Молоковідсмоктувачі: нюанси вдалого вибору

14.02.2019 02.04.2024
1547
Переглядів: 1547

Якщо незабаром ви станете мамою, то в списку необхідних покупок має бути молоковідсмоктувач. Це спеціальний пристрій, призначення якого – допомагати жінці, що годує, швидко зціджувати грудне молоко. Використання молоковідсмоктувача не викличе труднощів і виключить дискомфортні відчуття.

Бажано знайти час і можливість придбати молоковідсмоктувач заздалегідь, щоб вибрати найбільш відповідний виріб з великого розмаїття, представленого на сучасному ринку. Якщо ж ви не плануєте нічого закуповувати до народження малюка, то правильним рішенням буде хоча б визначитися з моделлю. Адже після пологів вільного часу буде набагато менше, а купувати перший-ліпший прилад все ж не варто!

Які бувають молоковідсмоктувачі?

Щоб визначити, який молоковідсмоктувач буде найкращим у конкретному випадку (електричний або ручний), потрібно визначити вимоги та побажання, що висуваються до пристрою. Найкращим буде той прилад, який ефективно виконує своє призначення, не потребує складного обслуговування, має оптимальне поєднання вартості, надійності та зручності користування. Слід обирати модель, яка швидко розбирається для стерилізації та легко складається. В інструкції виробник зазвичай вказує, які елементи можна піддавати стерилізації. Мити та стерилізувати молоковідсмоктувач краще відразу після застосування в спеціальному стерилізаторі, звичайній каструлі з киплячою водою, пароварці протягом 7-10 хв. Після сушіння всі елементи складають для подальшої експлуатації.

Зверніть увагу на допоміжну комплектацію: доволі зручно, якщо є пляшечка з сосками та підставкою, пакети для збору та збереження грудного молока, чохол, накладки (вкладки) на груди, запасні частини тощо. У деяких виробах передбачено плавне регулювання швидкості, але буває і можливість перемикання від 1 до 4 режимів роботи. Конструкційні особливості ручних та електричних приладів різні.

Ручний або електричний молоковідсмоктувач?

МолоковідсмоктувачЯкщо жінці не потрібне регулярне зціджування грудного молока, то ідеальне рішення – придбання ручної моделі. Механічні пристосування знадобляться для користування час від часу. Ручні молоковідсмоктувачі виробляють різних видів. Є пристрої з грушею або помпою, які відрізняються доступною вартістю, але малою продуктивністю. Трохи дорожчі, але ефективніші в експлуатації поршневі або шприцеві моделі, що забезпечують зручність застосування та більш дбайливий процес зціджування.

До переваг механічних молоковідсмоктувачів можна віднести:

  • безшумність роботи;
  • відсутність необхідності заряджати акумулятори, купувати батарейки, використовувати електричну мережу;
  • легкість здійснення контролю над інтенсивністю зціджування;
  • можливість забезпечення щадного режиму завдяки регулюванню сили та швидкості фізичних зусиль;
  • простота догляду та стерилізації.

Недоліком ручних пристосувань вважають повільний, трудомісткий процес зціджування. Якщо вам не підходить більш тривала, трудомістка процедура збору грудного молока за допомогою механічної моделі, то вибирайте електричні молоковідсмоктувачі. Такі прилади рекомендують мамам, які потребують постійного, систематичного зціджування. Електричні пристрої стануть у пригоді жінкам, які працюють, а також знадобляться в тому разі, якщо з різних причин дитину неможливо прикладати до грудей.

МолоковідсмоктувачЕлектроприлади значно економлять час зціджування, не спричиняють особливих зусиль і забезпечують більш продуктивне спустошення грудей порівняно з ручними молоковідсмоктувачами. "Мінусами" електричних моделей вважаються такі чинники: шумоутворення (невеликий гул під час роботи), неможливість повної стерилізації, висока ціна.

Існують електронні молоковідсмоктувачі, які є різновидом електроприладів. Дорогі високотехнологічні електронні пристрої відрізняються більшою функціональністю: оснащені мікропроцесорним управлінням, мають екран і пам'ять, яка "запам'ятовує" індивідуальний ритм зціджування. Електронні молоковідсмоктувачі потрібні в тому разі, коли потрібна велика продуктивність, наприклад, у пологовому будинку, лікарні матері та дитини.

На що необхідно звертати увагу під час купівлі молоковідсмоктувача?

Під час вибору ручної моделі варто віддати перевагу ефективнішому поршневому, а не помповому механізму, щоб унеможливити застій молока. Бажано, щоб накладка на груди була виконана з силікону, а не з пластмаси, мала анатомічну форму. Більш комфортною процедуру зціджування роблять опуклості накладки у вигляді пелюсток. Рекомендовано вибирати набір, куди входить пляшечка та соска, що підходять до насадки, щоб після збору не переливати молоко в іншу ємність для годування малюка.

Коли підбирають електричний молоковідсмоктувач, то потрібно звернути увагу на можливість роботи не тільки від мережі, а й від батарейок. Це виключить проблему користування далеко від ел. мережі. Краще, якщо насадки з силікону йдуть у декількох розмірах і мають пелюсткові опуклості. Для використання виробу поза домом (у подорожі тощо) стане в пригоді легший, мобільний молоковідсмоктувач, який вирізняється компактними розмірами. У ньому мотор розташований поруч із насадкою, є сумочка або контейнер для зручності перенесення. Економію часу забезпечить прилад з можливістю зціджування одразу з однієї та другої грудей. Є універсальні моделі, що працюють у ручному режимі або за допомогою мотора, який купують окремо.

Під час купівлі молоковідсмоктувача потрібно вибирати продукцію з якісного поліпропілену, у виробництві якої не використовується Бісфенол А. Важливий фактор грамотного вибору – наявність у молоковідсмоктувачі 2-фазної системи зціджування, коли в I фазі пристрій виконує масаж грудей як підготовку до зціджування, а потім відбувається легке та швидке спустошення грудей. З огляду на всі нюанси, можна підібрати найкращий молоковідсмоктувач у кожному конкретному випадку.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд