Необхідні медичні товари в разі захворювань ніг

30.10.2019 15.04.2024
837
Переглядів: 837

Багатьом людям знайомі нестерпні болі в ногах: набряки, важкість, втома, підвищена температура ніг, прояви судин, судоми, болі, що "тягнуть", відчуття холоду, м'язова слабкість, оніміння – все це симптоми, що свідчать про проблеми з нижніми кінцівками.

Щоб правильно встановити діагноз і розпочати лікування, насамперед необхідно звернутися до досвідченого фахівця.

У більшості випадків лікування хвороб ніг не обходиться одними лише ліками. Справжніми помічниками в такому разі стають спеціальні медичні товари: компресійні панчохи, ортопедичне взуття, ортопедичні устілки, міжпальцеві перегородки та багато інших.

Компресійні панчохи використовують у разі проблем із кровообігом, у разі набряклості ніг і застою рідини. Ця білизна створює необхідний тиск на певних ділянках ніг, нормалізуючи кровообіг: над щиколотками найбільша компресія, адже саме тут кровообіг ускладнений, а вгору по нозі ступінь компресії знижується. Завдяки такому розподілу навантаження компресійні панчохи здатні нормалізувати відтік рідини від кінцівок і приплив крові до серця. Перед купівлею цього виробу обов'язково необхідно проконсультуватися з досвідченим лікарем-флебологом, який і допоможе визначити потрібний ступінь компресії панчіх. Самостійно придбати цю білизну можна тільки для профілактики, тобто першого ступеня компресії.

Панчохи медичного призначення – це справжні помічники для активного та повноцінного життя, адже вони не тільки допомагають відновитися після хірургічного втручання, а й оберігають від виникнення варикозу, знімають втому, стимулюють відтік венозної крові, знижують ризик тромбоутворення, прибирають болісні відчуття в ногах.

Ортопедичне взуття – ще один важливий елемент для здоров'я ніг, адже це чудовий спосіб полегшити повсякденне життя, зробивши його зручним і комфортним. Це взуття завжди виконане з високоякісних матеріалів, має анатомічну форму, підтримує стопи, нормалізує кровообіг у ногах, забезпечує легкість і призначене для підтримки здорового стану ніг.

Якісне ортопедичне взуття має низку особливостей, що відрізняють його від звичайного взуття:

  • виключно натуральні матеріали: шкіра, вельвет, замша, які допомагають ногам дихати, підтримують нормальний мікроклімат і перешкоджають появі грибка;
  • еластична підошва має амортизувальний ефект;
  • наявність спеціальної устілки з супінатором, який підтримує внутрішнє склепіння стопи, запобігаючи завалюванню її всередину;
  • спеціальний носок, у якому пальці не стискаються, кісточка великого пальця не здавлюється, зміщення пальців неможливе;
  • застібки-липучки "велькро" допомагають регулювати ширину взуття.

Ортопедичні устілки є дуже ефективним методом профілактики та лікування різних патологій стопи: плоскостопість, вальгусна деформація, п'яткова шпора, мозолі, натоптні, X-подібна постановка ніг. Слід зазначити, що ці вироби (крім безпосередньо ортопедичних функцій) мають ще й такі властивості: антибактеріальні, лікувально-профілактичні, масажні.

Існують такі види ортопедичних устілок: повноцінні устілки, напівустілки, підп'ятники, вкладки, бурсопротектори, коректори, супінатори й інші.

Використання кожного виду устілок залежить від проблеми, яку потрібно вирішити: наприклад, метатарзальну подушку розташовують під поперечним склепінням стопи, використовують її в разі поперечної плоскостопості; підп'ятники незамінні для зниження болю в разі п'яткової шпори, тріщин підошви, в разі натоптнів і мозолів; вкладки призначено для зниження навантаження на передню частину стопи, допомагаючи правильно розподілити вагу; бурсопротектори призначено для захисту великого пальця ноги від навантажень і тертя, які дуже часто стають причиною артритів, бурситів, артрозів.

Міжпальцеві перегородки – це спеціальні пристосування, які використовують у разі деформації міжпальцевого простору, що виникає у разі перевтоми, великого фізичного навантаження, під час носіння вузького та незручного взуття. Ці елементи розділяють пальці, унеможливлюючи здавлювання, прибираючи кісточку й інші різні види деформацій. Існують такі види міжпальцевих вкладок: підпорка-фіксатор, міжпальцевий клин, міжпальцеве кільце, платини, пелот.

Міжпальцеві перегородки повинні мати такі характеристики:

  • гіпоалергенність;
  • повітропроникність;
  • захист шкіри від перегріву;
  • відведення вологи;
  • надійна фіксація у взутті;
  • відсутність ковзання.

Всі ці та багато інших товарів ви можете придбати в мережі магазинів Рідні Медтехніка або в інтернет-магазині medtechnika. Досвідчені консультанти магазинів та оператори call-центру завжди готові проконсультувати та допомогти у виборі товару, який вас цікавить.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд