Бандажі для вагітних – вибір та застосування

14.02.2019 26.03.2024
1407
Переглядів: 1407

Вагітна жінка потребує особливої уваги та підтримки. А її живіт, що росте, і поготів. У міру його збільшення зростає навантаження на жіночий хребет, м'язи черевного преса, нижні кінцівки. Жінка швидко втомлюється, відчуває негативні емоції від болю в спині, ризикує раннім опусканням плода до родових шляхів.

Винахід допологового бандажа значно полегшує цей процес і дає вагітній можливість активного життя аж до самих пологів.

 

Що таке допологовий бандаж?

Пояс медичний еластичний підтримуючий для вагітних Тонус Еласт 9806 Gerda LUXЦе елемент гардероба для вагітних, що дає змогу:

  • підтримувати живіт, що росте, запобігаючи його значним коливанням під час рухів;
  • запобігти появі глибоких розтяжок шкіри та підшкірної клітковини;
  • зафіксувати положення плода в правильному положенні (вертикально, голівкою вниз);
  • зняти навантаження з "носіння" живота з поперекового відділу хребта.

Виготовляють його з м'якого еластичного матеріалу, досить пружного та практичного. Передбачає зручні застібки у вигляді липучок, що дають змогу самостійно регулювати розмір і коригувати його за необхідності.

Носіння бандажа є профілактикою передчасних пологів, особливо на пізніх стадіях. Особливо його рекомендують жінкам із багатоплідною вагітністю, з наявністю хронічних захворювань хребта, а також жінкам, які значно додали у вазі за час вагітності.

 

Які бувають варіанти?

Керуючись індивідуальними уподобаннями, вагітна може підібрати собі найзручніший варіант бандажа. Наприклад:

  • бандаж-труси. Мають крій трусів з високою посадкою та спеціальною вставкою для живота. Підтримку живота здійснює широка еластична стрічка, що проходить за попереком і під животом;
  • бандаж-пояс. Використовують стрічку, аналогічну першій моделі, але яку можна використовувати самостійно. Її можна одягати на будь-який одяг, у т.ч. лосини, колготи;
  • бандаж із "капюшоном". Дуже схожий на бандаж-труси. Використовують ту саму підтримувальну стрічку, але на живіт одягають додатковий захист – капюшон. Надає жінці впевненості в безпеці та відчуття захищеності.

У конструкції бандажів можуть використовувати елементи прикраси: мережива, вишивка, мережка та інші. Задня частина трусів може бути виконана у вигляді стрінгів або шортів, як звичніше. Але лікарі рекомендують носіння класичного варіанту – так більш правильно перерозподіляється навантаження, переноситься центр ваги.

 

Чи потрібен бандаж після пологів?

Труси медичні еластичні післяпологові, з жорсткими вертикальними вставками Тонус Еласт 0105 EvitaЯк би не намагалася вагітна зберегти шкіру та м'язи живота, за час носіння вагітності структурні зміни все-таки відбуваються. Крім того, матка, що розтягнулася, повинна максимально швидко скоротитися та повернутися у вихідне положення. Для цього й призначене носіння післяпологового бандажа. М'яко облягаючи фігуру жінки, яка народила, він надає їй жіночності, підкреслює округлість форм і допомагає м'язам повернутися до свого первісного стану.

Післяпологові бандажі, аналогічно допологовим, бувають:

  • бандаж-труси (стрічка-пояс, що тепер уже виконує роль стяжки, застібається на животі та кріпиться по бічних швах трусів);
  • пояс (одягається на будь-яку свою білизну та має на меті максимально зменшити шкіру й м'язи, що розтягнулися, в об'ємі).

Тим, хто особливо піклується про свою фігуру після пологів, можна вдатися до носіння спеціального корсета, який має внутрішні вставки у вигляді ребер. Така конструкція дасть змогу коригувати не тільки талію та живіт, а й верхню частину тіла.

Для тих, хто хвилюється за зовнішній вигляд стегон, рекомендують бандажні шорти або бриджі. Красива лінія стегон забезпечена. Головне, не помилитися в розмірі.

Існують й універсальні варіанти бандажів, які залежно від стану одягають або широким боком назад (для вагітних), або вперед (для тих, хто народив). Широку еластичну стрічку-пояс регулюють за розміром, вона виконує свої функції під одягом у будь-яку пору року. Універсальні бандажі таким чином вигідні й економічно. Однак якщо за час вагітності еластична стрічка сильно розтяглася, користі для стягування складок, що утворилися, і скорочення матки після пологів буде мало. У такому разі гумку необхідно замінити або придбати новий бандаж.

 

Як одягати бандаж?

Як одягати бандажІснують правила одягання такого елемента, як бандаж. Їх варто дотримуватися, оскільки неправильне носіння може спровокувати серйозні ускладнення.

  1. Одягати бандаж слід у положенні лежачи на спині. Саме так досягається розслаблене положення м'язів, живіт набуває фізіологічної форми, плід розташовується вільно та природно. Винятком є поперечне положення плода або його тазове передлежання; зафіксоване положення перешкоджатиме його можливості перевернутися;

     

  2. Затягувати сильно пояс не варто. Передавлювання кровоносних судин, м'язів і нервових закінчень призведуть до дефектів кровопостачання та іннервації;

  3. Небажано носити бандаж після попереднього використання. Розтягнутий в окремих місцях, він не буде ефективно тримати у всіх необхідних точках;

  4. На голе тіло бандаж одягати не слід: це не гігієнічно і може призвести до подразнення шкіри. Крім того, не виключена алергічна реакція на основний матеріал або засоби для прання;

  5. Під час вибору варіанта бандажа потрібно віддати перевагу моделям, максимально виготовленим із натуральних тканин, які підходять за розміром і мають сертифікат про якість і безпеку;

  6. Купувати бандаж краще в спеціалізованому магазині. Професійні фармацевти допоможуть підібрати потрібний розмір і навчать правил його одягання та носіння. Крім того, в цьому випадку виключені фальсифікати, виготовлені із сировини низької якості.

І останнє. Не варто захоплюватися постійним носінням бандажів. Тільки в разі необхідності активного руху. Саме тоді він додасть вагітній зібраності, впевненості в собі та своєї неповторності.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд