Види медичних столів

14.02.2019 01.04.2024
1119
Переглядів: 1119

Столики для процедур і маніпуляцій відрізняються внутрішнім і зовнішнім устроєм і їх часто використовують для виконання низки однотипних операцій: забору крові, аналізів, зберігання витратних матеріалів. Окремі моделі оснащують поличками з практичною та зручною робочою поверхнею. Такі меблі використовують у медичних установах найчастіше.

На столах часто розміщують медичний інвентар, зокрема стерильний, для чого конструкція передбачає наявність додаткових огороджень і бортиків для захисту. Нижні опори оснащені опцією регулювання та вирізняються високою стійкістю.

Крім універсальних моделей випускають спеціалізовані столики для отоларингологів, анестезіологів, стоматологів і деяких інших лікарів. Зазвичай це мобільні вироби компактних розмірів із додатковими шухлядами.

Приліжкові столики стаціонарного типу використовують для оснащення стаціонарів і лікарень. Вироби комплектують відділеннями для особистих речей, вбудованою тумбочкою та підставками. У мобільних версій є колеса для полегшеного транспортування.



столик медичний для маніпуляцій купити київ

Пересувні столики потрібні для переміщення витратних матеріалів, інструментів і медикаментів у межах лікарень і поліклінік. В основу конструкції подібних меблів лягає металевий каркас, також є скляні полички та колісні опори.

Гінекологічні обстеження проводять на універсальних столах, зручних для лікаря й абсолютно безпечних для пацієнта. Для додаткового комфорту передбачено м'який лежак, що складається з сидіння, узголів'я та спинки. Залежно від особливостей конкретних медичних процедур конструкція змінюється та трансформується під потреби лікаря й пацієнта.

На перев'язувальних столах обслуговують людей з обмеженими можливостями. Роблять це за допомогою додаткових пристосувань, що дають змогу фіксувати окремі частини тіла в положенні, необхідному для якісної перев'язки. Для додаткової зручності передбачено регульовані опори, фіксатори та кріплення, які ґрунтовно розширюють функціонал.

В окрему категорію виділяють меблі для новонароджених. Такі столи використовують у процедурних кімнатах, а також для сповивання та санітарної обробки малюків у пологових будинках і поліклініках.

Операційні столи вирізняються високим рівнем технологічності. Як правило, це складні комплекси з елементами управління, стаціонарною панеллю (часто знімною) з великою кількістю секцій і тумбою. Залежно від особливостей майбутньої операції панель можна нахиляти, опускати, підіймати, щоб привести пацієнта в оптимальне положення для хірурга.

Операційні столи оснащують додатковими знімними пристосуваннями, які кріплять до металевих рейок, – це репозиції хребта, штатив, наркозна дуга, механізми витягування, тримачі для ніг, рук, касет, підголівник та інші. Крім універсальних меблів для операційної виділяють спеціалізовані столи для ендоскопічного, ортопедичного, гінекологічного й офтальмологічного втручання.

Для роботи з пацієнтами столи оснащують ножним або ручним, гідравлічним, механічним, моторним або комбінованим приводом з можливістю автоматичного або дистанційного керування. Конструкція виробів передбачає наявність однієї або декількох секцій, пересувних або стаціонарних.

Щоб правильно вибрати медичний стіл, важливо чітко уявляти його цільове призначення та функціональні особливості. Насамперед важливо орієнтуватися на потреби окремих фахівців і профіль медустанови.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд