Найкращі вітаміни для чоловіків: рейтинг і поради щодо вибору

28.02.2024 18.03.2024
388
Переглядів: 388

Зміст:

Як вибрати найкращі вітаміни для чоловічого здоров’я, які допоможуть завжди залишатися сильним і здоровим, зберігати активність та високу працездатність? Часом, ми навіть не здогадуємося, наскільки складно зберігати здоров’я в умовах сучасного, дуже напруженого темпу життя. До вашої уваги – рейтинг вітамінів для чоловіків, які допоможуть завжди залишатися у відмінній формі.

Які вітаміни потрібні для чоловічого здоров’я?

Вітаміни та мінерали необхідні, як жінкам, так і чоловікам. Проте представники сильної статі потребують значно більше біоактивних речовин і мінералів, особливо – за умов активного способу життя. Щоб наситити організм необхідними нутрієнтами, навіть у разі збалансованого раціону, для укріплення чоловічого здоров’я важливо приймати спеціальні вітамінні комплекси. Але які саме вітаміни потрібно пити чоловіку?

Насамперед потрібно взяти до уваги, що в кожного вітаміну – своя функція. Наприклад, вітамін A – надзвичайно важливий для зору, E – відповідає за стан шкіри, обмін речовин і репродуктивну функцію, а вітаміни групи B потрібні для стабільності функцій нервової системи. У разі порушення балансу нутрієнтів, може виникнути значне погіршення стану здоров’я:

  • зниження імунітету, часті простудні захворювання;
  • погіршення стану шкіри – виникнення виразок на слизових, тріщинок на губах, тривале загоювання ран і подряпин;
  • поява відчуття стягнутості та лущення шкіри,
  • підвищення втомлюваності, сонливість, слабкість;
  • стан апатії або дратівливості, неконтрольовані спалахи гніву;
  • сексуальна дисфункція.

Для здорового чоловіка репродуктивного віку середня добова потреба у вітамінах складає приблизно 100 мг. Ось декілька найбільш ефективних вітамінів, які потрібні для чоловіків.

Вітамін С 500 + Д3 + Цинк, 100 веганських капсул, MST

Вітаміни групи B – під час підвищених фізичних навантажень

Психологічні особливості чоловіків, з їхнім підвищеним рівнем відповідальності за сім’ю, прагненням здорової конкуренції та самореалізації – прямий шлях до надмірних, інтелектуальних і фізичних навантажень. Рідні та близькі буквально “спалюють себе на роботі”. За таких умов, чоловіку потрібні вітаміни, які забезпечать відновлення енергії в організмі.

Особливого значення набувають вітаміни групи В, які регулюють синтез білка та беруть участь в енергетичному обміні. Зазвичай, з їжею засвоюється не більше, ніж 50  % від необхідної добової норми.

Вітамін A – для захисту зору

Цей вітамін потрібен і жінкам, і чоловікам – для підтримання гостроти зору. Вітамін А:

  • покращує природні здатності загоювання та відновлення шкіри;
  • необхідний для процесів синтезу білка;
  • знижує сприйнятливість до збудників інфекційних захворювань;
  • стимулює вироблення чоловічих статевих гормонів і сприяє покращенню функції репродуктивної системи;
  • запобігає появі ракових клітин.

Вітамін C – для міцного імунітету

ТОП вітамінів для чоловіків неможливо уявити без вітаміну С, що забезпечує:

  • зміцнення імунітету;
  • нормалізацію метаболічних процесів;
  • оптимальний синтез колагену;
  • профілактику подагри;
  • захист серцево-судинної системи;
  • покращення засвоєння негемового заліза, що міститься в горіхах, сухофруктах та інших продуктах рослинного походження.

Вітамін E – для захисту судин і чоловічого здоров’я

Вітамін E – один із найнеобхідніших для чоловічого здоров’я. У парі з фолієвою кислотою, сприяє покращенню репродуктивної функції, здійснює позитивний вплив на вироблення та якість сперми, отже – підвищує шанси на запліднення. Крім того, він є одним із найпотужніших антиоксидантів, що захищає мембрани клітин від руйнівного впливу вільних радикалів.

Вітамін D3

Одна з найважливіших функцій цього вітаміну – підтримання нормального рівня засвоєння фосфору та кальцію, які запобігають прогресуванню дистрофічно-дегенеративних змін у кістковій тканині. Крім цього, саме вітамін D3:

  • нормалізує рівень імунітету;
  • знижує інтенсивність запальних процесів;
  • зменшує ризик хронічних захворювань;
  • забезпечує нормалізацію рівня тестостерону.

Цинк

Це, безперечно, один із найважливіших елементів для здоров’я чоловічої репродуктивної системи. Він бере участь у процесах вироблення тестостерону, наявний у секреті простати. Для підвищення шансів запліднення, чоловікам рекомендують вживати комплекси з підвищеним вмістом цинку.

Рейтинг кращих вітамінів для чоловіків

Провідні фармацевтичні компанії пропонують величезний вибір вітамінів, а також – вітамінно-мінеральних комплексів, призначених для підтримання чоловічого здоров’я. До вашої уваги – найкращі комплекси вітамінів для чоловіків, рейтинг яких уже впродовж тривалого часу залишається високим. Це сертифіковані харчові добавки, що виготовляють в умовах жорсткого контролю якості, тому вони відповідають світовим стандартам якості та безпеки.

БАДи із цинком

БАД "Цинк активний" від Еліт-Фарм у формі таблеток – забезпечить стимуляцію та ріст клітин, функціонування простати, забезпечить нормалізацію синтезу білка, лікування ран і забезпечить антиоксидантну дію. Вживання біодобавки буде корисно особам, що активно займаються спортом. Вона здатна покращити стан шкіри та позбавити від юнацьких вугрів.

Комплекс Doppelherz для чоловіків

Вітамінно-мінеральний комплекс Doppelherz в капсулах на основі натуральних рослинних екстрактів, що є ефективним для розширення судин і кращого кровопостачання органів малого таза, а також – стимуляції статевої функції в чоловіків. Завдяки рослинним компонентам, комплекс сприяє покращенню функції серцево-судинної системи, підвищує працездатність, допомагає зменшити втомлюваність і сонливість.

Вітаміни для чоловіків Men’s Health Vitamins

Вітамінний комплекс Men’s Health Vitamins – це збалансоване поєднання біоактивних компонентів, мінеральних речовин і незамінних амінокислот, що вилучені з рослинних екстрактів. Завдяки збалансованому складу, комплекс забезпечує загальнозміцнювальну дію та тонізує. Біоактивна харчова добавка стане в пригоді під час підвищених фізичних та інтелектуальних навантажень, допоможе подолати стрес, забезпечить до 50  % добової потреби в найважливіших вітамінах.

Комплекс вітамінів для чоловіків Men's Health Vitamins, 60 таблеток, MST

Мультивітаміни для чоловіків ADAM від NOW Foods

Завдяки мультивітамінному комплексу ADAM від американського бренда NOW Foods, який містить у складі екстракт пальми та лікопін, чоловіки мають можливість додати в щоденний раціон необхідну порцію вітамінів і мінералів, а також – захистити здоров’я простати. Наявність у складі альфа-ліпоєвої кислоти та коензиму Q10 допоможе підвищити захист від вільних радикалів, запобігти передчасному старінню та потурбуватися про стан судин.

Мультивітамінний комплекс для чоловіків ADAM, 30 капсул, NOW Foods

Комплекс Просталам Актив

Ще одна пропозиція компанії Еліт Фарм – комплекс Просталам Актив, що містить пивні дріжджі, екстракт плодів пальми, цинк і селен. Комплекс сприяє підвищенню репродуктивної функції та покращенню статевої функції, нормалізує гормональний фон та, завдяки протизапальній дії, запобігає розвитку інфекцій сечостатевої сфери.

Просталам Актив, 50 капсул, Еліт-фарм

Комплекс вітамінів та мінералів від MST

Оберіть комплекс від MST, якщо шукаєте гарний вітамінний комплекс для чоловіків. Він забезпечить організм вітаміном С, D3 та цинком, який допоможе налагодити роботу травного тракту й ендокринної системи, покращити обмін речовин і прискорити відновлення після застуди або виснажливих тренувань, стабілізувати імунітет і запобігти ураженню вірусами в розпал застудних захворювань. Комплекс сприяє підвищенню витривалості та сили, допоможе швидше набрати м’язову масу.

Як вибрати вітамінний комплекс для чоловіків?

Безумовно, вітаміни, навіть ті, що входять у топ 5 вітамінів для чоловіків, хоча їх і продають в аптеках, не належать до категорії ліків. Та це не означає, що можна просто придбати перший-ліпший комплекс на свій розсуд. Якщо прагнете дійсно помітного результату, покращення самопочуття, відновлення організму після захворювання або травми, обов’язково зверніться до лікаря, який знає, який вітамінний комплекс для чоловіків обрати. Досить часто вітаміни призначають лише після оцінювання результатів аналізів. Це допоможе з максимальною точністю підібрати склад препарату, схему приймання та дозування. А головне – допоможе уникнути передозування, що, хоч і не надто часто, але загрожує неприємними симптомами.

  • Чоловіки віком молодше 40 років потребують вітамінів, що підвищують синтез білків. Обираючи комплекси, що містять вітаміни групи В, а також E й A, можна нормалізувати фон гормонів, які найбільш важливі для репродуктивної функції.
  • У репродуктивному віці потрібно щороку вживати полівітаміни із цинком, токоферолом і селеном.
  • У віці після 40 років чоловіки потребують вітамінних комплексів із підвищеним вмістом вітаміну C, який подбає про міцний імунітет та оптимальний рівень холестерину.
  • Після 50 років надзвичайно важливо отримувати достатню кількість B12, що допоможе впоратися з втомлюваністю та забезпечить стійкість до інфекційних захворювань. Комплекси з вітаміном D допоможуть подбати про здоров’я зубів та укріплення кісткової тканини.

В інтернет-магазині "Рідні Медтехніка"  ви завжди знайдете найкращі вітаміни для чоловічого здоров’я, які можна замовити за відмінною ціною. Зробіть це прямо зараз, подаруйте собі міцне здоров’я, активність та відмінне самопочуття на довгі роки. Найкращі мультивітаміни для чоловіків чекають на вас у "Рідні Медтехніка".

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд