Чи потрібні вдома ваги для новонароджених?

14.02.2019 01.04.2024
2017
Переглядів: 2017

Складно переоцінити важливість пильної уваги та турботи щодо новонародженого. Адже в перші місяці життя малюк особливо вразливий і потребує ретельного спостереження за його здоров'ям. Правильна тенденція росту та набору ваги дитиною дуже важлива для запоруки міцного здоров'я. Якраз для відстеження змін у вазі й існують ваги для новонароджених.

Після народження лікарі призначають щомісячні зважування, покликані відстежувати зміни в організмі дитини. У дитячих поліклініках присутні ваги для зважування маленьких діток, але зазвичай вони мають хоча б один із перелічених нижче недоліків:

  • Низький рівень індивідуальної гігієни
  • Погану точність вимірювання
  • Застарілу функціональність

Найчастіше подібні недоліки пов'язані з відсутністю належного фінансування державних поліклінік, що виливається в нестачу особистих засобів гігієни (вологі серветки, непромокальні пелюшки та ін.) і застаріле обладнання. Наприклад, усі ми пам'ятаємо радянські механічні ваги з гирями, які досі активно використовують у деяких дитячих мед. установах. І хоча вони дають змогу отримати напрочуд точні результати, час, необхідний на зважування дитини, залишає бажати кращого. Не варто забувати й про активність і цікавість більшості діток, через яку часом змусити дитину лежати смирно під час зважування стає нездійсненним завданням. Регулярне ж відвідування лікаря перетворюється на справжній кошмар для мами. Застаріле обладнання тільки додає проблем: через тривалий час, необхідний на зважування дитини, втрачають таку важливу на даному етапі точність вимірювань.

З іншого боку, все частіше й частіше можна помітити, як поліклініки починають міняти застаріле обладнання та докуповувати необхідні засоби гігієни. Зокрема й електронні ваги для новонароджених. І це правильно, адже вони можуть не тільки швидко виміряти вагу новонародженого з рекордною точністю в 1 г(!), а й, наприклад, зважувати дитину на пелюшці або в памперсі, без впливу на результат! Окремо варто виділити переваги більшості сучасних електронних ваг для новонароджених:

  • Можливість зважувати як новонароджених, так і невеликі предмети (наприклад, пляшечки з дитячими сумішами)
  • Максимально точні показання
  • Безпечний і міцний пластик, а також ергономічний дизайн (що не дає змоги дитині випасти з чаші ваг)
  • Функції автоматичного обчислення ваги пелюшок і памперсів з результату зважування
  • Спеціальні функції для зважування навіть найактивніших діток
  • Швидке зважування
  • Тривала гарантія на сам виріб

Так навіщо ж взагалі зважувати новонародженого? Річ у тім, що досить часто після виписки з пологового будинку дитина втрачає у вазі й зрештою важить менше, ніж одразу після народження! Це пов'язано зі змінами в організмі, особливо з необхідністю переналаштування системи травлення, а також може бути спричинено багатьма іншими факторами. Для відстеження здорової тенденції зростання та набору ваги дитиною й потрібні постійні зважування. Регулярні зважування також можуть попередити такі поширені проблеми зі здоров'ям у новонароджених, як:

  • Можливий розвиток ожиріння
  • Дефіцит ваги або занадто повільний набір ваги
  • Проблеми зі шлунково-кишковим трактом

Чи є сувора необхідність у купівлі ваг для новонароджених? Що частіше зважування, то докладнішу інформацію може отримати педіатр, що зі свого боку допоможе йому максимально ретельно стежити за здоров'ям новонародженого. Наявність ваг удома дає змогу батькам проводити зважування щодня, записувати та надавати результати педіатру на черговому огляді! Зважування в домашніх умовах дитина легше сприймає, а також вони позбавляють необхідності стояти у виснажливих чергах поліклінік (але в жодному разі повністю не замінює собою необхідність регулярного відвідування педіатра!). Крім того, використовувати дитячі ваги вдома можна й для зважування пляшечок/сумішей/молока й інших невеликих ємностей.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд