Які бувають вітаміни для краси і як їх приймати

16.10.2019 12.04.2024
1260
Переглядів: 1260

Ні в кого ніколи не виникне сумнівів, що вітаміни потрібні будь-якому організму, оскільки вони допомагають зміцнювати здоров'я, впливати на загальне самопочуття. Мало хто знає, що більша кількість вітамінів не в змозі самостійно синтезуватися організмом. Коли йому не вистачає якогось вітаміну або мінералу, необхідно заповнювати цю потребу прийомом вітамінних комплексів або окремих вітамінів. Особливо їх потребує організм жінки.

Сигнали нестачі вітамінів

Авітаміноз і гіповітаміноз – це захворювання, пов'язані з нестачею вітамінів. Вони можуть проявитися зовні або залишитися непоміченими, але явно впливати на загальний стан, зовнішній вигляд і настрій жінки. Часто достатньо просто озирнутися в дзеркалі, щоб помітити, чого не вистачає жіночому організму. В особливій зоні ризику ті, хто переніс інфекційні хвороби, любителі дієт, у кого порушений процес роботи шлунково-кишкового тракту, курці, а також ті, хто вживає алкоголь. Багато й тих, чия робота пов'язана з постійними стресами та перенапруженням. Найбільше дефіцит корисних речовин впливає на стан шкіри, нігтів і волосся. До речі, волосся – явний показник того, що в організмі щось відбувається. Коли не вистачає конкретного вітаміну? За пересушеної шкіри, а також за наявності тріщин на губах організму не вистачає вітаміну А. У разі відсутності апетиту або його погіршення, а також у разі розладу травлення, організм сигналізує про нестачу вітаміну В1, а ось у разі частих головних болів, погіршення зору організму не вистачає вітаміну В2. Наявність висипу на обличчі та безсоння може сигналізувати про дефіцит вітаміну В6, а в разі випадіння волосся, проблем із пам'яттю, зморшок, що прогресують, – вітаміну В9 або фолієвої кислоти. Брак вітаміну В12 проявляється дзвоном у вухах і хронічною втомою, а погіршення стану зубів безпосередньо залежить від недостатньої кількості вітаміну D. Найгірше, коли жінка починає помічати погіршення стану шкіри, випадіння, пересушеність або ламкість волосся, а також постійно зламані нігті. Усе це свідчить про те, що жіночому організму не достатньо саме "жіночих" вітамінів.

Вітаміни для краси

Зазвичай жінка доглядає за собою тільки за допомогою зовнішніх засобів – кремів для обличчя, лосьйонів для тіла, масок для волосся. Але більшість жінок, можливо, навіть не замислюються про те, що про свою красу потрібно піклуватися зсередини. Креми та маски дають тільки тимчасовий зоровий ефект. Шкіра та волосся потребують вітамінів і мінералів зсередини, тому будь-якій жінці необхідно доповнювати свій раціон корисними речовинами. Відомо, що зовнішня краса безпосередньо залежить від внутрішнього здоров'я, тому до складу вітамінних комплексів для краси та здоров'я жінки має входити якомога більше корисних активних природних речовин.

Отже, вітаміни для шкіри, а також вітаміни для волосся завжди мають у своєму складі такі корисні речовини.

  • вітамін А
  • вітамін С
  • риб'ячий жир
  • біотин або вітамін В7
  • вітамін Е
  • вітамін PP
  • селен
  • кальцій
  • рибофлавін
  • марганець
  • сірку
  • магній
  • мідь

Крім вітамінних комплексів дієтологи все частіше рекомендують жінкам вживати різні БАДи (біодобавки) з високим вмістом вітамінів і мінералів, де кожен з компонентів відіграє свою ключову роль у підтримці жіночої краси.

Як вибрати?

Безсумнівно, найкращим способом побороти гіповітаміноз вважають здорове збалансоване харчування. Але багато чинників можуть завадити цьому, та й далеко не всі вітаміни організм легко засвоює. Саме в цих випадках, як зазначалося раніше, необхідний прийом вітамінів або вітамінно-мінеральних комплексів. Сьогодні їх можна зустріти мало не в кожному супермаркеті в прикасовій зоні, але гарантувати якість таких вітамінів вам навряд чи хтось зможе. Краще купити потрібний вітамін у спеціалізованому магазині. Мережа магазинів товарів для здоров'я Рідні Медтехніка пропонує своїм покупцям тільки якісні вітаміни та комплекси вітамінів відомих світових брендів. Тут вам завжди підкажуть і дадуть відповідь на будь-які ваші запитання.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд