Які вітаміни для волосся, нігтів і шкіри потрібно пити?

11.04.2023 07.03.2024
2276
Переглядів: 2276

Зміст:

З приходом весни кожна жінка намагається докласти максимум зусиль, щоб мати гарний вигляд. Та що робити, якщо волосся випадає сильніше, ніж раніше, нігті стали ламкими, а шкіра – занадто сухою та тьмяною? Зазвичай ми звинувачуємо в цьому весняний авітаміноз і стреси. Та намагаємось визначитись: які вітаміни пити в разі випадіння волосся, сухості шкіри та ламкості нігтів?

Які вітаміни пити у разі випадання волосся та ламкості нігтів

Що потрібно знати про вітаміни для волосся, нігтів і шкіри?

Термін "вітаміни" ввів у вжиток польський біохімік Казимир Функ, що вивчав причини авітамінозу. Дослідження довели, що пацієнтам бракувало речовини, яку сьогодні називають тіаміном (або вітаміном B1). Функ установив, що для правильного функціонування всіх систем організму, людині потрібні поживні речовини, які він першим назвав "вітамінами". Цікаво зазначити, цю сферу біохімії та медицини й досі не вивчено на 100 % – дослідження триватимуть ще багато років.

На щастя чи ні, але вітамінні комплекси та біодобавки продають без рецепта. Більш того: їх нескладно придбати навіть у супермаркеті або замовити через інтернет. А які саме вітаміни корисні для волосся, шкіри та нігтів? Щоб обрати саме те, що буде корисним, почнемо з невеликого екскурсу в теорію. Отже, вітаміни – це складні органічні сполуки, що утворюються в організмі або надходять із їжею. Але трапляється й так, що, за певних умов ми починаємо відчувати брак тих чи інших вітамінів.

Причин може бути безліч – від нещодавно перенесених гострих або хронічних захворювань до порушень у раціоні. Буває і так, що вітаміни, які надходять в нормальній кількості, організм витрачає на найнеобхідніші потреби – для відновлення та нормалізації роботи внутрішніх органів і систем. А ось на нігті, волосся та зовнішній вигляд шкіри ресурсу може бракувати. Щоб визначитись із тим, які саме вітаміни краще пити для росту волосся та нігтів, допоможе консультація досвідченого спеціаліста.

Як досягти здорового вигляду волосся, нігтів і шкіри?

Досягти стійкого результату можна, лише виявивши та нівелювавши порушення в роботі організму. Адже проблеми, пов'язані із зовнішністю, – це зазвичай лише прояви патологічних процесів. Щоб волосся було густим і блискучим, а шкіра – пружною, чистою та гладенькою, недостатньо використовувати тільки трендові б'юті-засоби. Різноманітні креми, маски, сироватки забезпечують лише тимчасовий ефект.

Часто можна почути, що досить недешевий вітамінний комплекс майже ніяк не вплинув на стан шкіри, не зміцнив нігтів і не зробив волосся густим. Одна з причин – докорінно неправильний підхід до вживання вітамінів і мінералів. 

Які вітаміни для росту волосся та нігтів

Спеціалісти рекомендують:

  • позбутися паразитів – для профілактики, антипаразитарні препарати необхідно вживати щопівроку;
  • провести ефективну детоксикацію організму, використовуючи якісні та безпечні природні сорбенти;
  • відновити баланс мікрофлори травної системи;
  • відновити баланс ферментів.

Тільки після цього вживання вітамінно-мінерального балансу буде справді ефективним для вашої шкіри, помітно покращить стан нігтів і волосся.

Коли необхідне вживання вітамінних комплексів?

Проблеми зі шкірою, волоссям і нігтями виникають не відразу. Часто про брак життєво необхідних вітамінів свідчить відчуття постійної втоми та погіршення загального самопочуття, ослаблення імунної системи. Як наслідок – зростає ризик інфекційних і вірусних захворювань. Це доказ того, що ресурси деяких необхідних вітамінів досягли критичної межі.

Звісно, подбати про вживання вітамінів для шкіри, волосся та нігтів варто за таких симптомів:

  • тьмяний колір шкіри;
  • підвищена пігментація;
  • сухість губ, поява тріщинок та заїд;
  • розшарування та ламкість нігтів;
  • поява передчасних зморщок;
  • поява вугрового висипання;
  • посічені кінчики, ламкість і підвищене випадання волосся.

Дефіцит вітамінів і мінералів може мати як сезонний, так і постійний характер. Навіть цілком здорові люди часто схильні до осіннього та весняного гіповітамінозу – отже, у міжсезоння організм найбільше потребує особливої турботи.

Які вітаміни будуть корисні?

Щоб зберегти красу та молодість, варто подбати про додаткове джерело необхідних вітамінів і мінералів. Що попити для волосся та нігтів? Щоб зробити правильний вибір, варто знати, які вітаміни найбільш корисні для волосся, нігтів і шкіри. Зазвичай лікарі рекомендують вживати:

  • Ретинол (вітамін A) – один із найголовніших помічників на шляху до привабливості й доглянутості. Ретинол уповільнює старіння клітин, зменшує вироблення секрету сальних залоз, знижує ризик грибкових захворювань. Під впливом вітаміну A зменшується ламкість і розшарування нігтів.
  • Токоферол (вітамін E) – сприяє зміцненню волосяних фолікулів, підтримує красу та молодість шкіри, позитивно впливає на роботу жіночої репродуктивної системи, покращує кровообіг.
  • Аскорбінова кислота (вітамін C) – відповідає за зміцнення імунітету, уповільнює процеси старіння та прискорює регенерацію клітин. Брак вітаміну C призводить до появи гіперпігментації, а шкіра втрачає пружність.
  • Біотин (вітамін B7) – надзвичайно важливий для зміцнення нігтів і відіграє важливу роль у профілактиці випадіння волосся.
  • Рибофлавін (вітамін B2) – пов'язаний із синтезом колагену, що забезпечує красу та пружність шкіри. Про його дефіцит свідчить головний біль, підвищена чутливість очей до світла й тріщини в куточках рота.

Окрім цього, до вітамінно-мінеральних комплексів входять досить ефективні вітаміни для волосся та нігтів: цинк, кальцій, мідь, магній, селен. Перш ніж придбати та приймати комплекс вітамінів, корисно отримати консультацію спеціаліста: адже важливо передбачити можливі протипоказання до деяких надзвичайно корисних вітамінів.

Ефективні вітаміни для волосся та нігтів

Протипоказання для вживання

Попри те, що склад вітамінних комплексів є збалансованим і безпечним, лікарі застерігають від неконтрольованого вживання вітамінів і порушення дозування. Варто пам'ятати, що за наявності деяких захворювань вони можуть серйозно загрожувати здоров'ю. Наприклад, за наявності виразкової хвороби саме вітаміни можуть стимулювати життєдіяльність хвороботворних мікроорганізмів. Вітамінні препарати можуть також посилювати інтенсивність запалювальних процесів у шлунково-кишковому тракті. Отже, усім, хто має ті чи інші хронічні захворювання або проблеми з травленням, варто відвідати лікаря та зробити необхідні аналізи.

Найкращі вітамінні комплекси для шкіри, волосся та нігтів

Які вітаміни можна обрати для волосся, шкіри та нігтів? Сучасна фармацевтична галузь виготовляє величезну кількість товарів. Ось кілька найбільш ефективних і безпечних варіантів, що допоможуть повернути вам красу та здоровий вигляд:

  • Вітамінний комплекс "AE" від Еліксір у капсулах – сприяє омолодженню організму, нормалізує синтез білків і покращує імунітет, стан зубів, шкіри та волосся, капілярного кровообігу, активує функції м'язів, нервової та репродуктивної системи.
  • Харчова добавка "Біотин powerful" – біоактивна добавка, що містить водорозчинний вітамін B7, сприяє активізації клітинного метаболізму. Вживання харчової добавки дає можливість значно покращити стан шкіри та волосся. Шкіранабуває здорового тургору, нігтьові пластини зміцнюються, стають рівними та гладенькими.
  • Ліфтинг-комплекс з гіалуроновою кислотою від Доппельгерц сприяє відновлення гіалуронової кислоти в шкірі, насиченню її вологою, активує роботу клітин, захищає від впливу вільних радикалів, запобігає сухості та передчасному старінню шкіри.
  • Комплекс вітамінів для волосся, шкіри та нігтів від Now Foods допоможе підтримати всі ознаки жіночої вроди зсередини. Комплекс містить запатентовану біодоступну форму розчинного кератину, що зробить ваше волосся густим та осяйним, а нігті – міцними та здоровими.

Продукти, багаті на необхідні вітаміни

Знаючи, які вітаміни потрібні для живлення нігтів, волосся та дерми, значно простіше внести корективи до щоденного раціону. Достатньо додати продукти, що багаті на вітаміни, необхідні для краси кожної жінки. До цього переліку мають увійти:

  • морква, батат, яловича печінка, твердий сир – як джерело вітаміну A;
  • насіння соняшнику, мигдаль, авокадо, оливкова олія – для збагачення раціону вітаміном E;
  • цитрусові, помідори, солодкий стручковий перець, петрушка – вони багаті на вітамін C;
  • зернові, бобові, горіхи, червоне м'ясо – вони містять вітамін B1;
  • курячі яйця, риба, шпинат – вирізняються високим вмістом вітаміну B6.

Додаткові поради щодо догляду за волоссям, нігтями та шкірою

Дуже важливо знати, які саме проблеми з волоссям, нігтями та шкірою допоможе розв'язати той чи інший препарат. Ось кілька конкретних рекомендацій щодовживання вітамінів для жіночого здоров'я та привабливості:

  • вітамін F, що входить до складу косметичних кремів, буде особливо корисним холодної пори року. Він запобігає лущенню шкіри через сухість повітря та коливання температури;
  • комплекс, що містить вітаміни E4, B3 та A допоможе позбутися прищів і висипань на шкірі;
  • засоби, що містять вітаміни A, C, E та B3 – уповільнять появу вікових змін, втрату пружності, зневоднення, гіперпігментацію.

Де купити вітаміни для волосся, нігтів і шкіри?

Де шукати безпечні й ефективні вітаміни? Де придбати найкраще, бажано за демократичною ціною? Запрошуємо в інтернет-магазин "Рідні Медтехніка". Саме тут ви знайдете:

  • найкращі вітамінно-мінеральні комплекси для вашої вроди та здоров'я від провідних українських і світових виробників – якість, якій довіряють;
  • доступні ціни – нижчі, ніж у звичайних аптеках і магазинах;
  • величезний асортимент товарів – з доставкою в будь-який регіон України;
  • можливість обирати зручний спосіб оплати замовлення;
  • знижки, акції.

Тут ви завжди можете замовити найкращі вітамінні комплекси, що допоможуть вам подбати про ваше здоров'я та неперевершене сяйво вашої вроди. Виникли запитання? Наші консультанти завжди раді вам допомогти та залюбки дадуть відповідь на ваші запитання, допоможуть оформити замовлення товарів. Не зволікайте – навіть найкращі вітаміни діють дуже м'яко, поступово. Отже, щоб швидше отримати бажаний ефект, починати потрібно вже зараз. Любіть себе та будьте здорові!

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд