Як вибрати градусник для дитини

24.06.2020 25.04.2024
3376
Переглядів: 3376

Усі, у кого є діти, не раз стикалися з ситуацією, коли необхідно вимірювати температуру тіла. Коли дитина хворіє, то будь-які батьки відчувають стрес і всіма можливими способами намагаються заспокоїти дитину і якнайшвидше полегшити її стан. Зрозуміти, що з дитиною щось не так, особливо маленькою, досить звернувши увагу на її поведінку. Раніше весела, активна й усміхнена дитина раптом стала примхливою – напевно підвищилася температура. Перше, що необхідно в такому разі, підтвердити або спростувати наявність високої температури. Для цього знадобиться термометр. Але який термометр краще використовувати для вимірювання температури у дітей?

Який термометр краще

Вимірювати температуру дітям звичним ртутним термометром вкрай небезпечно. Якщо він раптом розіб'ється, то пар від ртуті може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям. Для вимірювання температури дітям найкраще підійде електронний (цифровий) градусник або безконтактний інфрачервоний термометр. 

Електронні термометри мають датчик на одному й дисплей на іншому кінці приладу. Такі термометри дають змогу вимірювати температуру трьома способами: перорально, ректально та в пахвовій западині. Але варто звернути увагу на те, що для немовлят це не найкращий варіант. Такі термометри більше підійдуть малюкам старшого віку, оскільки вимірювати температуру в дітей ректально такими термометрами досить складно, а пахвова температура не є достатньо точною. Якщо ж у вас не немовля й ви хочете саме електронний термометр купити, то варто звернути увагу на моделі цифрових градусників саме для дітей. Для вимірювання температури таким термометром знадобиться від 3 до 5 хвилин. Після завершення процедури прозвучить звуковий сигнал, і результат з'явиться на екрані. Вимикати прилад самостійно не обов'язково – через 10 хвилин спрацює функція автоматичного вимкнення. Крім цієї опції в деяких моделях є пам'ять на певну кількість вимірювань, посилений захист від вологи та гнучкий наконечник.

Цифровий термометр Microlife MT-700 Термометр цифровий T-30 Dr.Frei
Термометр електронний Beurer BY 11 Dog

Якщо ж у сім'ї зовсім маленька дитина, то найкращим приладом для вимірювання температури тіла буде інфрачервоний термометр для дітей, який вважають найсучаснішим, але водночас і найдорожчим. Такий градусник може показати температуру тіла майже миттєво. Він працює так: пристрій уловлює інфрачервоні (теплові) промені тіла людини й обчислює температуру. Достатньо всього кількох секунд, щоб інфрачервоний градусник вивів на таблоїд температурний показник. Головною перевагою такого термометра є той факт, що не потрібно обмежувати рухи й активність на певний термін (як це було раніше). Саме цей факт значно полегшує життя батьків, яким необхідно вимірювати температуру дитині.

Інфрачервоні безконтактні термометри Термометри (градусники) для тіла
Вимірювальні прилади

До речі, інфрачервоні градусники бувають безконтактними та такими, що вимірюють температуру у вусі.

У мережі наших магазинів представлені як електронні, так і інфрачервоні термометри (вушні, безконтактні) високої якості від відомих світових брендів, таких як: Beurer, Little Doctor, Microlife, Dr. Frei.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд