Перша допомога: засоби та пристосування у разі ударів і травм

09.08.2019 04.04.2024
640
Переглядів: 640

Незамінні складові домашньої аптечки — засоби, які допомагають у разі ударів, дрібних травм та інших пошкоджень шкірних покривів. Вони мають терапевтичний ефект, зменшують площу пошкодження, знімають больові відчуття, прискорюють загоєння. 

У магазині Рідні Медтехніка ви знайдете креми, лосьйони, емульсії та спреї, аксесуари та пристосування, що допомагають у разі пошкоджень шкірного покриву. Всі вони зручні для самостійного використання, але мають свою специфіку. Про особливості різних продуктів і поговоримо сьогодні. 

Креми та мазі. Призначені для лікування подряпин і неглибоких порізів, ран, саден, теплових опіків, ударів, гематом. Їх можна використовувати окремо або паралельно з препаратами, що блокують біль. Тривалість лікування ударів і травм кремоподібними засобами залежить від місця рани, площі ураження, індивідуальних особливостей організму. Креми та мазі знімають біль, набряк, синці. Також вони можуть чинити судинозміцнювальний і тонізувальний вплив.

Пов'язки. Медичні пов'язки необхідні під час відновлення після операцій, лікування гнійних та інфекційних ран. На відміну від звичайного бинта такий аксесуар оснащений клейовим шаром, який надійно фіксує пов'язку на шкірі хворого. Внутрішній бік виробу просякнутий протимікробним складом. Стерильна частина не прилипає до ураженого місця, стимулює загоєння. Антисептик, яким просякнута пов'язка, у кілька разів знижує ризик інфікування, не провокує алергічних реакцій. 

Еластичний бинт. Цей виріб забезпечує додаткове стиснення під час носіння на певній ділянці тіла. Еластичний бинт використовують, щоб уникнути травмування під час фізичної активності та для лікування. Його особливість полягає в текстурі — у тканину бинта вплетені гумові нитки. Розрізняють кілька різновидів бинтів. Вироби для боротьби з варикозом призначені для профілактики розвитку патологій у проблемних зонах з розширеними судинами, допомагають "розподілити" навантаження по судинах. Фіксувальні бинти використовують для захисту пошкодженого місця від механічного зовнішнього впливу та потрапляння бактерій, фіксації пов'язки. Компресійні варіанти допомагають створити додатковий тиск на конкретні ділянки рук і ніг для поліпшення циркуляції крові.

Бандаж. На полицях аптек і в каталозі товарів нашої онлайн-аптеки можна знайти бандажі для шиї, фіксувальні та коригувальні ортопедичні корсети для хребта, бандажі для вагітних і породіль, вироби для фіксації рук і ніг або окремих їхніх частин. Головне призначення таких медичних пристосувань — підтримання травмованої частини тіла або хворого органу в анатомічно правильному положенні, зниження больових відчуттів, профілактика захворювань опорно-рухового апарату. 

Аксесуари та пристосування для перев'язки. Перев'язувальні матеріали необхідні під час лікування невеликих ран, серйозних ушкоджень шкіри та в післяопераційний період відновлення. Також їх можуть використовувати для осушення порожнини або рани. До цієї категорії належать: вата, сітки та плівки з полімерної нитки, віскозні полотна, бинти, марлі. Матеріали для перев'язки виконані з натуральних волокон (бавовна, віскоза), які добре пропускають повітря, даючи змогу тілу дихати, не спричиняють алергічних реакцій. Можуть бути оброблені антисептиком або гемостатичним препаратом.

Захиститися від ударів і травм неможливо. Варто бути максимально обережними в повсякденному житті й у разі серйозних травм, таких як вивихи, переломи, пошкодження внутрішніх органів, звертатися до лікаря.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд