Якісні медичні меблі

29.07.2019 03.04.2024
559
Переглядів: 559

Поліклініки, лікарні, санаторії, станції швидкої допомоги – медичні заклади, до яких висувають окремі вимоги. Устаткування та меблі мають бути сучасними та максимально зручними. Експлуатаційні характеристики, якими володіють медичні меблі, визначають комфортність перебування відвідувачів у лікарняному комплексі, ефективність праці персоналу та самопочуття пацієнтів. Якості предметів інтер'єру для медичних установ приділяють величезну увагу, удосконалюючи їхню конструкцію.

Зовнішній вигляд медичних меблів

Вигляд медичних меблів залежить від їх функціонального призначення.

Сьогодні набори меблевих предметів для лікарняних установ поділяються на кілька категорій:

  • для громадських зон (дивани, лави, столи, крісла)
  • для лікарських кабінетів (комплекти з офісним дизайном)
  • для підсобних приміщень (стелажі, секційні шафи)
  • для стаціонарних палат (ліжка та приліжкові тумбочки)
  • для блоків живлення (шафи-холодильники, робочі столи, лави, табурети)
  • для палат інтенсивної терапії (спеціальні медичні ліжка)
  • для лабораторій (стелажні комплекси, лабораторні столи, витяжні шафи)
  • для процедурних кабінетів (медичні кушетки та стільці, шафки для інструментів)

Під час розроблення госпітальних меблів за основу беруть такі якості, як міцність, функціональність, відповідність нормам санітарної гігієни, зручність переміщення, стійкість до механічних навантажень.

Сьогодні дизайну предметів обстановки приділяють набагато більше уваги, й це пов'язано зі зростанням ролі психологічного чинника. Пацієнти почуваються набагато комфортніше в затишних приміщеннях із частиною домашнього інтер'єру.

Під час оформлення сучасних медичних меблів використовують пастельні кольори. Це салатний, блідо-рожевий, блідо-блакитний, кремовий і бежевий. Поверхня виробів гладка, без гострих кутів і виступів. Ручки тумбочок і шаф дугоподібні, з неіржавної або хромованої сталі.

Що стосується операційних і реанімаційних відділень, їх комплектують спеціальними ліжками з функціональними пристроями та механізмами.

У кабінетах співробітників установи й ординаторській стоять столи, стелажі, банкетки, дивани та крісла з оббивкою з екошкіри й інших високотехнологічних матеріалів. Це меблі з МДФ, металу, пластику або ДСП з ламінованими фасадами.

Предмети меблів для медичних установ

Усі види предметів обстановки, які ми бачимо в поліклініках і стаціонарах, відрізняються від домашніх та офісних меблів за комплектацією, конструкцією та робочими характеристиками. До цих предметів належать:

  • ліжка та кушетки
  • палатні та кабінетні тумби
  • аптечні та лабораторні шафи
  • інструментальні столи (з висувними шухлядами)
  • лабораторні стелажі
  • шафи для документів і спецодягу
  • табурети, стільці, крісла
  • ширми
  • аксесуари до медичних меблів

Деякі меблі можна віднести до категорії лікарняного обладнання (масажні крісла, каталки, столи для хірургічних маніпуляцій і деякі інші вироби).

Що стосується вимог, яким мають відповідати всі медичні вироби, то їх досить багато. Насамперед це міцність і довговічність, друга важлива якість – стійкість до УФ-променів і дезінфекційних розчинів, третя – низька електропровідність і теплопровідність. Гіпоалергенність, відповідність жорстким стандартам санітарної гігієни, екології, ергономіки також входять до переліку обов'язкових властивостей предметів інтер'єру медичного закладу.

Ефективність медичного обладнання

Ефективність використання меблів та обладнання – важлива умова успішного функціонування клініки. Привабливість установи для пацієнта багато в чому залежить від сприйняття обстановки лікарні (поліклініки, медичного центру, санаторного комплексу), від стилю оформлення палат і кабінетів. Що вищий статус установи, то вища якість меблів, то менше офіційної безликості та холодності в лікарняних стінах.

Особливу увагу приділяють ліжкам, які встановлюють у палатах стаціонарів для лежачих хворих. Це багатосекційні конструкції зі складними механізмами трансформації. За допомогою цього можна змінювати положення спального ложа в різних варіантах, проводити регулювання за висотою, перевертати пацієнта без істотних фізичних зусиль.

Перед розробниками медичних меблів стоять два важливі завдання: створити комфорт для пацієнтів, які перебувають на лікуванні, та зробити раціональною працю медичного персоналу. Предмети меблів зі зміцненою фурнітурою відкриваються плавно та безшумно.

Для обладнання лабораторій виробляють вироби із загартованого скла, неіржавної сталі, високотехнологічних композитних матеріалів. Поверхні предметів не псуються від потрапляння їдких реактивів, їх легко чистити, вони не притягують пил.

Таким чином, скорочення часу на догляд за меблями, зручність їхнього використання для пацієнтів і медичного персоналу, невелика вага та спеціальні пристосування для переміщень (колісні механізми) впливають на ефективність праці всіх співробітників лікарняного закладу.

Комфорт пацієнта в лікарні та вдома
Інтернет-магазин Рідні Медтехніка – майданчик, де можна за лояльною ціною придбати обладнання для лікарняного закладу, гарнітури для лікарських кабінетів і палат, всілякі аксесуари, що підвищують функціональність предметів медичних меблів. Детальний опис товарів у каталозі допоможе вибрати оптимальне обладнання для оснащення медичних установ. Кваліфіковані консультанти допоможуть вам у виборі. 

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд