Кращі вітаміни для енергії та бадьорості

29.01.2024 18.03.2024
62
Переглядів: 62

Зміст:

В особливо напружені моменти життя ми часто відчуваємо нестачу енергії, а втома перетворюється на постійного супутника життя, що заважає повноцінно функціонувати. Які вітаміни потрібно пити для відновлення життєвої енергії? Давно доведено, що саме вони відіграють важливу роль у підтриманні нашого здоров’я та забезпеченні організму поживними речовинами для відновлення рівня енергії та тонусу.

Роль вітамінів у підтриманні високого рівня бадьорості та енергії

Вітаміни надзвичайно важливі для здоров’я та самопочуття. Вони не лише допомагають відновити рівень енергії, але і стимулюють процеси, що забезпечують прискорення регенерації та підвищення тонусу, допомагають долати втому та позбавляють від негативних наслідків стресу. Як це відбувається?

Вітаміни стимулюють обмін речовин та покращують роботу імунної системи. Вони допомагають організму більш ефективно використовувати поживні речовини для вироблення енергії. Деякі вітаміни допомагають підвищити працездатність, покращують пам’ять і концентрацію. Інші виступають у ролі потужних антиоксидантів, ефективно захищають організм від руйнівного впливу вільних радикалів, уповільнюють процеси старіння.

Звісно, перш ніж вирішити, які вітаміни попити для енергії, варто уважно переглянути свій раціон, додавши продукти, багаті на вітаміни та мінерали. Збалансоване меню, у якому присутні свіжі овочі та фрукти, листова зелень, ягоди та горіхи, допоможе значною мірою зменшити відчуття постійної втоми та підвищити енергетичний рівень організму.

Огляд кращих вітамінів для підвищення енергії та життєвого тонусу

Безумовно, у певні періоди життя нам критично не вистачає природних вітамінів, які організм здатен засвоїти з харчових продуктів. На початку весни в овочах і доступних свіжих фруктах їхній вміст мінімальний, а вартість органічних продуктів занадто висока, щоб кожен мав змогу вживати їх на регулярній основі. Отже, у періоди зросту сезонних захворювань, осінньої депресії та традиційного весняного гіповітамінозу, варто подумати про додаткові джерела вітамінів для власного організму. Бажаєте дізнатися, які вітаміни найкраще купити в разі занепаду сил та які вітаміни пропити, щоб знов відчути приплив енергії? До вашої уваги огляд найважливіших біоактивних речовин, що повернуть бадьорість, високу працездатність і відмінний настрій.

Вітамін D3, 600 МО, 120 капсул, Solgar

Вітамін B12

Які вітаміни пити для бадьорості та тонусу? Насамперед подбайте про достатнє надходження вітаміну B12. Це ціла група речовин, що отримали назву "кобаламіни", які потрібні для:

  • нормального процесу поділу клітин і кровотворення;
  • утворення ДНК;
  • профілактики анемії;
  • нормалізації функції ЦНС;
  • стимуляції уваги, пам’яті та запам’ятовування інформації.

Учені зазначають особливо важливе значення вітаміну B12 у профілактиці анемії. Зниження вироблення еритроцитів призводить до порушення забезпечення киснем органів і систем організму. Доведено, що в разі нестачі B12, червоні кров’яні тільця виробляються в меншій кількості, збільшуються в розмірі, а їхнє переміщення в кровотоку ускладнюється.

Навіть у наш час вплив вітаміну B12 вивчений не до кінця. Проте добре відомо, що він тісно пов’язаний із процесом вироблення серотоніну – гормону, що відповідає за емоційне самопочуття.

Вітамін D

Відповідаючи на запитання, про найкращі вітаміни для енергії, неможливо обійти увагою вітамін D, який відіграє важливе значення в підтриманні енергетичного метаболізму та забезпеченні необхідною енергією. Він сприяє:

  • тонусу організму;
  • регенерації клітин;
  • стимуляції процесів обміну речовин.

Дослідження довели, що однією з основних причин, пов’язаних із втомою, є брак вітаміну D. Його дефіцит призводить до зниження енергії, порушень у роботі імунної системи та погіршення загального стану організму. Вітамін D бере участь у регуляції кальцію та фосфору, що надзвичайно важливо для нервової системи й обміну речовин. Він допомагає відновлювати рівень енергії, сприяє нормалізації роботи нервової системи, налагоджує сон.

Дефіцит вітаміну D пов’язують з ослабленням енергетичного метаболізму, який призводить до зниження енергії та відчуття втоми. Отже, надзвичайно важливо отримувати достатню кількість вітаміну D з їжею, та, за необхідності, забезпечити його надходження зі спеціальних препаратів.

Вітамін C

Розв’язуючи питання про кращі енергетичні вітаміни, у жодному разі неможливо обійти увагою вітамін C, що відіграє неймовірно важливу роль у боротьбі із втомою. Він підтримує організм, бере участь у величезній кількості процесів, включно із відновленням і регенерацією тканин, стимуляцією імунної системи та синтезом колагену.

Серед головних функцій вітаміну C в питанні забезпечення енергією, зазначимо:

  • позбавлення від втоми, яке відбувається завдяки прискоренню процесів отримання енергії з їжі та більш ефективного її використання для задоволення потреб організму;
  • підтримання імунної системи – дуже важлива, оскільки відчуття втоми часто зумовлене ослабленням імунітету. Вітамін C підтримує імунітет, захищає організм від вірусної та бактеріальної інфекції;
  • стимуляція відновлення та регенерація тканин. Досить часто почуття виснаження та втоми буває пов’язане з пошкодженням тканини внутрішніх органів і м’язів. Завдяки вітаміну C, процеси регенерації та утворення нових клітин прискорюються, організм відновлює свій ресурс.

Магній

Якщо ви шукаєте кращі вітаміни для бадьорості, боротьби зі стресом і втомою, обов’язково подбайте про достатню кількість магнію у вашому раціоні. Магній – один із найважливіших мікроелементів для нервової системи. Він бере участь в енергетичному обміні, передачі електричних імпульсів нервовими клітинами. А головне – допомагає нервовій системі успішно протистояти стресу:

  • гальмує нервове збудження, послаблюючи дію глутамату – головного збуджувального медіатора в нейронах. Його накопичення в клітинах підвищує рівень тривоги. Магній зменшує збуджуваність нейронів та уповільнює нервово-м’язову передачу;
  • допомагає заспокоїтись, посилюючи вплив гамма-аміномасляної кислоти, що є найважливішим гальмівним нейромедіатором мозку для зниження нервової активності;
  • підвищення стійкості до стресу. Залози внутрішньої секреції, що виробляють гормони стресу, надзвичайно чутливі до рівня магнію. Якщо його недостатньо, вони працюють активніше. Забезпечуючи достатню кількість магнію в організмі, можна знизити рівень гормонів стресу;
  • відновлення та захист головного мозку. Магній покращує нейропластичність – здатність мозку до відновлення втрачених зв’язків зруйнованих, зокрема, на фоні стресу. Надмірна активність рецепторів глутамату блокують іони магнію. Це призводить до зниження внутрішньоклітинного магнію, що руйнує нейрони.

Коензим Q10

Обираючи найкращі вітаміни для бадьорості та енергії, не варто забувати про коензим Q10 – життєво важливу речовину. Він структурно пов’язаний із вітамінами A й E та бере участь у синтезі аденозинтрифосфату – носія енергії для живих організмів. Ця сполука міститься у всіх тканинах організму людського тіла, сягаючи найбільшої концентрації в серці.

Веган коензим Q10, 100 мг, 60 капсул, Country Life

Q10 забезпечує процес перетворення поживних речовин в енергію, що використовують клітини тіла для здійснення всіх функцій і процесів. Його головна роль полягає в передачі електронів у ланцюзі окислювально-відновлювальних реакцій у мітохондріях, де кисень і поживні речовини використані для здобування енергії. У такий спосіб, коензим забезпечує енергетичний метаболізм організму.

Візьмемо також до уваги, що Q10 – один із найбільш потужних антиоксидантів, що допомагає в захисті клітин від вільних радикалів та окислювального стресу. Це надзвичайно важливо! Адже підвищення рівня вільних радикалів спричиняє пошкодження та руйнування клітин, що провокує різні хвороби. Додаткове вживання харчових добавок із коензимом Q10 допоможе компенсувати дефіцит цієї речовини.

Вітамін E

Якщо потрібні вітаміни від втоми та занепаду сил, варто замислитись: з яких причин вас непокоять такі симптоми? Цілком можливо, вашому організму не вистачає вітаміну E, який виконує декілька важливих функцій в організмі:

  • вітамін, який стимулює енергію та допомагає в разі підвищеної втомлюваності, регулюючи обмін речовин і процеси кисневого обміну в організмі. Він покращує циркуляцію крові, що сприяє надходженню більшої кількості кисню до клітин внутрішніх органів, що допомагає знизити відчуття втоми, повернути бадьорість;
  • вітамін E відіграє надзвичайно важливу роль у регенерації та відновленні організму після фізичних навантажень та стресів, прискорює загоєння тканин, пошкоджених під час посилених тренувань. Це особливо важливо для людей, що займаються спортом або важкою фізичною працею;
  • завдяки позитивному впливу на імунну систему, Вітамін E сприяє покращенню самопочуття та бадьорості.

Вітамін K

Хронічна втома та низький тонус часто пов’язані з порушеннями енергетичного обміну на клітинному рівні. Що приймати для бадьорості та енергії? Саме час згадати про вітамін K, який відіграє важливу роль в енергетичному ланцюгу. Вітамін K активує ферменти, що відповідають за перетворення харчових речовин на енергію, а також – дуже важливий для відновлення клітин, зруйнованих унаслідок стресів і надмірних фізичних навантажень. Завдяки своїй функції в енергетичному обміні, він допомагає позбутися втоми та підвищити тонус організму.

Однак, для того, щоб скористатися корисними властивостями вітаміну K, важливо врахувати декілька моментів:

  • вітамін K не синтезується в організмі людини – його можна отримати лише з їжею або зі спеціальних добавок;
  • засвоєння вітаміну K залежить від наявності інших біоактивних речовин, зокрема, вітамінів B, E та C.

Вітамін A

Добре відомо, що виснаження та втома можуть позначитися на психічному здоров’ї. Тож варто подбати про підтримання організму, щоби подолати негативні наслідки втоми та стресу. Вітамін A – один із найважливіших для відновлення енергії. Він є досить сильним антиоксидантом, що допоможе впоратися з окислювальним стресом і втомою.

Завдяки сприятливому впливу на імунну систему, вітамін A допомагає швидше долати інфекції. А це дуже важливо, адже організм може витрачати багато енергії на протистояння хворобі. Отже, варто забезпечити достатню кількість цього вітаміну, щоби підтримати свій імунітет.

Дейлі тотал ван без заліза, 60 капсул, Country Life

Комплексні вітаміни для бадьорості та енергії: обираємо оптимальний склад

Шукаючи найкращі вітаміни, що допоможуть покращити стан у разі занепаду сил, ви можете приймати різні вітамінно-мінеральні комплекси та харчові добавки. У каталозі інтернет-магазину "Рідні Медтехніка"  ви знайдете неймовірно широкий вибір безпечних та ефективних біодобавок, що, за умов регулярного вживання, допоможуть подолати наслідки простудних захворювань, відновити організм після інтенсивних інтелектуальних і фізичних навантажень.

ДД Магній+В6+В12,120 таблеток, Palianytsia

Серед найбільш популярних вітамінів, які дають енергію.

  • Вітамінний комплекс "ВітаВіт Енерджі" – зручні для вживання капсули, у складі яких – найважливіші для організму вітаміни та мінеральні речовини, дозовані в оптимальному співвідношенні. Приймання харчової добавки позбавить занепаду сил, буде корисним для профілактики гіповітамінозу та для покращення імунітету.
  • Вітамін С із плодами шипшини виробництва Solgar – забезпечить організм необхідною дозою аскорбінової кислоти, допоможе подбати про зміцнення імунітету, поверне силу, енергію та бадьорість, зміцнить судини та покращить відновлення організму.
  • Комплекс B-50 від Нау Фудс допоможе відновити баланс вітамінів групи B, що мають величезне значення для енергетичного обміну в організмі, захищають і підтримують роботу ЦНС. Оптимальний вибір вітамінів для бадьорості, якщо попереду – відповідальний період у навчанні або робота над складним проєктом.
  • Кальцій, магній, цинк – мінеральний комплекс у таблетках виробництва Вансітон, який забезпечить оптимальне співвідношення найважливіших мінералів для вашого здоров’я. Препарат допоможе подбати про здоров’я опорно-рухового апарату, покращить імунітет і забезпечить захист від стресу.

Обираючи вітаміни для енергії та бадьорості, варто пам’ятати, що навіть найякісніші та безпечні препарати варто приймати після консультації з лікарем, який порекомендує оптимальний різновид препарату, дозування та схему приймання. У нашому інтернет-магазині ви можете замовити вітаміни для підвищення енергії від кращих світових та українських виробників, за доступними цінами, з доставленням по Україні. Бережіть себе та будьте здорові!

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд