Як впливає риб'ячий жир на здоров'я людини

02.12.2019 18.04.2024
2930
Переглядів: 2930

Риб'ячий жир – це речовина, яку отримують із жирних порід риби, а також із печінки тріски. Цінність цього жиру полягає в тому, що в ньому є велика кількість омега-3 жирних кислот, зокрема ЕПК (ейкозапентаєнова кислота) та ДГК (докозагексаєнова кислота). Ці речовини організм людини не виробляє, тому отримати їх можна виключно з їжі або ж вживаючи риб'ячий жир та омега-3 в готовому вигляді (у формі капсул).

Фахівці підкреслюють, що для отримання достатньої кількості омега-3 людині необхідно з'їдати мінімум двічі на тиждень 150 г жирної морської риби. Нерідко буває так, що люди просто ігнорують ці норми, саме в таких випадках і приходить на допомогу риб'ячий жир і комплекс омега 3-6-9 у капсулах.

Кому корисний риб'ячий жир?

Чому ж так важливо приймати риб'ячий жир? Річ у тім, що ця речовина є універсальною добавкою, яка сприяє поліпшенню роботи мозку, сприяє спалюванню жиру, прискорює відновлення після тренувань, зменшує холестерин, покращує стан шкіри, сприяє кращій роботі мозку, зміцнює серцево-судинну систему, запобігаючи виникненню згустків крові, сприяє постачанню кисню до м'язів. Завдяки тому, що риб'ячий жир має унікальний природний склад, збагачений вітамінами, мікро- та макроелементами, капсула риб'ячого жиру є джерелом усього найкориснішого. Риб'ячий жир розв'язує проблеми, пов'язані з цілою низкою проблем зі здоров'ям, включно з серцево-судинними захворюваннями, деякими видами раку, розладами настрою, артритом та іншими. Але це не означає, що вживання великих доз гарантує поліпшення здоров'я та профілактику захворювань.

Риб'ячий жир або вітаміни омега 3 в готовому вигляді надзвичайно необхідні жінкам. Так, він запобігає розвитку раку молочних залоз завдяки своїм антиоксидантним властивостям. Також незамінна жирна кислота допомагає налагодити роботу сечостатевої системи та запобігає розвитку тромбозу. Жирні кислоти очищають судини, нормалізують роботу кровоносної системи. Найчастіше риб'ячий жир рекомендують вживати в разі синдрому хронічної втоми, стресів і депресії, адже він допомагає у відновленні нервової системи разом із супутніми препаратами. У такий спосіб він ще й допомагає у відновленні розумових здібностей і концентрації уваги. Для вагітних жирні кислоти є вкрай необхідними. Завдяки його достатній кількості в організмі правильно формується м'язова маса та нервова система плода, а також його зір До того ж жирні кислоти допомагають запобігти алергії. Не можна стверджувати, що риб'ячий жир – це поживний продукт, але його часто вживають під час схуднення, оскільки він позитивно впливає на нормалізацію процесів обміну в організмі. Якщо жінка займається спортом, то жирні кислоти захищають організм від втрати м'язової маси.

Велику користь риб'ячий жир приносить для здоров'я дітей. Через велику кількість вітамінів, які містяться в риб'ячому жирі, дитина добре розвивається, її організм насичується вітамінами А, D і, звичайно ж, омегою 3. Вживання риб'ячого жиру сприяє зміцненню імунітету, перешкоджаючи розвитку грипу, кашлю та застуд. Також омега 3 для дітей допомагає в підтримці цілісності клітин головного мозку та полегшенні зв'язків між нейронами. Також омега 3 позитивно впливає на концентрацію уваги у дітей. А ще користь у прийомі цієї речовини полягає в таких факторах: сприяє поліпшенню зору, зміцнює кістки, захищає від екземи.

Які вітаміни вибрати?

Сьогодні на ринку вітамінів і БАДів існує величезна кількість брендів-виробників риб'ячого жиру, тому кожен може вибрати свій препарат. Так, покупці мережі магазинів Рідні Медтехніка, а також інтернет-магазину віддають свою перевагу таким брендам:

Які вітаміни вибрати?
Омега-3 Omega-3, 180 капсул, Мультикапс
Вітаміни омега-3 для дітей Риб'ячий жир для дітей, 180 капсул, Мультикапс
ПНЖ кислоти Омега, 60 капсул, Еліксір ПНЖ кислоти Омега, 60 капсул
Риб'ячий жир Риб'ячий жир, 120 капсул, Healthy Nation
Омега-3 Омега-3, 500 мг, ZeinPharma
Ультра Омега-3-6-9, 90 капсул, Country Life Country Life Ультра Омега-3-6-9, 90 капсул
Риб'ячий жир з анчоусів для дітей 300 мг, блістер 100 капсул, Orlando Риб'ячий жир з анчоусів для дітей 300 мг, блістер 100 капсул, Orlando

 

Побічні ефекти

Більшість людей, які приймають добавки з риб'ячим жиром, не відчувають будь-яких серйозних побічних ефектів. Побічні ефекти, які людина може відчувати від риб'ячого жиру, залежать від кількох факторів. До них належать загальний стан здоров'я людини, чи приймають вона будь-які ліки, і чи є у неї будь-які фактори ризику ускладнень з риб'ячим жиром. Але краще не займатися самолікуванням і перед початком прийому проконсультуватися зі своїм лікарем, особливо якщо прийом націлений на лікування певних захворювань.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд