Готуємося до школи: почнемо зі здоров'я

28.08.2020 29.04.2024
2262
Переглядів: 2262

Уже незабаром школярі повернуться за парти й розпочнеться новий навчальний рік. За кілька тижнів до початку школи батьки стрімголов біжать за канцелярією, шкільною формою, портфелем і рештою необхідного для створення комфортних умов навчання. Це все, безумовно, дуже важливо, але перш за все необхідно подбати про найважливіше – здоров'я. Отже, що для цього необхідно найбільше, розповідатимемо далі.

Дитячі устілки

Купуючи нове взуття для свого школяра, звертайте увагу не тільки на зовнішній вигляд, а й на якість. Щоб вашій дитині було комфортно перебувати у взутті протягом усього дня, подбайте про ортопедичні устілки. Різновиди моделей дають змогу вибрати оптимальний варіант для кожного. 

Так, можна купити дитячі устілки з латексної піни, які забезпечують хорошу амортизацію для більшого комфорту під час ходьби.

 

Ортопедичні устілки дитячі Uriel

До речі, в таких устілках присутні вуглецеві частинки, які фільтрують і допомагають запобігти неприємному запаху, а ніжна перфорована тканина забезпечує циркуляцію повітря для поліпшення відчуття свіжості ніг. Зручно, що така модель устілок має один розмір (устілку необхідно обрізати).

Також можна купити дитячу ортопедичну устілку-супінатор з овечої шкіри.

Ортопедичні устілки-супінатори дитячі Kaps Relax Kids

Каркасна ортопедична устілка необхідна для підтримки поздовжнього та поперечного склепіння стопи й п'яти, підтримуючи їх у правильному положенні. Дитяча устілка-супінатор зменшує відчуття дискомфорту та втоми під час тривалої ходьби або довгого носіння взуття, а антибактеріальне просочення та прошарок з активованого вугілля забезпечують гігієну ніг. Крім ортопедичних устілок для здоров'я дитячих ніжок рекомендують проводити заняття на спеціальних ортопедичних масажних килимках. Такий килимок являє собою полотно зі щільної тканини з прикріпленими на нього камінчиками. Ефект гальки чинить максимальний вплив на певні точки на стопі, які, своєю чергою, позитивно впливають на організм.

Коректор постави

Сутулість під час сидіння за партою та комп'ютером, а також важкий портфель із книжками можуть спричинити порушення постави. Для профілактики викривлення хребта необхідно використовувати коректор постави. У разі його регулярного носіння нормалізується тонус м'язів, зміцнюється м'язовий корсет. Надалі правильна постава стає звичним положенням, що не викликає дискомфорту.

Коректори постави Дитячі бандажі

 

Існує 3 типи коректорів постави:

  • реклінатори (рекомендований на ранній стадії викривлення, допомагає відновити плечовий баланс, за допомогою відведення плечей назад);
  • грудні коректори (за патології шийного та грудного відділу);
  • грудопоперекові (корсети з фіксацією по всій довжині грудного відділу).

Коректори можуть бути м'якої, помірної та жорсткої фіксації. Еластичний матеріал, з якого вони зроблені, не перешкоджає циркуляції повітря, унеможливлює появу попрілостей. Коректори можна носити безпосередньо на тіло або бавовняну білизну.

Дитячі вітаміни

Організм дитини, що росте, більшою мірою потребує вітамінів і мікроелементів, ніж дорослий організм, що вже сформувався. 

Дуже важливо, щоб у раціон дитини входили такі вітаміни та мінерали:

  • вітамін А, що забезпечує організму надійний захист від вірусних захворювань, алергії, поліпшує зір;
  • вітамін Е, який захистить дитину від вірусів і бактерій, вкрай важливий для гарного імунітету;
  • вітамін С допомагає дитячому організму бути сильним і боротися із застудою, також зміцнює здоров'я зубів, ясен і судин;
  • вітамін D відіграє велику роль у роботі серця, згортанні крові, а також має велике значення для кісткової тканини;
  • магній і вітамін В6 допомагають боротися із судомами, занепокоєнням, перезбудженням;
  • вітамін В1 необхідний для гарного апетиту та боротьби з хронічною втомою і депресією;
  • поліненасичені жирні кислоти (Омега-3, риб'ячий жир) – для підтримки захисних функцій дитячого організму.

Якщо ж з якихось причин організм не може отримувати всі ці речовини з їжі, то необхідно застосовувати вітаміни та БАДи. Дитячі вітаміни є ідеальним способом у підтримці здоров'я дитини. Особливо часто додаткових вітамінів потребують діти в міжсезоння. У цей період вони стають млявими, апатичними, втрачають апетит і постійно вередують. Хоча ці симптоми можуть бути й у будь-яку пору року. Це все говорить про те, що організму не вистачає корисних речовин. Найкраще не чекати прояву симптомів, а почати вживання вітамінів, тим самим подбати про здоров'я своєї дитини.

Комплексні вітаміни для дітей Вітаміни для дітей
Вітаміни омега-3 для дітей

Бажаємо кожному школяреві бути здоровим і радувати батьків відмінними оцінками!

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд