Медичні милиці – неоціненна допомога при травмах

29.07.2019 03.04.2024
391
Переглядів: 391

Милиці – найдавніші ортопедичні вироби, перше застосування яких зафіксовано ще за часів Стародавнього Єгипту. "Прамилиці" являли собою дерев'яну палицю з вигнутою опорою. Уже у XX столітті конструкції стали виготовляти з металу та регулювати за висотою за допомогою телескопічних напрямних.

Милиці надають допомогу в реабілітації після скелетних травм, уражень нижніх кінцівок, подовжують повноцінне життя літнім людям, інвалідам і хворим із надмірною масою тіла, полегшуючи самостійне пересування.

Види та принцип роботи

Механізм дії милиць банально простий: вони створюють додаткову точку опори, на яку пацієнт переносить основну вагу тіла. Це дає змогу звільнити хвору кінцівку від навантаження та суттєво спростити ходьбу. Як наслідок, хворий після важкої операції, перенесеної травми, похилий або ослаблений пацієнт куди раніше стає на ноги, починає рух і вступає в період реабілітації. Неоціненну користь при цьому приносить підняття морального духу та самооцінки хворого. 

На перший погляд, проста та нехитра конструкція милиць за кілька тисячоліть анітрохи не змінилася. Сьогодні нові технології та доступність безлічі матеріалів дає змогу виготовляти зручний і легкий медичний інструмент. Конструкція стала міцнішою та легшою, тепер з милицями може впоратися як дитина, так і дуже слабка людина. 

В інтернет-магазині Рідні Медтехніка представлені всі види милиць:

  • підлокітні (ліктьові, "канадки") – основне навантаження переноситься на кисть і лікоть, що дає змогу зменшити напругу в травмованій кінцівці. Такі вироби найчастіше орієнтовані на дві руки (універсальні) та мають фіксувальні манжети для зручності
  • пахвові – опора припадає на пахвові западини пацієнта. Перевірений часом варіант ідеально підійде літнім людям, пацієнтам зі слабкими руками або зайвою вагою. Такі милиці часто комплектують м'якими накладками, щоб запобігти запаленню плечового суглоба
  • милиці для дітей – бувають як пахвового, так і ліктьового типів, проте виготовлені під дитячий зріст
  • милиці на 4-х опорах – у таких милиць замість однієї точки опори – чотири (для додаткової стійкості)

Важливі нюанси

Вартість милиць варіюється залежно від матеріалу виготовлення: дерево, алюміній або сталь. Металеві моделі відрізняються від дерев'яних не тільки міцністю, вагою та довговічністю конструкції, а й властивістю регулюватися за зростом пацієнта. 

Зверніть увагу, що милиці відрізняються між собою не тільки ціною, а й максимально допустимим навантаженням. Стандартне обмеження – 100 кг. Але існують і посилені опори. Вони придатні для пацієнтів із порушеннями обміну речовин, цукровим діабетом та ожирінням. 

Щоб одужання було максимально комфортним, багато милиць обладнано м'якими пахвовими опорами, гумовими руків'ями, упором проти ковзання та регулюванням висоти. 

Необхідно пам'ятати, що правильно підібрані милиці – це не тільки гарантія комфорту під час реабілітації, а й безпека пацієнта. Невідповідні милиці просто можуть виявитися нестійкими, занадто важкими в експлуатації, спровокувати запалення плечового суглоба, а неправильний розподіл ваги загрожує розтягненнями м'язів або повторними переломами. 

Всі перераховані вище види милиць ви можете придбати в мережі фірмових магазинів Рідні Медтехніка в Києві або замовити на сайті з доставкою в будь-яке місто України. У нашому каталозі ви обов'язково знайдете потрібну опору, яка послужить вірним товаришем на шляху до здорового та повноцінного життя!

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд