Вітаміни та БАДи: помічники для нашого здоров'я

24.05.2019 02.04.2024
3454
Переглядів: 3454

Збалансована дієта, що складається зі свіжих та екологічно чистих продуктів, регулярні фізичні вправи та достатня кількість сну – найкращі способи підтримання природного рівня енергії та здоров'я. Однак не всі можуть вживати здорову їжу в будь-який час і відвідувати спортзал. Сучасний темп життя змушує людей приділяти менше уваги своєму здоров'ю. Але ж здоровим хочеться бути кожному! На щастя, наука не стоїть на місці й уже давним-давно людству доступні нові методи підтримки здоров'я. Вітаміни та БАДи – саме вони допомагають нашому організму, коли йому не вистачає корисних речовин.

Вітаміни – це органічні сполуки, які необхідні людині в невеликих кількостях для підтримки життя. Існує 13 основних вітамінів, що забезпечують працездатність нашого організму. І так, це вітамін: A, C, D, E, K, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B12, B9. Вітаміни поділяють на дві групи – жиророзчинні та водорозчинні. Різниця в тому, що перші можуть перебувати в тканинах організму протягом тривалого часу, тоді як другі – водорозчинні, не можуть. За винятком тільки вітаміну B12, який може досить довго перебувати в печінці.

Що стосується БАДів, то це біологічно активні добавки, також відомі як харчові добавки, які продають у супермаркетах, спеціалізованих магазинах, в Інтернеті й навіть через рекламні ролики на телебаченні та радіо. Їх визначають як продукт, який містить один або кілька харчових інгредієнтів, призначених для перорального вживання у вигляді таблеток, капсул, таблеток або суспензії. Інгредієнти для виробництва біодобавок можуть складатися з вітамінів, мінералів, трав, рослинних речовин, амінокислот та інших речовин або їхніх складових.

Кому потрібні вітаміни та добавки?

Як було помічено раніше, більшість із нас може отримати все необхідне з харчових продуктів, але є певні ситуації, в яких харчові добавки та вітамінні комплекси можуть призначати лікарі.

Кому й коли призначають?

  • жінкам дітородного віку;
  • вагітним, жінкам на грудному вигодовуванні та дівчаткам-підліткам;
  • літнім людям;
  • людям, у яких є харчові алергії, захворювання;
  • людям, які дотримуються дуже суворої, низькокалорійної та веганської дієти.

Мета застосування біологічно активних добавок полягає в корекції раціону, адже щодня нам доводиться харчуватися обробленою, консервованою, рафінованою їжею, з якої ми не отримуємо необхідної кількості амінокислот, вітамінів, мінералів, макро- та мікроелементів. Недостатня кількість цих корисних речовин знижує стійкість організму до різних захворювань.

Вважають, що БАДи можуть бути корисними в профілактиці різних захворювань, вони покращують працездатність і якість життя загалом, але не варто думати, що вони можуть стати панацеєю від усіх недуг. Біологічно активні добавки та вітаміни не лікують, а тільки доповнюють основне лікування. Їхнє завдання – підтримка всіх функцій організму.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд