Вибираємо правильний пристрій для впевненого пересування

23.07.2019 03.04.2024
733
Переглядів: 733

Вірні помічники на шляху до здоров'я

У важкій ситуації ми хочемо бути поруч із близькими, щоб підставити плече в потрібний момент. На жаль, виходить це не завжди. Найкращий варіант під час хвороби - вибрати надійну опору для ослабленого пацієнта, щоб продовжити його рухливе життя.

Ринок ортопедичних виробів пропонує безліч варіантів: від тростин до інвалідних крісел, тому не обізнаній в тонкощах людині часом буває важко зробити правильний вибір. Розберемося разом: що, коли та чому.

Медичні палиці — один із найдавніших і найнадійніших механізмів підтримання рівноваги для літніх людей, людей з ослабленим організмом, порушеннями координації та пацієнтів після травм. Завдяки додатковій точці опори знижується навантаження як на ноги, так і на хвору кінцівку зокрема, навіть коли одна сильніша за іншу.

Виділяють:

— звичайні моделі
— для сліпих
— складні
— з посиленим корпусом

Виготовляють вироби зі сталі, алюмінію або дерева. Вони бувають зі складними, регульованими або нерегульованими механізмами.

Магазин "Рідні Медтехніка" рекомендує під час вибору палиці обов'язково враховувати такі параметри, як:

  • призначення — визначають як фізичним станом пацієнта, так і передбачуваним часом експлуатації. Якщо ви купуєте палицю надовго, то варто звернути особливу увагу на кількість опор і наконечник;
  • вага палиці не має бути тягарем для пацієнта та завдавати йому додаткових незручностей. З іншого боку, якщо хворий молодий і сильний, то важчий варіант для нього не стане проблемою і додасть більшої стійкості;
  • довжина повинна ідеально підходити зросту хворого — так палиця виконає свою функцію максимально ефективно.
  • форма та матеріал руків'я мають бути максимально ергономічними, підходити для обох долонь — під час обхвату пальці не стикаються.

Купівля телескопічної палиці — розв'язання багатьох проблем, що виникли. Її легко підганяти за висотою. Її основа може бути виготовлена із пластику, дерева або металу. Доступні також варіанти зі складним корпусом.

Вони відмінно витримують постійне навантаження та підходять для щоденного використання. А моделі зі стильним дизайном уже не просто палиця для ходьби, а доповнення до іміджу, що інтригує.

Але, на жаль, тростини підходять для людей з відносно високим рівнем рухової активності. Тим же, хто переніс серйозну операцію, спортивну травму або сильно ослаб, реабілітологи рекомендують скористатися ходунками для дорослих.

Ходунки — це спеціалізована конструкція прямокутної форми. Завдяки чотирьом опорам (а в деяких моделях ще й додаткові пари коліс) вона забезпечує кращу стійкість пацієнта. Він утримує рівновагу.

Під час використання ходунків залучають м'язову силу пацієнта для мінімального рівня фізичного навантаження. Це важливий фактор швидкої реабілітації.

У магазині "Рідні Медтехніка" представлені такі види ходунків:

переставні — раму переставляють одномоментно і цілком, а пацієнт рухається всередині неї
такі, що "крокують" — механізм рухається в крок із пацієнтом, завдяки поперемінному переставлянню її частин без втрати стійкості
ролери, ходунки на колесах — для зменшення навантаження на хворого обладнані додатковими парами коліс
ролатори — конструкції з кермом, гальмом, місцем для сидіння та навіть кошиком для особистих речей. Переважно їх використовують дуже слабкі та малорухливі люди

Самі конструкції також бувають складними, дворівневими, регульованими за висотою. Матеріал — високоміцна сталь або алюміній. Правильно підібрати ходунки для близької людини допоможе аналіз тяжкості захворювання, фізичної сили, потреби в тривалому зберіганні або транспортуванні ходунків.

Якщо ж з якихось причин скористатися тростиною або ходунками пацієнту не під силу, на допомогу приходять крісло-каталка та візок із туалетом.

Насамперед потрібно пам'ятати про принципову різницю:

  • каталкою завжди керує особа, яка супроводжує, і хворий не може контролювати свої пересування;
  • візок придатний для самостійного використання.

Види інвалідних візків для дому та вулиці:

1. активного типу. Популярні серед людей з інвалідністю через свій міцний корпус, який здатний витримувати тривалі навантаження.
2. Санітарні. Обладнані знімним судном та іншими зручностями для походу в туалет і душ.
3. Важільні інвалідні візки. Сконструйовані спеціально для вулиці. Вони безпечніші завдяки безпосередньому контакту візка з поверхнею та амортизованим шинам.
4. Спортивні варіанти. Нагадують візки активного типу, проте виготовлені з міцніших матеріалів і спеціально розраховані для фізичних занять.
5. Дитячі моделі.
6. Коляски з електроприводом.

Як вибрати відповідну опору

Насамперед потрібно порадитися з лікарем. Його консультація дасть змогу визначитися з кожним з особливо важливих критеріїв підбору:

— тяжкістю захворювання пацієнта
— фізичною силою хворого
— періодом і активністю використання
— необхідними параметрами розміру конструкції

У мережі фірмових магазинів Рідні Медтехніка або на нашому сайті ви знайдете будь-який варіант обраної конструкції, щоб полегшити своїм рідним і близьким рух у складний період.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд