Підготовка дитини до осені

01.09.2021 25.03.2024
1435
Переглядів: 1435

Початок осіннього періоду часто стає стресом як для дітей, так і для батьків: акліматизація, зміна погоди, режим дня. Ми вирішили підготувати для вас список речей, які знадобляться в будинку, де є школяр або дошколярик. 

Що необхідно дитячому організму?

І так, перше, про що необхідно подбати, так це про зміцнення дитячого організму. Вітаміни для дітей, фіточаї, БАДи як доповнення до звичного раціону харчування допоможуть зміцнити імунітет і не призведуть до осіннього авітамінозу. Різноманітність вітамінних комплексів для дітей дає змогу вибрати відповідний для кожної дитини. Головними вітамінами для організму, що росте, є:

  • вітамін А – захищає організм від вірусів, алергенів, підтримує гостроту зору;
  • вітамін Е – один із основних вітамінів для підтримання хорошого імунітету;
  • вітамін С – "вчить" дитячий організм боротися із застудами, а також підтримує здоров'я зубів, ясен і судин;
Витамины для детей
Вітамін C у рідкій формі Essentials, з натуральним апельсиновим смаком, 118,5 мл, ChildLife

  • вітамін D – украй важливий для правильного росту і розвитку;
  • магній і вітамін В6 – для боротьби із судомами, занепокоєнням, збудливістю;
  • вітамін В1– для доброго апетиту й боротьби з хронічною втомою та депресією;
  • поліненасичені жирні кислоти (Омега-3, риб'ячий жир) – для підтримання захисних функцій дитячого організму.

Виробники дають батькам можливість обрати й купити дитячі вітаміни різної форми випуску – сироп, жувальні пастилки, льодяники, суспензії, капсули, – все для того, щоб кожна дитина могла отримати максимум користі. Крім форми випуску, батьки можуть вибрати: давати малюкові моновітамін (вітамін А, наприклад) або ж вітамінний комплекс із набором усіх необхідних елементів.  

Правильна постава і здорові ноги

Упевнені, багато батьків зіштовхуються з проблемою сколіозу, кіфозу, лордозу, плоскостопості у дитини. І якщо в період канікул можна хоч якось контролювати поставу, то в школі за партою вже ніяк не проконтролюєш. Подоланням багатьох проблем із хребтом стане дитячий корсет для коррекції постави. Такий корсет можна носити вдома, надягнувши безпосередньо на тіло або футболку. Фахівці рекомендують щоденне носіння протягом 3-4 годин (15-25 хвилин у перший день, далі - 20 хвилин щодня впродовж 1-1,5 місяців), поступово затягуючи лямки і таким чином розводячи плечі.

Корсет для коррекции осанки Жесткий корсет для коррекции осанки
Корсет для коррекции осанки жесткий (детский)

 

Дитячим ногам також варто приділити чимало уваги. Рекомендуємо застосовувати дитячі ортопедичні устілки у взуття, щоб знизити ризик розвитку плоскостопості, зменшити симптоми втомлюваності ніг. Зазвичай виробники пропонують шкіряні устілки-супінатори для дітей, що мають антибактеріальне покриття і прошарок, які забезпечать максимальний комфорт і гігієну дитячим ніжкам. Ортопедичні устілки в тандемі з корсетом для постави сприятливо позначатимуться на загальному здоров'ї вашої дитини. Крім устілок можна проводити ігри, дозвілля на спеціальних масажних килимках. Вони бувають декількох видів: масажні килимки-пазли, акупунктурні килимки, килимки-камінчики. 

Массажный коврик-пазл Массажный коврик с камушками

Заняття на таких килимках зміцнюють ноги, формується красива і здорова постава. Між іншим, дорослим також стане в пригоді килимок. Після важкого робочого дня просто приляжте на нього і розслабтеся.

Бажаємо кожній дитині здоров'я!

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд