Що потрібно дитині в перший місяць життя

13.02.2019 20.03.2024
345959
Переглядів: 345959

Зміст:

Подумайте, як добре нікуди не поспішати, а мати можливість порівнювати розміри, кольори, характеристики та вартість майбутніх покупок. Напевно, подумки ви не раз занурювалися в ці солодкі миті вибору перших одежинок для майбутньої крихітки. І ось ця заповітна мить вже близька. Незабаром настане довгоочікувана зустріч. Очікування свята часом справді солодше, ніж саме свято, і в ваших силах зробити так, щоб усе пройшло саме так.

Що важливо дізнатися ще до народження малюка

Не має особливого значення, коли ви вирішили купувати перші речі – до появи дитини на світ або після пологів. Вам усе одно необхідно бути в курсі всіх важливих дрібниць та нюансів і зробити це краще заздалегідь, щоб голова не пішла обертом від великої кількості інформації. Придивіться до списків і рекомендацій цієї статті, а ще краще збережіть текст у закладках, і він обов'язково вам допоможе ще до перших покупок.

У цій статті ви знайдете докладний список речей, життєво необхідних мамі та новонародженому в перші кілька тижнів після появи на світ. Наведений нижче список не претендує на звання "єдино правильного" й унікального. Але більшість пунктів швидше стануть у пригоді, ніж залишаться лежати без діла. Для середньостатистичної сім'ї добірка є оптимальною, хоча залежно від бюджету може бути трохи скорочена або навпаки – розширена. Пункти, позначені зірочкою (*), можна вважати необов'язковими, оскільки їхнє придбання передбачає наявність додаткових коштів і не є життєво важливим для дитини або її мами.

Список речей, необхідних новонародженому в перші дні життя:

  1. Люлька, переноска, ліжечко або манеж-ліжечко.
  2. Мобіль – перша музична іграшка дитини.
  3. Матрац, наматрацник.
  4. Шатро на ліжечко.
  5. Дошка або столик для сповивання.
  6. Візок із дощовиком та антимоскітною сіткою.
  7. Ванночка.
  8. Рюкзак-кенгуру або слінг.*
  9. Радіоняня.*
  10. Автокрісло.*
  11. Бавовняна та тепла ковдра.
  12. Чотири підковдри.
  13. Шість простирадл.
  14. Шість байкових пелюшок.
  15. Бавовняні пелюшки – 12 шт.
  16. Підгузки – краще дві пачки.
  17. Три клейонки для ліжечка.
  18. Два махрові рушники.
  19. Електронний термометр.
  20. Дитячі ножиці (заокруглені краї).
  21. Два тонкі комбінезони.
  22. Комбінезон для вулиці.
  23. Сорочечки та кофтинки – щонайменше 8-10 шт.
  24. Два боді.
  25. Вісім повзунків.
  26. Тепла кофта.
  27. Теплі шкарпетки.
  28. Тонкі шкарпетки – три пари.
  29. Два тонкі чепчики або шапочки.
  30. Тепла шапка для вулиці.
  31. Конверт і ковдра у візок.
  32. Брязкальця та кілька іграшок.
  33. Засоби гігієни.
  34. Піна для купання.*
  35. Череда та ромашка.
  36. Кілька видів дитячого крему.
  37. Присипка.
  38. Дитячий бальзам і мило.
  39. Дві упаковки вологих серветок.
  40. Тампони з марлі або вати.
  41. Бепантен, Драполен чи інший крем від висипання.

Список для годування (не потрібен мамам, які годують грудьми):

  1. Три пляшечки з сосками.
  2. Сумка-термос і стерилізатор пляшечок.*
  3. Підігрівач для пляшечки з дитячим харчуванням.*
  4. Три слинявчики.
  5. Ложка-йоржик – допомагає швидко та ретельно вимити пляшечку.

Список речей, які стануть у пригоді мамі новонародженого:

  1. Два бюстгальтери для годування.
  2. Одноразові прокладки для грудей.
  3. Бепантен – крем для загоєння тріщин на сосках (його не потрібно змивати перед годуванням).
  4. Бандаж післяпологовий.*
  5. Молоковідсмоктувач.*
  6. Засіб для усунення розтяжок (за потреби).
  7. Олія обліпихи.
  8. Нічні гігієнічні прокладки.
  9. Дитяче мило та пральний порошок.
  10. Ємність із кришкою для одноразових підгузків.*
  11. Нічник і ваги.
  12. Диски з класичною чи дитячою музикою.*
  13. Хлорофіліпт.
  14. Вазелін.
  15. Дві піпетки.
  16. Альбуцид 20%.
  17. Фукорцин.
  18. Йод і зеленка.
  19. Спринцівка або дві трубочки для відведення газів.
  20. Активоване вугілля.
  21. Перекис водню.
  22. Марганцівка.
  23. Гліцеринові свічки з послаблювальним ефектом.

Як правильно підготуватися до купання й інших гігієнічних процедур?

Перед першим купанням бажано запастися дитячим милом і пінкою, оскільки достеменно невідомо, що саме більше підійде та сподобається малюкові. Бажано, щоб засоби гігієни були від різних виробників. Заощаджувати на шампунях і милі для дитини дуже небажано.

Дитячий гель-пінка для ванни, 150 мл, Cryo Cosmetics Рідке мило дитяче, 250 мл, Cryo Cosmetics

 

Багато педіатрів радять періодично купати дитину в відварах із трав. Ромашка та череда ідеально підходять для цієї мети. Інші види трав без додаткової консультації з лікарем краще не застосовувати. У деяких випадках для дитячої шкіри корисне купання в чистотілі, але здоровим дітям рекомендовано приймати такі ванни не частіше одного разу на сім днів.

На початковій стадії є сенс придбати два дитячі креми: "під пелюшку", переважно до його складу входить тальк і для зволоження шкіри. Запасіться кількома упаковками різних виробників, щоб спокійно вибрати засіб, який підходить вашому малюку, а не бігати в аптеку що п'ять хвилин. Деякі мами також використовують для догляду за шкірою малюка олію або спеціальний бальзам, але цей пункт не можна назвати обов'язковим. Під час вибору дитячої присипки уникайте надмірно ароматизованих засобів.

Декілька слів про вологі серветки й інших помічників.

Вологі антибактеріальні серветки, 120 шт.

Найближчим часом вологі серветки стануть буквально продовженням ваших рук. Іти у ванну не завжди зручно, а за допомогою серветки неважко привести до ладу сіднички малюка за дві-три хвилини. Серветки також незамінні під час прогулянок, у поліклініці й інших подібних місцях. Причому виручають вони не лише дитину, а й маму, яка не завжди має можливість ретельно вимити руки з милом.

Тампони з марлі та вати вважають непоганою альтернативою вологим серветкам. Перед використанням їх також рекомендують змочувати спеціальним дитячим молочком, олією чи лосьйоном. За вартістю сума виходить приблизно однакова. Після прийняття водних процедур діти охоче дають себе загорнути в теплий махровий рушник або зручний халат з капюшоном. Головне, щоб укутати малюка вийшло повністю, інакше йому буде незатишно.

Під час купівлі термометра для вимірювання температури води звертайте увагу не лише на зовнішній вигляд, а й на особливості шкали. Робота з нею не повинна викликати додаткових труднощів. Не менш важливим є й питання безпеки. Використовувати варто лише спеціально виготовлені для ванн дитячі градусники. Розчісувати малюка краще не стандартним гребінцем, а щіткою з натуральною щетиною. Манікюрні ножиці підійдуть лише із заокругленими краями.

Особливості вибору першої соски

А соску, найімовірніше, доведеться придбати дорогу та бажано від перевіреного виробника. Якщо дитина не взяла найпростішу пустушку з першого разу, імовірніше, мамі доведеться "погратися" з дорожчими екземплярами.

До сосок є кілька основних вимог. Перше – матеріал виробу має бути на 100% безпечним. Другий критерій – вибір за віком. Це дуже важливий момент, який сучасні виробники повинні вказувати на упаковці товару. Останнім часом дуже популярні соски для темного часу доби. Кільце, що світиться, позбавляє маму потреби вмикати світло щоразу, коли вона встає до малюка.

Переважно під час вибору пустушки рішення залишається за дитиною. Більшість дітей від народження інтуїтивно підбирають для себе відповідну модель. Причини ухвалення цих рішень не відомі ні мамам, ні сучасній науці. Але одну пораду молодим батькам можна дати абсолютно точно. На старті є сенс придбати щонайменше дві соски. І якщо дитина вибере одну з них, це вже можна вважати великим везінням.

Найпоширенішими вважають латексні та силіконові соски. Обидва види матеріалу мають низку переваг і недоліків. Попри цей факт рішення все одно ухвалює новонароджений.

Вішати соску на шию не рекомендують. Замість мотузочки часто використовують спеціальні затискачі, які зручно кріпити до будь-якого одягу. Найкомфортніше в такій сосці – це заміна. Знімати та прикріплювати виріб мама зможе буквально однією рукою. Особливо вдалими вважають моделі із захисним ковпачком. Якщо його немає, краще заздалегідь подбати про спеціальну коробочку для соски.

Додаткові пристрої для годування

Навіть якщо в планах у мами є грудне вигодовування на перші шість місяців, невеликий арсенал додаткових пристроїв все ж таки доведеться підготувати. Гарантовано стане в пригоді спеціальна ложка для новонароджених. Дуже бажано, щоб це був спеціальний виріб для дітей, а не стандартний предмет чайного сервізу. Переважно подібні ложечки м'якші, оскільки їх виготовляють зі спеціальної гуми, пластмаси або силікону. Для маленького ротика цей варіант ідеальний, оскільки унеможливлює будь-які мікротравми ніжних ясен дитини.

В арсеналі також обов'язково мають бути слинявчики. Під час штучного годування обов'язково мати щонайменше дві-три пляшечки з різними видами сосок. Дитина, найімовірніше, захоче вибрати між кількома варіантами. Для води, чаю та молочної суміші краще використовувати окремі пляшечки. Вибираючи соску, пам'ятайте про вік. Якщо не зважити на цей параметр, дитині буде технічно важко нормально поїсти.

Непромокальний нагрудник з кишенею Eco Cotton Premium (метелик) Силіконова пляшечка

Коли фінанси дають змогу, підігрівач і стерилізатор для дитячих пляшечок також не зашкодять. Перший прилад має кілька режимів температури, тому перегріти харчування практично неможливо.

Ще одна корисна річ – сумка-термос, яка обов'язково стане в пригоді для любителів тривалих прогулянок. Усередині пляшечка з дитячим харчуванням залишається теплою протягом кількох годин. Щоб миття пляшечок проходило легко та без труднощів, варто придбати спеціальний йоржик. Аналогічні пристрої бувають і для сосок. Навіть така дрібниця як спеціальна сушка для скляних пляшечок здатна суттєво полегшити життя молодій мамі.

Бюстгальтер для годувальниць – одна з найважливіших речей, без якої точно неможливо обійтися в перші дні після виписки з пологового будинку. Головна особливість таких виробів – чашки, які можна розстібати. Спробуйте цей механізм у роботі ще до купівлі. Важливо, щоб у вас виходило застібати та розстібати його одним рухом. Намагайтеся не поспішати з купівлею бюстгальтера для годувальниць. Підсумковий розмір грудей буде дещо більшим за звичний, а спрогнозувати збільшення об'ємів дуже і дуже складно.

На додаток до спеціального ліфа є сенс придбати захисні прокладки. Вони також дуже допомагають під час годування, коли мати не може контролювати процес виділення молока з грудей. Усі прокладки приблизно однакові незалежно від виробника, принципово важливих рекомендацій щодо їх купівлі немає.

Якщо розтріскування сосків уникнути не вдалося, мінімізувати больові відчуття під час годування допоможуть спеціальні силіконові накладки. Коли під рукою немає відповідного пристрою, для загоєння підійде олія шипшини або обліпихи. Але такі "ліки" необхідно обов'язково ретельно змити перед годуванням. Ще одна альтернатива силікону – крем "Бепантен". У разі його використання змивати нічого не потрібно.

Оптимальний варіант – проконсультуватися зі спеціалістом з грудного вигодовування. Він підкаже, як мінімізувати больові відчуття, як прикладати дитину в більш зручній позі та з безболісним захопленням, а також як максимально продовжити неоціненний період годування груддю.

Зрозуміти необхідність купівлі молоковідсмоктувача можна лише в процесі годування. Тому виріб ніяк не можна зарахувати до списку обов'язкових попередніх покупок. Тут думки поділено приблизно 50/50. Частина мам переконана, що можна вільно обійтися без зціджування. Інша половина не уявляє процесу годування без процедури, яка, на їхню думку, заощаджує час і сили. У цьому питанні все індивідуальне.

На що ще звернути увагу

Молодій мамі однозначно не зашкодить засіб для розтяжок і післяпологовий бандаж. Але це не нагода відмовлятися від регулярних гімнастичних процедур. На жаль, їх заміни досі не придумали.

Бандаж допологовий, Торос-Груп

Особливу увагу приділіть гігієнічним прокладкам. На перший час краще взяти з максимальним рівнем поглинання. Згодом стан здоров'я нормалізується, а з ним і розуміння того, які засоби гігієни купувати далі.

Дитячі речі, особливо в перші дні життя, краще не прати порошком для дорослих. Благо, на сьогодні є спеціальні засоби для ручного й автоматичного прання. Місця сильних забруднень краще намилити вручну. Найефективніше це вдасться зробити за допомогою мила, виготовленого на основі жовчі.

Пластикове відро з кришкою – багатофункціональна річ. Ємність підходить не тільки для використаних підгузків, у ній також зручно замочувати використану марлю та пелюшки. Мамам, особливо в перший час, доводиться часто вставати ночами, тому без настільної лампи або крихітного нічника не обійтися.

Що купити передусім, якщо дозволяє бюджет

Електронні ваги – дуже корисна річ. Здатні запам'ятати попередні результати та під час подальшого зважування видати різницю. У процесі годування легко дізнатися, яку кількість їжі висмоктав малюк під час останнього годування. Ваги можуть і не знадобитися, якщо проблем із набором маси й апетитом немає. Дитину все одно зважуватимуть у педіатра з періодичністю раз на місяць протягом першого року життя.

Сучасні батьки не проґавлять можливості поставити малюкові диски з класичною музикою, веселими дитячими пісеньками або заспокійливими колисковими. У спеціалізованих магазинах пропонують спеціальні збірки музики, додатково орієнтованої та адаптованої під особливості дитячого сприйняття. До того ж, якщо ви досі не познайомились із класичною музикою, саме час почати долучатися до прекрасного.

Стандартна аптечка для мами та новонародженого на всі випадки життя

Усі перелічені засоби належать до універсальних і безпечних препаратів, тому відпускають їх без рецепта. Ліки, мазі та краплі з іншими назвами краще купувати після попередньої консультації з педіатром:

  1. Хлорофіліпт – підходить для змащування та загоєння пуповини новонародженого.
  2. Вазелінова олія для шкіри, що лущиться. Перед використанням бажано прокип'ятити за допомогою водяної бані.
  3. Альбуцид 20% – краплі для очей. Без погодження із педіатром не застосовувати.
  4. Піпетки від двох штук.
  5. Трубочка для відведення газу або перший номер спринцівки з обрізаною основою.
  6. Баночка зеленки та йоду, а також перекис водню.
  7. Активоване вугілля також потребує попередньої консультації з лікарем, якщо зібралися давати дитині.
  8. Перший час після виписки з пологового будинку мамі знадобляться проносні свічки.
  9. Марганцівка – підійде для купання та додаткового оброблення пупка.
  10. Ватні палички, але не для носа та вух немовляти.
  11. Стерильний бинт і вата.
  12. Аспіратор (соплевідсмоктувач) – незамінна річ у разі частого дитячого нежитю.
  13. Одноразові маски на випадок хвороби дорослого, щоб інфекція не передавалася дитині.

Купуємо дитячий транспорт і додаткові пристрої

У візку багато малюків проводять чи не більше часу, ніж удома чи на ручках у мами. З цієї причини уживаний транспорт, на якому вдалося заощадити, найімовірніше, не принесе нічого, крім додаткових проблем.

Перший момент, з яким потрібно визначитися, – це період використання. Бувають візки-люльки для новонароджених, які використовують приблизно перші шість-дев'ять місяців. Такий варіант обійдеться дешевше, ніж модель 2 в 1, яка трансформується в прогулянковий варіант і може слугувати до 3-х років і навіть більше.

На початковому етапі дешевше обійдеться візок-люлька, але варіант 2 в 1 помітно вигідніший, ніж купівля двох незалежних транспортних засобів. Але окремі варіанти також мають свої переваги:

  1. Стаціонарна, нерозбірна люлька значно безпечніша за будь-який трансформер. Висота й стійкість у такого дитячого транспорту вища, а борти жорсткіші.
  2. Візки для новонароджених легко продати за вигідною ціною, особливо за умови дбайливого використання. Переважно більшість нових моделей мають досить пристойний вигляд навіть після 7-9 місяців використання.
  3. Візки, спроєктовані тільки для прогулянки, значно легші, порівнюючи з будь-якими моделями-трансформерами. А рухливі в усі боки колеса, перекидні ручки та компактні розміри в складеному стані говорять самі за себе. У під'їзді з крихітним ліфтом або взагалі без нього подібні характеристики стають основним чинником ухвалення рішення.

Що ще потрібно, крім візка

Купівля конверта в візок також буде далеко не зайвим кроком. У деяких моделях виріб входить до комплекту, але навіть якщо це не так, виріб легко купити в тому самому магазині. Якщо малюк з'явився на світ узимку, спеціальний конверт із натурального хутра допоможе переносити дитину в тих випадках, коли у візку немає потреби. І пам'ятайте: попри місяць народження одну зиму ваше маля гарантовано проведе у візку. Тому утеплений конверт вам точно знадобиться. Альтернативний варіант – одна або кілька ватяних ковдр обходиться дешевше, але не вирізняється зручністю.

Навіть якщо ваш візок виготовлено з якісного матеріалу, подбайте про наявність дощовика. Бажано вибирати моделі, в яких накидка від опадів є в комплекті. Придбати відповідний виріб окремо значно складніше, та й він, найімовірніше, підійде не ідеально, сповзатиме або навпаки – дуже туго натягуватиметься на корпус.

Якщо ви живете в регіоні з невеликою кількістю опадів, як заміна дощовика підійде невелика парасолька. Такий аксесуар надійно можна прикріпити до бічної частини каркаса візка, він захищає не тільки від сонця, але також від дощу або снігу, що летить прямо під каптур.

Рюкзак-кенгуру краще вибирати з високою спинкою – вона допоможе підтримувати голівку малюка в правильному положенні. Зручнішими вважають моделі для перенесення обличчям від мами та до мами. Альтернатива рюкзачку-кенгуру – слінг-перев'язка для транспортування дитини. Віддавайте перевагу вдосконаленим варіантам із додатковими кріпленнями та валиками для безпеки. За час початку використання думки ортопедів розділилися. Одні вважають, що застосовувати слінги можна від народження, інші рекомендують почекати щонайменше пів року.

За наявності в сім'ї автомобіля дитяче автокрісло треба купити обов'язково. Насамперед ідеться про безпеку дитини, економити на якій небезпечно для життя. До того ж дитяче автокрісло має ще одну корисну функцію. Пристрій зручно використовувати як перенесення на короткі відстані під час походів у гості, візитів до лікаря та інших подібних "вилазок" з дому.

Особливості вибору постільних речей

Вибираючи ковдру для малюка, обов'язково прикиньте розміри ліжечка та середню температуру, яку плануєте підтримувати у квартирі чи будинку. У деяких випадках достатньо тонкої вовняної ковдри, а в холодніших приміщеннях не обійтися без стьобаного або ватного виробу. Також буде потрібне додаткове легке покривало з бавовняної тканини. Як додатковий змінний варіант підійде ковдра у формі сіточки, яка не перекриватиме дитині повітря, навіть якщо вона накриється з головою. Заощадити на купівлі сітчастої ковдри не вдасться, оскільки вона належить до розряду дорогих речей. Натомість купувати подушку малюкові до трьох років взагалі не треба.

Під час вибору пелюшок і перших одежин не захоплюйтеся яскравими кольорами. Намагайтеся віддавати перевагу спокійнішим відтінкам, навіть якщо вам подобається насичена колірна гама. Кількість пелюшок визначають частотою використання підгузків.

Не треба робити великі запаси одноразових памперсів для новонародженого. Це зумовлено кількома причинами. Перший момент – немовлята завжди ростуть особливо швидко. Другий – ви ніколи точно не знатимете, які засоби гігієни не викличуть подразнення та виявляться оптимальними для малюка в конкретний проміжок часу. Зазвичай вихід на оптимальний варіант вдається шляхом кількох вдалих і дуже експериментів з памперсами.

Особливості вибору одягу для немовлят

Новонароджені ростуть із космічною швидкістю. Цей факт має стати основним орієнтиром майбутньої мами. Не варто купувати велику кількість одягу одного розміру. Спочатку достатньо двох-трьох речей по кожному напрямку. Надалі обновки є сенс купувати, зважаючи на ріст дитини, а це приблизно раз на три місяці.

Більшість виробників указують на етикетці вікові інтервали, наприклад, від 6 до 9 місяців, від 9 до 12 тощо. Вік із точністю до одного місяця вказують лише іноді. На деяких видах одягу вказано приблизний (53-65 см) або точний (58 см) зріст. За найменших сумнівів щодо розміру завжди є сенс схилятися до більшого варіанта. Це правило є актуальним для всіх малюків віком до 12 місяців.

Популярні в минулому ситцеві сорочечки сьогодні використовують рідко. Їх зручно замінити сучасними тонкими кофтами чи трикотажними виробами на безпечних кнопочках. Сучасні боді зручні для нічного сну. У таких одежинках спокій малюка не порушують незручні складки.

Практичнішими уважають комбінезончики та повзунки, які можна розстебнути біля ніжок. Переодягатися малюки не люблять, особливо під час сну, а додаткові ґудзики допомагають замінити підгузок із мінімальним дискомфортом для дитини.

Перед купівлею одягу новонародженому задумайтеся, чи зручно буде дитині лежати саме в цій кофтині або боді. Уникайте застібок ззаду – вони можуть завдавати дискомфорту й навіть стати причиною подразнення шкіри дитячої спинки. Чепчики та шапочки купуйте з бавовняної тканини. Завжди одягайте дитину за погодою – кутати та перекутувати категорично заборонено.

Цінна порада для мам, які народили дитину взимку. У вашому випадку зручно купувати комбінезон, який слугуватиме вірою та правдою перші 12 місяців. Орієнтовно підійде 80 розмір. У перші місяці такий одяг зручно використовувати за принципом конверта й носити малюка всередині з підігнутими штанинами та рукавами. Після досягнення шестимісячного віку та старше малюк уже зможе сидіти й робити перші кроки у добре знайомому комбінезончику. Дітям, які народилися влітку, не варто купувати комбінезон із запасом, оскільки до наступного сезону малюк встигне вирости з теплої речі.

До корисних речей можна зарахувати і пеленальний столик. Їх часто виготовляють у формі комода компактних розмірів із дитячою ванною прямо під пеленальною дошкою. Для малогабаритних квартир продають скромніші варіанти у формі окремої дошки для сповивання. Деякі з них зручно накладати зверху ліжечка, їх часто пропонують під час купівлі місця для сну. За умови скромного сімейного бюджету переповити малюка вийде і на столику, і навіть на дивані, хоча робити це не так зручно.

Пеленальний столик СП

На початковій стадії без компактної дитячої ванни зі спеціальною підставкою не обійтися. Сучасні педіатри часто рекомендують купати малюків у великих ванних кімнатах зі спеціальними колами. Але в перші місяці життя спеціальна ємність для купання вам гарантовано знадобиться. А в періоди вимикання гарячого водопостачання або в польових умовах замінити дитячу ванну просто нічим.

Радіоняня – справжній технологічний ґаджет, що полегшує життя молодим мамам. Спеціальний мікрофон установлюють у кімнаті, де спить чи грає малюк. Мама чує все, що відбувається, через інший спеціальний динамік, установлений на відстані до декількох десятків метрів.

Радіоняня дає змогу спокійно зайнятися домашніми справами, подивитися телевізор, зайти в Інтернет і не боятися не почути дитини, яка плаче. Окремі версії пристрою мають передавач звуку з обох боків. Це зроблено для того, щоб мати могла відповідати дитині на відстані.

В інших моделях передавальний пристрій зроблено портативним. Такий динамік мати може покласти в кишеню та ходити з ним по будинку або квартирі. Така технологія зручна в будь-яких умовах і в житлі будь-якого метражу, оскільки ґрунтовно розв'язує руки жінці, яка сидить з дитиною.

Що потрібно знати перед купівлею перших іграшок

Купівля перших брязкальців і гризунців – одне з найцікавіших занять. На більшості подібних виробів вказано вікові обмеження. Дотримуйтеся рекомендацій виробника й у вас не буде жодних проблем. Намагайтеся купувати якісні речі. Нехай іграшок буде не так багато, зате жодна з них не завдасть шкоди вашому малюку. Діти віком до 12 років і навіть старше тягнуть до рота всі предмети поспіль, тому дуже важливо купувати іграшки з натуральних матеріалів, пофарбованих безпечною фарбою. Крім брязкальців і гризунців має сенс встановити на ліжко перекладину-турничок з підвішеними до неї невеликими плюшевими звірятками або героями мультфільмів. Такі пристрої дозволено вже після другого місяця життя й допомагають урізноманітнити дозвілля малюка.

Не засмучуйтеся, якщо дитина не виявляє належного інтересу до іграшок. Згодом вона почне чіпати їх, а незабаром зрозуміє, як цікаво грати з новими друзями. Для активізації розвитку використовуйте спеціальні розвивальні килимки. Такі пристрої можна не тільки купити в магазині, але й зробити самостійно. В інтернеті є багато докладних покрокових вказівок. Для самостійного виготовлення килимка підійде все, що здатне привернути увагу крихітки: пискалка, дзеркальце з харчової фольги, шовкова стрічка, мішечок із вмістом, що шарудить, шматочок хутра або рельєфної тканини. Усі ці невигадливі речі допоможуть вашій дитині активніше дізнатися про навколишній світ.

Особливо популярні на сьогодні так звані "мобілі". Яскравий пристрій із заводним механізмом – чарівне видовище у формі каруселі з кількох іграшок. Вони крутяться над голівкою малюка в такт тихій заспокійливій музиці. Вибирайте мобіль зі справді приємною музикою, яка подобається особисто вам. Бажано, щоб іграшки можна було від'єднати від каруселі.

Сподіваємося, рекомендації, викладені в нашому матеріалі, допоможуть вам полегшити такий прекрасний і водночас складний період вашого життя – появу на світ вашого малюка!

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд