Який бандаж після пологів кращий: порівняння брендів

23.07.2019 02.04.2024
4860
Переглядів: 4860

Бажання молодої мами прийти у форму після пологів цілком природне. Зміни, які відбуваються з тілом, змушують жінок задуматися про придбання спеціальних ортопедичних товарів. Бандажі післяпологові — чудові помічники в боротьбі за відновлення фігури. Вони знімають біль у попереку, скорочують матку та зменшують розтяжки, підтримують м'язи черевного преса в тонусі.

Кому рекомендований післяпологовий бандаж

Породілля повинна з'ясувати у свого гінеколога ще під час вагітності, чи потрібно їй придбати бандаж післяпологовий. Деяким жінкам лікарі рекомендують використовувати спеціальні бандажі допологові та продовжувати носити їх після пологів. Для таких випадків виробники випускають спеціальні універсальні моделі з вузькою та широкою частиною, які можна придбати в інтернет-магазині "Рідні Медтехніка". Вагітні надягають корсет вузькою частиною вперед, а після появи дитини перевертають і носять навпаки.

Після пологів лікарі рекомендують скористатися корсетами пацієнткам зі зниженим тонусом м'язів живота, захворюваннями хребта та багатоплідною вагітністю. І навіть після кесаревого розтину корсет показаний деяким дівчатам. Він фіксує та захищає шви від небажаного тертя. Однак за наявності алергічних реакцій, шкірних захворювань, хвороб нирок і шлунка від використання бандажів краще відмовитися.

Багато жінок ставлять собі питання: коли починати носити бандаж? Це може бути допологовий період або післяпологовий — все індивідуально. Під час природних пологів бандаж надягають на 2-4-й день після появи дитини, а жінкам після кесаревого розтину рекомендують використовувати виріб відразу після операції.

Важливо пам'ятати, що яку б модель ви не вибрали, носити її цілодобово категорично заборонено. Бандажі післяпологові потрібно знімати перед сном і безперервно використовувати не більше 4-6 годин.

Який бандаж придбати: типи виробів

Ортопедичні вироби відрізняються формою, призначенням і вартістю. Як правило, лікар рекомендує пацієнтам відповідну модель під час вагітності або після неї. Якщо гінеколог нічого не радить, жінка змушена самостійно обирати один із видів.

Бандажний пояс із застібками-липучками виготовлений у вигляді широкої стрічки (близько 30 см). Він зручний тим, що можна контролювати силу стягування. Його надягають навіть поверх одягу. Така модель ідеально підходить для породіль після кесаревого розтину, бо захищає шви та запобігає появі післяопераційних гриж. Серед недоліків — зміщення пояса під час активного руху.

Універсальна модель бандажів допологових, яка підходить і для вагітних жінок, і для породіль. У допологовий період її використовують для підтримки живота, а після вагітності — як корсет для постави та фіксації м'язів черевного преса.

Грація — найбільш зручний варіант. Це модель у вигляді трусиків із завищеною лінією талії, ущільненням попереду та ребрами жорсткості різної довжини. Бандаж-грація не підійде для вагітних, але допоможе скорегувати фігуру молодим мамам.

Порівняння брендів

В інтернет-магазині "Рідні Медтехніка" представлені товари для дитини та майбутніх мам. Серед виробів для вагітних можна виділити моделі української марки "ТОРОС-ГРУП", яка представлена на ринку ортопедичних виробів уже 18 років. Товари лідирують у співвідношенні "ціна-якість". У каталозі виробника переважають універсальні моделі з ребрами жорсткості, зшиті з пористого повітропроникного матеріалу.

Відмінний ортопедичний ефект забезпечують моделі для вагітних жінок і молодих мам після пологів латвійського бренду "Тонус Еласт". Деякі з товарів виготовлені спеціально для жінок, які відчувають болі в спині в допологовий період.

Тим, кому необхідний чудовий стягувальний ефект, рекомендуємо звернути увагу на вироби турецького виробника ARMOR, а для запобігання розтяжок і комфортного носіння підійде продукція Variteks.

Найдорожчі бандажі німецького бренда Ottobock розроблені спеціально для майбутніх мам, які відчувають серйозні проблеми із суглобами, кістками таза та нижнім відділом хребта.

Щоб вибрати відповідну модель, відвідайте магазин ортопедичних виробів "Рідні Медтехніка". Перед тим як вдягнути бандаж, порадьтеся з акушеркою та лікарем. Вони допоможуть визначитися з графіком і підберуть оптимальний період використання.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд