Як вибрати ортопедичні устілки?

02.03.2023 19.03.2024
2405
Переглядів: 2405

Зміст:

Найрізноманітніші деформації та патологій стоп залишаються однією з найпоширеніших медичних проблем, зумовлених безліччю об’єктивних та суб’єктивних факторів. Причиною можуть стати гіподинамія та генетична схильність, неправильно підібране взуття та хронічні захворювання, надмірні навантаження та пристрасть до високих підборів. Зупинити подальше посилення патології, сформувати правильне склепіння стопи допоможе простий, але корисний аксесуар – ортопедичні устілки. Як вибрати найкращі індивідуальні ортопедичні устілки?

Що таке ортопедичні устілки?

Ортопедичні устілки – категорія спеціальних вкладок для взуття, яка крім гігієнічної функції забезпечує ефективну профілактику та слугує частиною комплексної терапії деформацій кісткового каркаса стопи. Це медичні вироби, які забезпечують оптимальний анатомічно правильний розподіл навантаження на стопи. Спектр можливостей цього скромного аксесуара неймовірно широкий. З їхньою допомогою можна запобігти появі набряклості, не допустити втоми та болю в нижніх кінцівках під час тривалої ходьби, бігу чи спортивних навантажень.

як вибрати індивідуальні ортопедичні устілки

Ортопедичні устілки мають низку особливостей, що відрізняють їх від звичайних вкладок для взуття із взуттєвого магазину:

  • наявність жорсткого каркаса, для виготовлення якого застосовують матеріали підвищеної стійкості до зношування, – він необхідний, щоб вкладка не деформувалася та зберігала форму;
  • невелика виїмка в ділянці п’яти – для надання ступням стійкості;
  • наявність супінатора поперечного склепіння – допоможе в боротьбі з поперечною плоскостопістю та вальгусною деформацією;
  • поздовжній супінатор – забезпечує амортизацію та полегшує роботу мускулатури стоп;
  • використання хлястиків для корекції патологій.

Для виготовлення ортопедичних устілок використовують безліч класичних і сучасних матеріалів. Їх виготовляють зі шкіри та замші, тканини та нубуку, силікону, полімерних матеріалів і навіть кори коркового дерева.

Коли потрібні ортопедичні устілки?

У яких випадках варто подумати про придбання ортопедичних устілок? Цей вид індивідуальних ортопедичних устілок зазвичай використовують за призначенням лікаря-ортопеда:

  • у разі плоскостопості – будь-які стадії та форма;
  • у разі варусної чи вальгусної деформації;
  • у разі клишоногості;
  • у разі порушень постави, ознак кіфозу чи сколіозу;
  • для осіб із захворюваннями суглобів, що прогресують;
  • у разі остеохондрозів;
  • у разі захворювання на ревматоїдний артрит;
  • у разі розвитку п’яткової шпори та підошовного фасциїту;
  • підвищення ефективності реабілітаційних заходів.

Крім того, ортопедичні устілки будуть корисні всім, хто багато часу проводить на ногах, любить тривалі прогулянки та пробіжки. Важливо пам’ятати, що використання ортопедичних устілок – чудове рішення, якщо ви прагнете активного способу життя.

Діти та підлітки зможуть уникнути плоскостопості, а люди похилого віку – повернути у своє життя більше фізичної активності, необхідної для підтримання здоров’я, гарного самопочуття. Для жінок випускають моделі ортопедичних устілок, які зроблять взуття на високих підборах зручнішим і безпечнішим. У продажу нескладно знайти вироби, що "дихають", для літнього взуття та утеплені – для зимового.

Водночас якщо здоровій людині цілком можна покластися на асортимент масової продукції ортопедичних устілок, то особам із серйозними захворюваннями та патологіями кісткової структури ступнів експерти наполегливо радять підбір індивідуальних ортопедичних устілок, які вам зроблять на замовлення за індивідуальними мірками.

Види ортопедичних устілок

Перш ніж придбати комплект ортопедичних устілок, не буде зайвим отримати деяке уявлення про їхні різновиди й особливості. Для оцінювання їхніх функціональних можливостей фахівці використовують критерії, описані нижче.

Каркас

Вироби коригувального призначення мають жорсткий каркас, що забезпечує стопам збереження анатомічно правильного положення та фіксацію склепіння стопи. Такі моделі мають п’яткові амортизатори та метатарзальні валики.

М’які силіконові устілки не мають жорсткого каркаса, оскільки їхнє завдання – не дати з’явитися натоптням і мозолям. Такі устілки оцінять люди з діабетичною стопою й ті, у кого підвищена чутливість шкіри. Для туфель і черевиків з високим підбором варто вибрати напівустілки.

Вибір матеріалу

Ортопедичні устілки – це вироби складної конструкції, для кожного елемента якої потрібні матеріали, що мають необхідні властивості:

  • каркас – пластик, спінений латекс. Вироби на індивідуальне замовлення виготовляють із термопластичного полімеру;
  • зовнішній шар, що контактує зі стопою, може бути виготовлено з високоякісної шкіри, мікрофібри, тканини, силікону

Показання для використання

Щоб вибрати найкращі ортопедичні устілки, які принесуть потрібний вам результат, необхідно передусім проконсультуватися з фахівцем, який надасть рекомендації залежно від конкретного діагнозу, самопочуття, виду деформації стопи й інших чинників. Сьогодні пацієнти, які зазнають суттєвого дискомфорту під час ходьби через патології, що прогресують, вибирають найкращі індивідуальні устілки, виконані на замовлення.

Тип взуття

Тип взуття, у якому буде розміщено ортопедичні вкладки, також дуже важливий. Сьогодні в спеціалізованих салонах і аптеках, а також у магазинах мережі "Рідні Медтехніка" можна вибрати моделі для літа та зими, що дають змогу з максимальним комфортом носити модельне або спортивне взуття. Величезне значення під час формування склепіння стопи та королівської постави має використання ортопедичних устілок для дитячого взуття, у яких враховано всі вікові особливості будови ступнів дитини. Такий аксесуар допоможе формувати правильну геометрію склепіння стопи, допоможе малюкові бути активним, здоровим і рухливим.

Додаткові характеристики


Серед додаткових особливостей устілок:

  • просочування антибактеріальним складом;
  • використання метатарзальних валиків для корекції склепіння стоп;
  • використання пелотів для корекції переднього відділу стоп;
  • п’яткових амортизаторів.

Поради щодо вибору ортопедичних устілок

Перш ніж придбати пару ортопедичних вкладок для взуття не зайвою буде консультація лікаря-ортопеда. Кваліфікований спеціаліст здійснить діагностику та надасть відповідні призначення, які допоможуть не помилитися у виборі індивідуальних устілок. Крім того, ви можете звернутися до наших консультантів, які будуть раді запропонувати найкращі зразки нашого асортименту.

вибір індивідуальних устілок

Під час купівлі важливо враховувати особливості конструкції. Коригувати плоскостопість і боротися з дегенеративно-дистрофічними змінами допоможуть вироби з жорстким каркасом. Щоб боротися з поперечною плоскостопістю, потрібний амортизаційний елемент – метатарзальний валик. Важливо пам’ятати, що корекція різних форм плоскостопості потребує різного підходу до вибору ортопедичних устілок. Якщо проблема набула запущеної форми, оптимальний вибір – замовлення індивідуальних ортопедичних вкладок.

Особлива увага – вибору матеріалу. На ступнях розташовано колосальну кількість потових залоз. Чутлива шкіра потребує ефективного відведення вологи та гарної проникності для повітря. Якщо вам доводиться боротися з неприємним запахом ступнів, найкращим вибором ортопедичних устілок стануть моделі, виробник яких подбав про антибактеріальне просочення.

Розмір ортопедичної устілки вибирають відповідно до довжини стопи – саме цей параметр зазначено на упаковці. Якщо під час вимірювань своїх параметрів ви отримали значення, які містяться між двома розмірами, варто вибрати більший із них.

Чому варто вибрати ортопедичні устілки на замовлення замість готових?

Сьогодні все більш популярні індивідуальні ортопедичні устілки, які виготовляють на замовлення. Перш ніж виготовити кілька ортопедичних устілок, фахівець обстежує пацієнта, вивчає особливості його проблеми. Підбір індивідуальних устілок забезпечить максимум комфорту й ефективності, адже в них враховано кожен вигин вашої стопи та характер проблеми, з якою потрібно боротися (або навчитися жити, максимально уповільнивши деформації, що прогресують).
Отже, основні переваги найкращих індивідуальних ортопедичних устілок:

  • корекція конкретної проблеми, виявленої під час діагностики, – завжди ефективніша, ніж спроба використовувати універсальний аксесуар;
  • деформації не завжди симетричні. Є можливість виготовити пару, де кожна устілка ідеально повторить кожен вигин правої та лівої ноги;
  • вироби на замовлення можна адаптувати під будь-який вид плоскостопості;
  • можливість здійснення поетапної корекції різноманітних деформацій;
  • якісні вироби, виконані на замовлення, не потребують додаткового часу на адаптацію. У вас не буде потреби миритися з тимчасовим дискомфортом, чекаючи, коли устілки "сядуть по нозі";
  • безкоштовна консультація, яка становить важливий етап виготовлення ортопедичних устілок, забезпечить можливість виявлення основних проблем та успішного їх розв’язання.

Найкращі індивідуальні ортопедичні устілки виготовляють за сучасними технологіями з використанням безпечних та екологічних матеріалів. За бажанням замовника можна виготовити устілки для модельного та спортивного взуття, для дітей і дорослих, для будь-якого сезону.

Скільки коштують індивідуальні ортопедичні устілки?

Як вибрати індивідуальні ортопедичні устілки? Сьогодні виготовлення індивідуальних ортопедичних устілок є досить популярною послугою, яку надає багато ортопедичних салонів. Їхню вартість цілком можна порівняти з ціною готових виробів. Це означає, що за помірною ціною ви отримуєте виріб з урахуванням індивідуальних потреб для розв’язання вашої проблеми, а на додаток – безкоштовну консультацію досвідченого фахівця.

Мережа магазинів медичних товарів "Рідні Медтехніка" пропонує послугу виготовлення індивідуальних ортопедичних устілок на замовлення клієнтів за доступними цінами. Ми використовуємо найкращі матеріали та найефективніші технології, які дають змогу забезпечити максимум ефективності та комфорту – на міській вулиці, на прогулянці або під час спортивного тренування, повернуть вам легкість ходи та приголомшливе відчуття свободи руху.

Виникли запитання? Наші консультанти неодмінно зв’яжуться з вами, щоб надати вам потрібну інформацію.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд