Як вибрати компресійну білизну?

14.02.2019 28.03.2024
3147
Переглядів: 3147

Компресійна білизна ⎼ спеціалізований вид медичного трикотажу, який забезпечує градуйований тиск на стінки вен на певних ділянках тіла людини. До неї належать лікувальні гольфи, колготи, компресійні панчохи, топи, боді й інші підвиди. Усе це ви можете купити в нашому магазині, перейшовши за посиланням

Компресійний трикотаж активно використовують як для профілактики та лікування варикозу, так і в післяопераційний період (сприяє швидшій реабілітації). 

Максимальний тиск компресійна білизна чинить на ділянку ноги над щиколоткою. Завдяки такому впливу кров починає активно циркулювати знизу вгору. Таким чином, кров не застоюється в кінцівках. Завдяки такому ефекту поліпшується самопочуття людини, стабілізується кровообіг і не виникає хворобливих відчуттів, тяжкості від набряклості в ногах.

Основні функції компресійної білизни:

  • Забезпечує відтік крові від кінцівок. 
  • Розвантажує ослаблені вени.
  • Запобігає виникненню варикозу. 
  • Знімає важкість і хворобливі відчуття в ногах.
  • Зменшує набряклість.
  • Покращує фізичний стан і самопочуття людини.

Як вибрати компресійну білизну?

Сьогодні існує велика різноманітність підвидів компресійної білизни від різних виробників. Усі моделі відрізняються якістю, ціною, призначенням, дизайном. Компресійний трикотаж ⎼ дуже популярний товар, який може собі купити кожен. Ця білизна виконує як профілактичну, так і лікувальну функцію. 

У випадках, якщо ви страждаєте від варикозного розширення вен, тоді краще звернутися до лікаря. Тільки кваліфікований фахівець зможе визначити, яка компресійна білизна краще для вашого випадку.

Переймаючись питанням: "Який компресійний трикотаж кращий?", ви маєте розуміти, що в цьому питанні найбільше уваги слід приділити вибору правильного розміру. Адже навіть найякісніші та найкрасивіші гольфи будуть марними й не комфортними, якщо підібрати неправильний розмір.


Який компресійний трикотаж краще

Як вибрати компресійну білизну для спорту?

Компресійна білизна для спорту ⎼ це спеціалізований підвид компресійного трикотажу, який покращує ефективність тренувань, запобігаючи перевантаженню судин і вен, підтримує суглоби та спину. Спортивна компресійна білизна для чоловіків і жінок покращує кровообіг, підвищує силові показники, зменшує ймовірність отримання травм. Актуальна для спортсменів, які звикли до великих та інтенсивних навантажень. Краще обирати компресійну білизну з додаванням поліестеру та спандексу. 

Одним із найпопулярніших підвидів спортивної компресійної білизни є спортивний топ, який фіксує жіночі груди, надаючи комфортність у процесі тренування. 

Вибираючи спортивну компресійну білизну, ви маєте пам'ятати, що вона в жодному разі не повинна сковувати рухів і приносити дискомфорт.

 

Типи медичної компресійної білизни:

Компресійна білизна отримала другу неофіційну назву ⎼ антиварикозна білизна, адже основна її функція ⎼ профілактика та лікування варикозного розширення вен, поліпшення кровотоку, підтримка опорно-рухового апарату.    

Профілактичну компресійну білизну рекомендовано носити у випадках виникнення частих болів у ногах, набряклості. Якщо робота людини пов'язана з ненормованим навантаженням на ноги, тоді компресійним трикотажем можна замінити звичайну білизну (колготи, панчохи), що істотно поліпшить самопочуття наприкінці дня.

  • 1 клас. Цей підвид створений для лікування початкової стадії варикозу, коли на шкірі вже візуалізуються капілярні сітки. 
  • 2 клас. Цей підвид лікарі призначають у випадках варикозного захворювання вен, перед і після операцій на венах. 
  • 3 клас. Цей підвид створено для найкритичніших випадків, коли захворювання переросло у форму наявності виразок, у разі загострення постромбії.

Як носити компресійну білизну

Види компресійної білизни

  • Компресійні панчохи.
  • Компресійні колготи.
  • Гольфи. 
  • Компресійний рукав активно використовують після операції під назвою "мастектомія". 
  • Компресійний боді та топ використовують у пластичній хірургії після ліпосакції, а також операцій збільшення грудей. Також цей підвид використовують після операції кесарів розтин. 
  • Компресійні лосини, реглани, боді, топи активно використовують спортсмени під час великих спортивних навантажень. 
  • Компресійний бинт використовують на певних травмованих або слабких ділянках (коліна, лікті). 

Як обрати розмір компресійних панчіх?

Сучасний світ розвивається стрімкими темпами, а це означає, що щороку з'являються нові, досконаліші моделі компресійної білизни. Звичайно ж, компресійна білизна має виконувати свою лікувальну та профілактичну функцію. Але велику роль відіграє естетична складова. Використовуючи в повсякденному житті компресійний трикотаж (панчохи, колготки, гольфи), важливо, щоб обрана модель гармонійно доповнювала образ.

Під час вибору компресійної білизни найважливішу роль відіграє правильно підібраний розмір. Кожен виробник надає свою індивідуальну таблицю розмірів, з якою ви маєте ознайомитися, перш ніж зробите вибір. Ви маєте правильно зробити заміри й уже після обирати модель, яка підійде у вашому індивідуальному випадку. 

Важливо. Неправильно підібраний розмір може погіршити стан здоров'я або просто не надати необхідної терапевтичної функції (у разі вибору занадто маленького або великого розміру моделі).

Протипоказання:

Попри всі позитивні сторони компресійної білизни, все ж існують випадки, коли носити її не бажано або навіть протипоказано.

  • Цукровий діабет із вираженим ураженням судин або вен на ногах. 
  • Людям, які страждають від екзем, виразок, пролежнів. 
  • Людям, які страждають від серцево-легеневої недостатності. 
  • Алергікам (якщо виникає алергічна реакція на склад компресійної білизни).

Як вибрати компресійний трикотаж

Купити компресійну білизну в магазинах "Медтехніка"

Магазин "Медтехніка" пропонує своїм клієнтам великий вибір компресійної білизни. Ви можете переглянути каталог на сайті й вибрати те, що необхідно вам у спеціалізованій рубриці товарів ⎼ компресійний трикотаж.   

У нашому магазині ви знайдете всі необхідні різновиди компресійної білизни для чоловіків, жінок, спортсменів, вагітних і пацієнтів, які готуються до операції. 

У нас ви можете купити компресійні панчохи, протиемболічні гольфи, компресійний трикотаж для вагітних і багато інших корисних товарів за найпривабливішими цінами.

Ви завжди можете звернутися до наших консультантів за допомогою. Зателефонувавши за номером телефону, вказаним на сайті, ви можете розраховувати на компетентну консультацію. Наш менеджер допоможе підібрати компресійну білизну за вашими індивідуальними запитами.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд