, потрібно зрубати від 4 до 5 дерев. При цьому вироби не розкладаються і суттєво забруднюють землю подібно до пластикових пакетів.

Мінуси підгузків багаторазового використання

Від мами потрібен частий контроль "сухості" і така ж часта заміна. Щоденне прання та сушіння також не додають ентузіазму втомленим жінкам. Вихід із ситуації – прання один раз на два дні. Але в такому разі доведеться придбати вдвічі більше підгузків. Для найменших діток, віком менш як місяць, багаторазові підгузки часто виявляються занадто великими та протікають. Особливо це стосується моделей на липучках і кнопках. Вироби із зав'язками зозв'язують цю проблему, тому що легко підганяються під фігуру крихітки. Треба визнати, що проблема з розміром минає швидко, й сама собою. Для цього новонародженому достатньо зовсім трохи підрости й додати у вазі.

Підіб'ємо підсумки

Остаточне рішення, як завжди, залишається за мамою та татом. Але кілька конкретних висновків на основі практичного досвіду бувалих батьків зробити все ж можна:

  • Зворотний бік економних багаторазових підгузків – це праця. Тому ледачим або занадто зайнятим батькам краще одразу відмовитися від цієї витівки.
  • Витрачені зусилля окупляться не лише матеріально, а й обернуться користю для малюка, який, найімовірніше, опанує мистецтво сидіння на горщику значно раніше.

Дітям віком до 12 місяців краще надягати одноразовий підгузок перед візитом у поліклініку, походом у гості або на прогулянку, а також уночі. У всіх описаних вище ситуаціях часто контролювати сухість дуже незручно. З цієї причини багаторазові підгузки більше підходять для періодів, коли малюк і мама перебувають поруч.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд