Звукова або електрична щітка: що обрати?

08.08.2023 10.01.2024
3249
Переглядів: 3249

Зміст:

Усе, що стосується догляду за зубами та ротовою порожниною, потребує особливого підходу. Стоматологи впевнені: тільки за умови ретельного та правильного чищення можна зберегти зуби здоровими та відвідувати лікаря лише для профілактичних оглядів. Сьогодні це ще простіше, адже вже нікого не дивує електрична або звукова зубні щітки, що допоможуть зробити щоденний гігієнічний ритуал простішим та ефективнішим, а головне – у декілька разів знизити ризик захворювань зубів і ротової порожнини.

Принцип роботи звукової щітки

Перші електричні зубні щітки були створені майже сімдесят років тому у Швейцарії. Такі девайси мали досить обмежений діапазон опцій, а головним їхнім недоліком було живлення від побутової електромережі. Сьогодні ж поціновувачі науково-технічного прогресу мають можливість вибирати серед найбільш досконалих та ефективних моделей електричних і звукових щіток.

Звукова електрична щітка також оснащена двигуном, який призводить до дії генератор високих частот. Він забезпечує вібрації голівки щітки із частотою у звуковому діапазоні: від 20 до 40 кГц. Щетинки здійснюють зворотно-поступальні рухи у вертикальній площині, вгору та вниз, з амплітудою, що не перевищує 5 мм. На практиці це означає просто неймовірну кількість рухів, яку, користуючись звичайною мануальною щіткою, неможливо здійснити, навіть за тиждень!

Але, зазвичай, справа не лише в суто механічному очищенні під час прямого контакту щітки та поверхні зуба. У процесі роботи звукова щітка створює активний рух суміші слини, води та зубної пасти й ефективне видалення зубного нальоту та залишків їжі з проміжків між зубами.

Основні переваги звукової щітки:

  • комплексне та найбільш ефективне очищення зубів і важкодоступних зон;
  • делікатний вплив, що в жодному разі не пошкоджує зубну емаль;
  • м’який масаж ясен, що має потужний оздоровлювальний ефект;
  • простота та зручність у використанні.

Але є нюанс. Купуючи таку щітку для користувача із чутливими зубами, варто вибирати з моделей, що мають відповідний режим на низьких частотах.

звукова зубна щітка

Принцип роботи електричної щітки

Електрична зубна щітка, усі "за" та "проти" якої продовжують активно обговорювати, сьогодні стала звичним і надзвичайно поширеним пристроєм. Такі прилади здійснюють очищення емалі зубів завдяки безпосередньо механічному впливу обертальних рухів головки з пульсацією. Найбільш поширені електричні зубні щітки – ротаційні. У них головка зі щетинками обертається навколо своєї осі.

Основні переваги роторних і вібраційних моделей зубних щіток можна оцінити порівняно зі звичайними мануальними виробами. Електричні:

  • прості в експлуатації;
  • мають доступну вартість;
  • чистять набагато краще за звичайні щітки;
  • не потребують зусиль;
  • допомагають економити час на гігієнічні процедури.

Звісно, навіть найкращу електричну зубну щітку не можна вважати ідеальним пристосуванням для догляду за ротовою порожниною, адже вони:

  • коштують дорожче від звичайних мануальних моделей;
  • потребують регулярної підзарядки, а дешевші моделі – заміни батарейок;
  • бюджетні моделі можуть здійснювати винятково поступальні рухи – це не гарантує якісного чищення зубів.

Зубна щітка, електрична або звукова, протипоказана до використання:

  • після хірургічного втручання в разі пародонтозу;
  • після операцій для видалення злоякісних новоутворень у ротовій порожнині;
  • у разі рухливості зубів III ступеню;
  • під час гіпертрофічного стоматиту.

Проте навіть попри недоліки або обмеження у використанні звукова або електрична зубна щітка сьогодні не просто привертає увагу: такий засіб стає дедалі популярнішим. Який варіант обрати? Для цього потрібно добре розуміти відмінності між двома типами пристроїв.

електрична зубна щітка

Різниця між звуковою та електричною зубною щіткою

Найкращі звукові або роторні зубні щітки мають декілька режимів:

  • делікатне очищення – актуальне для дітей і людей із підвищеною чутливістю зубів. Мінімальна вібрація забезпечує ощадливий догляд;
  • відбілювання – більш інтенсивне очищення підвищеної тривалості, з поліруванням і використанням спеціальних насадок;
  • полірування – режим із мінімальною частотою коливань;
  • глибоке очищення, догляд за язиком.

Для зручності порівняння обох категорій товару, що має однакове призначення, ми систематизували інформацію в таблиці, яку пропонуємо до вашої уваги.

Вид щітки Електричні щітки Звукові щітки
Спосіб чищення та швидкість руху Здійснює обертальні або поступальні рухи, середня швидкість яких – приблизно від 5 000 до 18 000 об/хв. Здійснює коливальні рухи (вгору-вниз) зі швидкістю від 18 000 до 40 000 коливань за хвилину.
Ефективність видалення нальоту Набагато ефективніша за звичайну щітку. Швидше видаляє наліт, створює умови для безпечного видалення залишків їжі в проміжках між зубами.
Вплив на стан емалі зубів Безпечна, добре видаляє наліт Видаляє наліт і запобігає утворенню зубного каменю.

Обираючи між звуковою чи електричною зубною щіткою, покупці порівнюють вартість, яку визначають не лише бренд, а й перелік додаткових опцій. У їхньому числі:

  • наявність таймера – допоможе контролювати оптимальний час виконання гігієнічної процедури;
  • датчик натиску – захистить від руйнування зубної емалі;
  • дисплей – інформує про заряд батареї;
  • зміна кольору щетинок – допоможе вчасно замінити насадку.
електрична зубна щітка купити

Обираючи яка щітка найкраще – звукова чи електрична, важливо не забувати, що безпечний та ефективний догляд за ротовою порожниною здатний забезпечити винятково виріб, якість якого підтверджена сертифікатом міжнародного зразка.Такі моделі поєднують оптимальні технічні характеристики та безпечні матеріали, високу якість, надійність і максимальну зручність у використанні. У нашому інтернет-магазині ви завжди знайдете широкий вибір продукції для догляду за ротовою порожниною за доступними цінами.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд