Як правильно обрати зволожувач повітря для будинку?

14.02.2019 25.03.2024
859
Переглядів: 859

Намагаючись вберегтися від негативного впливу довкілля, ми щільно закриваємо всі вікна та двері, щоб крізь них не потрапляли пил, мікроби, неприємні запахи та бруд. Але комфортне середовище в нашому будинку полягає ще й у певному рівні вологості.

Вченими вже давно доведено, що для комфортного самопочуття та здоров'я вологість має бути на рівні 45-65 %. 
Особливо актуальною ця проблема стає з настанням холодів, коли починається опалювальний сезон. Зважаючи на особливості нашого клімату, він може тривати майже пів року, і нерідко ми використовуємо додаткові обігрівальні прилади, які помітно сушать повітря.  

Низька вологість може стати причиною швидкого старіння шкіри, зниженого імунітету та підвищеної сприйнятливості до вірусних респіраторних захворювань. 

Одним із найефективніших побутових приладів за такої проблеми стали зволожувачі повітря. Їх легко можна знайти в більшості інтернет-магазинів електроніки, різноманітність просто вражає.

Спробуймо разом розібратися, які види зволожувачів бувають, який їхній принцип роботи і як правильно вибрати?    

   

Типи зволожувачів повітря

Найпростіший, найекологічніший і найбезпечніший вид – зволожувачі холодної пари, або традиційні. Принцип роботи полягає в природному випаровуванні води, що проходить через фільтр, завдяки роботі вентиляторів. Інтенсивність випаровування можна регулювати швидкістю обертання цих вентиляторів, а воду використовувати навіть з-під крана. 

Парові зволожувачі, як ви можете здогадатися з назви, нагрівають воду до температури утворення пари. Основною їхньою перевагою можна назвати зволоження стерильно чистою водою, адже під час кип'ятіння гинуть усі мікроби. Такі зволожувачі значно швидше насичують повітря вологою, зазвичай оснащені гігростатом, який контролює рівень вологи в кімнаті. Під час їхньої купівлі варто пам'ятати, що струмінь пари має високу температуру, враховуйте цю особливість, якщо у квартирі є маленькі діти або тварини. 

Третій і найбільш сучасний тип зволожувачів – ультразвукові. Принцип роботи полягає в потраплянні води на ультразвукову мембрану, яка під впливом високих частот утворює пару. Такі прилади здатні значно підвищити рівень вологості навіть у великих приміщеннях. Ще однією перевагою є практично безшумна робота.

Недоліком можна назвати чутливість ультразвукових зволожувачів до якості води. Вам доведеться або часто міняти фільтри, або використовувати очищену воду.

Поради щодо вибору зволожувача:

  1. Безпека – зверніть увагу, що прилад має бути оснащений датчиком вимкнення за відсутності води.
  2. Шум – найімовірніше, зволожувач працюватиме не тільки вдень, а й уночі, і він не повинен порушувати Ваш сон. Оптимальним буде рівень шуму до 40 дБ.
  3. Місткість бачка – уточніть у продавця, скільки літрів води поміщається в прилад і як часто її доведеться міняти.
  4. Дизайн і габарити – перед покупкою визначтеся з місцем для зволожувача. Ідеальним варіантом стане компактний і водночас місткий прилад.
     
   

Ухвалення рішення купувати чи ні зволожувач повітря залишається за вами. Але пам'ятайте, що цей, здавалося б нескладний прилад, може стати запорукою здоров'я вашої родини!

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд