Як вибрати компресійні панчохи?

14.02.2019 28.03.2024
6092
Переглядів: 6092

Зміст:

 

Відчуття важкості в ногах, судоми, больові відчуття вздовж венозних стовбурів, судинні зірочки – одні із симптомів, на які слід звернути увагу та звернутися до флеболога. Варикоз (хвороби вен і кровоносної системи) виникає у понад 40 % дорослого населення планети. Під час діагностування варикозу лікар визначає ступінь тяжкості хвороби. В анамнезі хвороби лікар вкаже, який метод лікування максимально підходить пацієнту. Крім оперативного втручання лікар може призначити носіння компресійних виробів – гольфів, панчіх, колготок. 

Для чого потрібні компресійні панчохи

Компресійна білизна сприятливо впливає на венозну систему, покращуючи кровообіг і кровотік. Завдяки таким виробам можна запобігти варикозу, поліпшити самопочуття наприкінці робочого дня, позбутися набряклості та болю в ногах.

Компресійні панчохи як підібрати

 

Якщо ви страждаєте від такого захворювання, як варикозне розширення вен, – обов'язково зверніться до кваліфікованого лікаря, який проведе компетентну діагностику та розповість, як обрати компресійні панчохи в спеціалізованих магазинах, як підібрати панчохи за розміром, як правильно вибрати модель, як надягати та скільки за часом носити.  У нашому магазині ви зможете купити будь-яку необхідну вам модель компресійних панчіх, як профілактичних, так і спеціалізованих лікувальних.

Найчастіше компресійні колготи та панчохи купують зрілі жінки, які хочуть запобігти варикозу або позбутися венозної сітки на ногах. Для початку необхідно визначитися з класом моделі (тип компресії), розміром і дизайном панчіх. Важливу роль відіграє фірма виробник. Якщо у вас є свої уподобання, обов'язково ознайомтеся з індивідуальною розмірною таблицею, яку надає постачальник. У всіх вона різна, тому важливо зробити заміри та визначити свій розмір.

Види компресійних панчіх

Вибирати компресійні панчохи необхідно строго відповідно до призначення лікаря. Існує кілька видів компресійного трикотажу, а саме панчіх.

  • Лікувальні – необхідні за явної патології з лікувальною метою. Їх призначає виключно флеболог.
  • Госпітальні – використовують під час пологів та/або під час оперативного втручання для виключення ймовірності виникнення тромбозу.
  • Противиразкові – для лікування трофічних виразок.
  • Профілактичні – для запобігання ризиків розвитку варикозу та захворювань вен у людей, які перебувають у зоні ризику (вагітні, ті, чия робота постійно вимагає перебування в сидячому положенні або на ногах).

Як підібрати компресійні панчохи

Розміри

Люди, які вперше купують компресійні вироби, іноді занепокоєні питанням, як правильно вибрати компресійні панчохи або колготи та зняти мірки. 

Як дізнатися розмір компресійних панчіх, як виміряти ногу? Все дуже просто. Усі розміри вказані на упаковці виробу. Крім цього, виробник завжди надає розмірну таблицю, завдяки якій ви можете зробити заміри та визначити той розмір, який підійде саме вам.  Перед тим, як зняти мірки для компресійних панчіх, важливо ознайомиться з простими правилами того, як це робити правильно. 

Розміри найкраще знімати вранці, в домашніх умовах, за допомогою вимірювальної стрічки. Увечері краще цього не робити, тому що ноги набрякають і заміри будуть некоректними.

Якщо ви турбуєтеся про те, як вибрати компресійні панчохи для операції, то будьте впевнені, що заміри проводять за тим самим принципом, який зазначено вище.    

Для того, щоб правильно підібрати розмір компресійних панчіх, вам знадобляться такі виміри: 

  • Обхват гомілки, над щиколоткою, у найвужчому місці.
  • Обхват литкового м'яза в найширшому місці.
  • Довжина від стегна до стопи.  

Поради щодо вибору компресійних панчіх

Підбір компресійних панчіх здійснюють індивідуально, залежно від клінічного випадку та стадії розвитку проблеми. Тип компресійної білизни призначає лікар після огляду. Якщо ви вирішили купити профілактичну модель, то визначитися з розміром вам допоможе таблиця, яку надає кожен виробник на упаковці або в описі товару. 

Як зрозуміти, підійшли вам панчохи чи ні? Перший і найважливіший фактор – вам має бути комфортно. Якщо панчохи тиснуть і надають дискомфорт або спричиняють больові відчуття, значить, ви неправильно розподілили компресію або вибрали не той розмір. Невеликий дискомфорт допустимий у тих випадках, якщо до цього ви звикли носити вільний одяг і ніколи не надягали такого роду білизну. Правильно підібрані панчохи та колготки щільно облягають ногу, водночас не затискаючи ділянки шкіри. Компресія розподіляється рівномірно. Під час ходьби тканина не повинна скочуватися або сповзати.  Перед купівлею виробу уважно ознайомтеся з мітками на упаковці й описом товару.

Компресійні панчохи як вибрати

Ступені компресії

Ступінь компресії є важливим параметром у виборі компресійних панчіх. Ступінь або клас компресії вказує на величину тиску, що здійснюється. Значення має відповідати призначенню до застосування компресійного трикотажу.

1 клас компресії – створює тиск до 23 мм рт.ст.
2 клас компресії – до 33 мм рт. ст.
3 клас компресії – до 45 мм рт. ст.
4 клас компресії – до 50 мм рт. ст.
Рівень компресії до 23 мм рт. ст призначають на ранній стадії захворювання, а також за наявності судинних зірочок і хворобливих відчуттів під кінець дня. Компресії до 33 мм рт. ст. рекомендована за діагностованого варикозу та тромбофлебіту середнього ступеня тяжкості. 3 клас компресії з тиском до 45 мм рт. ст потрібен пацієнтам за тяжкої венозної недостатності, а 4 клас – за порушень лімфовідтоку. 

Існує безліч різновидів компресійної білизни, якій властиві різні ступені компресії, вона може складатися з антибактеріальної та гіпоалергенної тканини. На нашому сайті ви можете знайти великий каталог товарів і купити профілактичні компресійні панчохи, панчохи для операції, для спортсменів і вагітних жінок, панчохи різного ступеня компресії. Ознайомитися з товарами цієї категорії можна тут.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд