Отоскоп: які бувають та як вибрати?

05.02.2024 19.03.2024
11
Переглядів: 11

Зміст:

Отоскоп – це незамінний елемент в оснащенні кабінету отоларинголога. Такий пристрій широко застосовують у діагностиці захворювань зовнішнього та середнього вуха, а також – для контролю лікування. Які різновиди отоскопів бувають? Розкажемо про різновиди апаратів і порадимо, як вибрати отоскоп?

Отоскоп Luxascope Auris CCT LED 2.5B, білий, Luxamed

Що таке отоскоп і як він працює?

Насамперед з’ясуємо: отоскоп – що це? Мова йде про досить розповсюджений різновид діагностичного обладнання, яке є незамінним помічником для оглядів зовнішнього вуха, барабанної перетинки, а також – структур середнього вуха. Це компактний пристрій, що складається з ручки, у якій є джерело світла та голівки, оснащеної лінзами різної сили, що змінюють залежно від досліджуваної ділянки вуха.

Отоскопи – це просте та зручне в застосуванні обладнання, що необхідне для діагностики:

  • отитів;
  • отосклерозу;
  • потрапляння сторонніх тіл у вушний прохід;
  • сірчаних пробок;
  • стану барабанної перетинки.

Робота отоскопа базується на принципі світлової рефлексії. Коли світло від джерела потрапляє на ділянку, яку досліджують, воно відбивається від різних структур, допомагаючи лікарю побачити й оцінити їхній стан. Барабанна перетинка, як і інші внутрішні вушні структури, має різні ступені відбивання світла, що дає лікарю змогу виявляти наявність патологій. У базову комплектацію отоскопа входить воронка з лінзою для збільшення, завдяки якій можна детально бачити патологічні зміни в структурі вуха.

Які бувають різновиди отоскопів?

На ринку медичного обладнання, який невпинно розвивається та вдосконалюється, сьогодні представлено декілька різновидів отоскопів, що розрізняють за конструкцією:

  • непрямі отоскопи – складаються з ручки, у яку вмонтована лампа, та голівки з оптичною системою. Це – найбільш поширений тип отоскопів, що допомагає лікарю отримати можливість добре виконати огляд зовнішнього слухового проходу та барабанної перетинки;
  • прямі або операційні отоскопи. Цей тип інструментів застосовують під час хірургічних процедур – тимпанопластики, для кращого огляду операційного поля;
  • портативні отоскопи – пристрої менші за розміром, легкі та зручні у використанні. Зазвичай, портативні отоскопи живляться від батарейок. вони стануть у пригоді під час відвідування хворого вдома;
  • бездротові моделі отоскопів – не потребують під’єднання до джерела живлення, оскільки працюють на акумуляторах. Вони максимально універсальні, їх можна застосовувати за будь-яких умов;
  • дитячі отоскопи – призначені спеціально для огляду вух у дітей. Такі пристрої вирізняють менший діаметр головки та більш гнучкі наконечники робочої головки для легкого доступу;
  • LED-отоскопи – моделі, у яких, замість традиційних ламп розжарювання, використовують світлодіоди для освітлення.

Як вибрати отоскоп?

У каталозі інтернет-магазину "Рідні Медтехніка" завжди найкращий вибір отоскопів від провідних світових виробників медичного обладнання. Отже, залежно від особливостей та умов використання, споживачі зможуть вибрати оптимальний варіант пристрою. Моделі, представлені на сайті, розрізняються за розмірами, типом живлення, освітлювального елементу й іншими параметрами.

Сьогодні широкого розповсюдження набувають кишенькові моделі отоскопів, які, завдяки компактному розміру й автономності живлення, зручно завжди тримати під рукою. Пристрої досить зручні в експлуатації, вирізняються доступною вартістю. Кишеньковий отоскоп також забезпечує трикратне збільшення, як і клінічні отоскопи. Це – ідеальний варіант для роботи лікаря поза межами кабінету:

  • для співробітника служби невідкладної допомоги;
  • для сімейного лікаря;
  • для роботи під час диспансеризації.

Сучасні кишенькові отоскопи, до яких належить модель Luxascope Auris LED 3.7B, мають світлодіодне кільце, яке забезпечує оптимальне освітлення в робочій зоні. Робота світлодіодів від джерела постійного току (акумулятор, батарейки), забезпечує значне збільшення терміну експлуатації – від комп’ютера або зарядної станції. А біле забарвлення світла забезпечує підвищення чіткості під час діагностики.

Для співробітників дитячих медичних закладів завжди в наявності дитячі отоскопи, що мають менші розміри та які комплектують мініатюрними насадками, що будуть більш зручними для дитячого вушка. Вони мають яскравіший освітлювальний елемент і меншу потужність живлення. Окрім цього, для дитячих моделей характерний привабливий яскравий дизайн, який допоможе зацікавити та заспокоїти маленького пацієнта, якщо його лякають маніпуляції лікаря.

Отоскоп дитячий Luxascope Auris LED 2.5B, Luxamed

У каталозі "Рідні Медтехніка" ви завжди знайдете великий вибір отоскопів від провідних світових виробників. Ми пропонуємо виключно безпечну сертифіковану продукцію, яка забезпечує високу точність діагностики для вашої успішної медичної практики та професійного зростання.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд