Медичні товари для спорту

31.10.2019 15.04.2024
686
Переглядів: 686

Під час занять спортом дуже важливо не забувати й про самопочуття, особливої уваги потребує опорно-руховий апарат. Існують спеціальні спортивні аксесуари, покликані зробити тренування безпечними, оберігаючи спортсменів від небажаних травм і пошкоджень. До найпопулярніших медичних товарів для спорту належать: кінезіотейп, медичні наколінники, еластичні бинти та кистьовий еспандер.

Останнім часом особливу популярність має кінезіологічне тейпування – терапевтичний метод лікування за допомогою накладення спеціальних пластирів для підтримки м'язів і суглобово-зв'язкового апарату, для розвантаження та приведення їх у правильне фізіологічне положення. Кінезіотейп на 96-97 % складається з бавовняної тканини, на 3-4 % – із синтетичного еластичного шару, має гіпоалергенний акриловий клей і паперову підкладку. Важливо звернути увагу, що використання кінезіотейпа унеможливлює виникнення алергічних реакцій: свербежу, висипу.

Застосовують кінезіотейпи для:

  • зменшення амплітуди руху суглоба під час лікування та відновлення;
  • якісної фіксації та підтримки м'язів 24 години впродовж не більше 7 днів;
  • корекції та лікування травм, які відбуваються в режимі спортивної активності;
  • якісного розслаблення м'язів і прискорення їхнього відновлення.

Існує кілька технік накладення кінезіотейпа: м'язова, фасціальна (створення додаткової оболонки), дренажна, просторова (ліфтинг), зв'язково-сухожильна, невральна, коригувальна.

Купити кінезіо тейп високої якості та за прийнятну ціну можна в мережі наших магазинів Рідні Медтехніка або в інтернет-магазині medtechnika.

Частіше за всі інші частини тіла травми отримують коліна, особливо у спортсменів, через це заняття спортом завдають болю. Іноді бинти та гелі від ударів не є достатньо ефективними, тому щоб уникнути ударів і пошкоджень, необхідно придбати наколінники, а правильні наколінники – здорові коліна. Перше, на що необхідно звернути увагу під час вибору цього спортивного аксесуара, – це, звісно, розмір: наколінник у жодному разі не має бути малим, адже ніщо не має заважати правильному кровообігу. Але водночас наколінник не принесе жодної користі, якщо він буде великий. Дуже важливим моментом під час вибору цього виробу є матеріал, з якого наколінник виготовлено: він обов'язково має бути еластичним і пружним, не синтетичним і приємним на дотик. Наколінники застосовують як у разі травм, так і з профілактичною метою, якщо є підвищене навантаження на цю частину тіла (особливо ці аксесуари актуальні для важкоатлетів).

Важливими спортивними аксесуарами також є бинти еластичні – спеціальні медичні бинти, що мають гумові нитки. Ці вироби бувають декількох видів, для кожного з яких існує своя спеціалізація: самоклейні, трубчасті, з фіксатором. Перший вид бинта найчастіше застосовують у разі спортивних ушкоджень для фіксації травмованих суглобів; трубчастий бинт призначено для фіксування марлевих пов'язок або серветок на ранах; призначення бинта з фіксатором полягає у фіксуванні пошкоджених суглобів (цей вид еластичних бинтів найміцніший).

Еластичний бинт має широкий спектр показань: сильні болі в м'язах і суглобах, післяопераційний період, великі фізичні навантаження, відновлення після травм зв'язок і пошкодженої хрящової тканини. Під час накладання еластичного бинта необхідно дотримуватися деяких правил:

  • накладати бинт слід уранці, коли ще немає сильного набряку;
  • під час накладання бинта слід іти від вузького місця до широкого, у нижніх відділах натяг має бути максимальним і знижуватися в міру намотування;
  • не допускати появи складок, натяг має бути рівномірним;
  • кожен оберт бинта має перекривати попередній не менше ніж на ⅓.

Слід весь час стежити за технікою накладення бинта, інакше пов'язка буде весь час сповзати, не виконуючи своїх функцій.

Еспандер – дуже ефективний, практичний, зручний та універсальний тренажер. Він дуже компактний і мобільний, тому його скрізь можна взяти з собою. Сьогодні існує безліч різновидів цього пристосування: грудний еспандер, що розвиває спинні та грудні м'язи; плечовий підходить для тренування грудей, спини та передпліччя; для ніг – для стегон і ніг; а кистьовий еспандер призначено для тренувань рук і передпліч. Ця модель еспандера також рекомендована для людей, які через особливості своєї роботи змушені регулярно напружувати кисть.

У нашому магазині товарів для здоров'я та реабілітації Рідні Медтехніка вам завжди допоможуть у виборі товару, що вас цікавить.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд