Як відрегулювати висоту масажного столу

14.02.2019 22.03.2024
7693
Переглядів: 7693

Регулювання висоти масажного столу - для чого це потрібно?

Масажист під час роботи витрачає багато фізичних зусиль, а якщо це хороший фахівець з великою базою клієнтів, то він працює, буквально, не покладаючи рук. І якщо масажний стіл буде неправильно налаштований, то незручна поза викличе у майстра напругу в м'язах і підвищене навантаження на суглоби, від чого швидко настане втома. Найважливішим аспектом підготовки до роботи для масажиста є налаштування висоти масажного столу, правильний підбір якої допоможе уникнути майстру дискомфорту, а клієнту отримати максимальне задоволення від процедур релаксації та відновлення.

Якими бувають масажні столи?

Сучасне масажне обладнання дає змогу забезпечувати зручність розміщення пацієнтів будь-якої комплекції та зросту, а також комфортну роботу майстра. Масажні столи найчастіше виготовляють із дерева або алюмінієвого профілю. Поверхню столу обтягують приємними на дотик екологічними матеріалами, які легко чистити. А ортопедична подушка, підголівник або валик, які входять до комплекту, дають змогу зручно змінювати положення тіла. Сучасні масажні столи діляться за призначенням на домашні та комерційні й можуть бути:

  • портативними
  • стаціонарними

стіл для масажу - як відрегулювати висоту

правильне налаштування висоти масажного столу

 

Стаціонарними моделями обладнані СПА-салони, косметичні та масажні кабінети. А мобільні версії, доступні до транспортування, масажисти використовують для виїзду до клієнта додому.

Незалежно від приналежності до типу будь-який масажний стіл має функцію регулювання висоти, реалізовану тим чи іншим чином. Так, легкі переносні столи, що мають складну конструкцію, найчастіше оснащені висувними ніжками з кнопками-фіксаторами. А дорогі професійні моделі масажних столів з регулюванням висоти, що мають масивний металевий каркас, дають змогу швидко підіймати й опускати ложе за допомогою телескопічного підіймача, керованого електричною, пневматичною або гідравлічною педаллю. І ще одна важлива властивість хорошого масажного столу, на яку слід звертати увагу. Він має бути стійким під час роботи, не допускаючи погойдувань і зрушень.

 

Правильний вибір висоти масажного столу

Від яких же параметрів залежить робоче місце майстра та як правильно підібрати висоту масажного столу? Звичайно ж насамперед ключовими вихідними даними тут виступають зріст і довжина рук майстра-масажиста. З урахуванням антропометрії фахівця оптимальна висота масажного столу перебуватиме в межах 60-90 см. Практичний досвід роботи та дослідження в цій галузі підтверджують, що якщо мовиться про людину середнього зросту зі звичайною для неї довжиною рук, масажний стіл налаштовується на висоту 70 см. А точне індивідуальне калібрування висоти столу слід проводити за допомогою рук. Потрібно підійти впритул до столу збоку з розслабленими й опущеними вниз руками, стиснутими в кулаки. Якщо в такому положенні кісточки кулака впиратимуться в поверхню столу, то, вважайте, що за ним буде зручно працювати. Певним чином, на комфорт і дієвість масажу впливатиме й комплекція клієнта. Якщо перед масажистом велика фігура, то слід трохи опустити стіл, щоб можна було краще розподіляти зусилля рук.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд