Двадцятка найкращих БАДів

13.02.2023 14.03.2024
13128
Переглядів: 13128

Зміст:

Асортимент будь-якої аптеки рясніє біоактивними добавками. Якщо вірити рекламі, кожний чудо-засіб забезпечує організм вітамінами та мінеральними речовинами, якщо вони в дефіциті. Насправді ефективність багатьох препаратів, як і їх абсолютна безпека, залишається недоведеною. Отже, саме час вивчити рейтинг БАДів, які варто використовувати, щоб допомогти своєму організму.

Переваги БАДів

Біологічно активні речовини – частина звичного аптечного асортименту, а їх вживання часто призначає лікар. Але навіть найкращі БАДи не лікують, а лише допомагають зміцнити організм, подолати хворобу та залишатися здоровим. Їхнє призначення – поповнення дефіциту речовин, які організм не може отримати з їжею. За своєю суттю вони ближчі до харчових продуктів, хоча мають вигляд лікарських препаратів – у формі сиропів, капсул, таблеток, приймання яких забезпечує корекцію раціону.

Чому БАДи такі популярні? Певною мірою завдяки рекламі. Однак найкращі БАДи мають низку важливих переваг, серед яких:

  • збалансований натуральний склад;
  • зручний формат – звичні капсули й таблетки завжди під рукою, а деякі види біодобавок можна використовувати для перекусів;
  • тривалий термін зберігання;
  • спрямована дія – кожен може використовувати ті біодобавки, які актуальні йому в цей період.

найкорисніші бади

Як вибрати ефективні БАДи?

Досить часто використання біодобавок рекомендує лікар – на етапі лікування, реабілітації після травми чи операції. Крім того, БАДи допомагають покращити якість життя:

  • адептів жорстких дієт;
  • осіб, змушених дотримуватися певних обмежень у харчуванні, наприклад, у разі хронічних захворювань;
  • жінок у період вагітності та годування груддю;
  • осіб із порушеннями засвоєння поживних речовин зі звичайної їжі.

Під час вибору БАДів експерти рекомендують звертати увагу на такі критерії:

  1. Форма випуску – тут має значення не тільки зручність використання, але й інші нюанси. Наприклад, таблетки й капсули відрізняються тривалим терміном зберігання й компактним розміром, зате жувальні цукерки чи мармелад простіше дати дитині. А ось БАДи в рідкій формі рясніють підсолоджувачами й допоміжними речовинами.
  2. Склад біодобавок практично завжди містить безліч додаткових компонентів – наповнювачів, підсолоджувачів, емульгаторів, консервантів. Надлишок синтетичних добавок може спричинити алергічні реакції, а зайва глюкоза – небезпечна в разі діабету й не потрібна тому, хто бореться із зайвою вагою.
  3. Знаки міжнародної сертифікації є на упаковці найякісніших БАДів – вони підтверджують, що препарат пройшов перевірки за цілою низкою критеріїв, а компоненти й процес виробництва відповідають наявним стандартам.

Найефективніші БАДи

На сьогодні асортимент біодобавок дуже широкий. А щоб ви могли придбати тільки найефективніші БАДи, ми пропонуємо вашій увазі двадцятку найкращих біодобавок, які допоможуть заповнити компоненти, яких бракує у вашому щоденному раціоні.

Хелат цинку, ZeinPharma

Вживання біологічно активної добавки "Хелат цинку" рекомендують як додаткове джерело цинку. Цей елемент сприяє зміцненню імунітету, підвищенню опірності організму до зовнішніх чинників, антиоксидантного захисту. Додаткове приймання цинку дає змогу регулювати діяльність сальних залоз і знижувати жирний блиск на шкірі.

Крім цього, хелат цинку стимулює вироблення необхідних гормонів, впливає на роботу щитоподібної та підшлункової залози, зміцнює кісткову систему та зуби, допомагає засвоюватися вітаміну А.

найкращі бади

Водний екстракт прополісу, Апіпродукт

Прополіс – продукт бджільництва, який широко використовують у народній медицині. У його складі, крім натурального воску кількох видів, є:

  • компоненти з високим вмістом органічних кислот;
  • квітковий пилок;
  • ефірні олії.

Найбільш вираженим є бактерицидний і бактеріостатичний ефект прополісу, тому водний екстракт використовують під час зовнішнього застосування для лікування опіків, порізів, дерматологічних захворювань, а також – як антибактеріальний засіб для слизових (у разі кон’юнктивіту, зубного болю). Таку біодобавку протипоказано особам, які мають алергічні реакції на продукти бджільництва.

Адсорбоване бджолине молочко, Апіпродукт

Ще один продукт бджільництва з високим вмістом вітамінів, протеїну, активних ферментів, комплексу мікро- та макроелементів, токоферолу (вітамін Е), нікотинової кислоти (вітамін PP), а також вітамінів групи В. Продукт вирізняється високою біологічною активністю, а під час регулярного вживання має імуномодулювальний ефект.

Адсорбоване бджолине молочко допомагає активізувати сили організму для боротьби з різними недугами. Його радять приймати в разі ендокринних порушень, підвищеної стомлюваності, зниження імунного захисту, симптомів ВСД. Крім того, цей вид біодобавки використовують для профілактики в період спалахів застудних захворювань.

топ бадів

Галерин, Апіпродукт

Біодобавка містить витяжку личинок вогнівки (воскової молі) – речовини, що сприяє підвищенню ефективності лікування туберкульозу. Використання Галерину дає змогу:

  • прискорити рубцювання та відновлення тканин серцевого м’яза в разі інфаркту міокарда;
  • стабілізувати артеріальний тиск;
  • очистити кровоносні судини від бляшок холестерину та знизити ризик утворення тромбів;
  • зміцнити імунітет;
  • уповільнити процеси старіння в організмі.

У педіатричній практиці використання Галерину дає можливість досягти позитивних результатів у випадках, коли антибіотики не дають бажаного ефекту. Під час використання цієї біодобавки необхідно дотримуватися рекомендованого дозування.

PROSTATA BULL, Apnas Natural

Харчова добавка у формі капсул, що містить екстракт бичачої простати. Приймання добавки PROSTATA BULL сприяє зниженню набряклості, підвищенню м’язового тонусу сечового міхура, зниженню ризику тромбозу вен передміхурової залози, зняття больових відчуттів і дискомфорту.

Крім екстракту простати, препарат містить екстракт гарбузового насіння, який використовують у народній медицині як онкопротектор, для зниження запального процесу та відновлення функції сечового міхура. А екстрактивні речовини з кореня кропиви стримують розростання тканини залози.

Спіруліна, APNAS NATURAL

Харчова добавка, яка містить амінокислоти, жирні кислоти, вітаміни та мінерали, що підтримують нормальний метаболізм у разі недостатньо збалансованого раціону. Активні компоненти регулюють енергетичний обмін, допомагають знизити об’єм жирових відкладень і сприяють нарощуванню м’язової маси. Крім того, добавка має стимулювальний вплив, підвищує рівень фізичної та розумової активності.

топ найкращих бадів

Приймання біодобавки "Спіруліна" від Apnas Natural принесе користь:

  • особам, чия робота пов’язана з ризиком інтоксикації – шахтарі, металурги, працівники хімпрому;
  • як альтернатива полівітамінним комплексам;
  • для екстреного відновлення організму в разі важких фізичних навантажень;
  • у разі діагностованої залізодефіцитної анемії, серцево-судинної недостатності та гіповітамінозів.

Клітковина "Чистотон-овес", Biola

У складі біодобавки "Чистотон-овес" – комплекс складних вуглеводів, який можна використовувати для ефективної детоксикації, посилення моторики кишківника. Біодобавка сприяє усуненню запального процесу, нормалізує обмінні процеси, очищає судини від надлишку холестерину, ефективна для виведення токсинів і солей важких металів, рекомендують у разі порушень обміну речовин, цукрового діабету й ожиріння.

найліпші бади

Полин, Biola

Екстракт полину – один із найпотужніших глистогінних засобів рослинного походження. Крім того, завдяки унікальному комплексу гірких глікозидів – абсинтину й анабсинтину, а також флавоноїдів, фітонцидів, дубильних речовин, органічних кислот і вітамінів препарат сприяє посиленому виділенню шлункового соку, зниженню запалень, нормалізує виділення жовчі, а також очищає від токсинів. Приймати біоактивну добавку рекомендують для підвищення ефективності деяких форм гастриту, у разі діареї, диспепсичних розладів, викликаних похибками в дієті, гострих і хронічних форм гепатиту, холециститу. Важливо пам’ятати про дотримання дозування та протипоказання.

Суміш для зниження ваги, Biola

Комплекс на основі натуральних рослинних компонентів призначено для:

  • корекції порушень ліпідного обміну;
  • зниження апетиту;
  • нормалізації травлення;
  • посилення перистальтики;
  • ефективного зниження маси тіла.

Харчова добавка дасть змогу ефективніше досягти бажаних результатів під час схуднення, покращити стан судин у разі атеросклеротичних змін у судинах, діабету, для боротьби з проявами целюліту та зміцнення імунітету. Таблетки приймають тричі на день до їди. Препарат не рекомендують приймати дітям молодше 14 років, жінкам під час вагітності та годування груддю.

Суміш для нормалізації кишкової флори, Biola

Харчова добавка містить екстракти пагонів ожини, трави звіробою, споришу, кропиви, насіння фенхелю та допомагає нормалізувати процеси травлення, впоратись із запаленням, зменшує больові відчуття, сприяє епітелізації тканин кишківника та допомагає контролювати ріст патогенної мікрофлори. Біодобавку призначено для приймання курсами тривалістю до 12 тижнів у разі дисбактеріозів кишківника, у комплексній терапії захворювань ШКТ і для загального зміцнення організму після перенесених захворювань.

Солодка, Biola

Основний компонент харчової добавки "Солодка" – корінь солодки, який славиться своїм спазмолітичним, протизапальним, а також загальнозміцнювальним впливом на організм. Сапоніни, на які багатий основний компонент БАДа, допомагають нормалізувати водно-сольовий обмін і відновлюють імунний захист організму, знижуючи ймовірність алергічних реакцій. Завдяки досить високому вмісту гліциризину препарат на основі солодки має виражену муколітичну дію, усуваючи застій слизу в бронхах. Завдяки таблетованій формі препарату концентрація активної речовини вища, ніж у фіточаю або сиропів на основі солодки.

Дієтична магнієво-мінеральна добавка "MAGNESIUM DROPS", Екобіз

Харчова добавка у формі крапель містить збалансований комплекс мінералів, які організм швидко засвоює, насичуючи його магнієм. Добавка допоможе відновити відмінне самопочуття та підвищити працездатність, усунути негативний вплив стресів. Курс препарату допоможе в разі судом, болів у м’язах і проблем у суглобах. Попри те, що препарат належить до категорії біодобавок і не потребує рецепта, неодмінно обговоріть його приймання з лікарем і намагайтеся запобігти передозуванню.

Slim Beam матриця схуднення, дієтична добавка на основі протеїну, Green Apple Foodhouse

Харчова добавка, основою якої є сироватковий протеїн, доповнений вітамінно-мінеральним комплексом. Завдяки унікальному набору амінокислот "Slim Beam матриця схуднення" підтримує баланс протеїну в організмі під час зниження ваги, перешкоджає розвитку гормональних порушень і втраті тонусу м’язової тканини, сприяє зниженню обсягу жирових відкладень.

Грамотне вживання комплексної добавки допомагає сформувати тіло своєї мрії без шкоди здоров’ю. Продукт актуальний у разі різних форм порушень ліпідного і вуглеводного обміну, може замінити одне приймання їжі для осіб, які страждають на ожиріння, метаболічний синдром, діабет II типу.

Проставіт, Кортес

Комплексний фітопрепарат "Проставіт" допоможе в профілактиці й терапії простатиту завдяки ретельно підібраному натуральному складу, адже до нього входять:

  • глутамінова кислота – перешкоджає розростанню тканин і збільшенню передміхурової залози;
  • кора піджеума – допомагає нормалізувати процес сечовипускання та зняти запалення, усуває застійні явища та має протипухлинний ефект;
  • червоне коріння – сприяє відновленню статевої функції, підвищує витривалість у разі фізичних навантажень;
  • екстракт плодів пальми сереноа – підтримує роботу гормональної системи.

Крім того, продукт містить потужний стимулятор-антиоксидант – вітамін А. Вітамін B6, який також входить до складу фітокомплексу, обмежує надлишковий синтез пролактину та важливий для профілактики порушень дітородної функції.

Олія анісова, Екосвіт Ойл

Анісова олія – ефективний засіб, який допоможе зменшити біль у горлі в разі вірусних інфекцій, впоратися з нападами кашлю та знизити температуру. Желатинові капсули універсальні та зручні у використанні, а крім того, допоможуть боротися з будь-яким видом кашлю, осиплістю голосу та запальними захворюваннями ясен.

Натуральна та безпечна біоактивна добавка:

  • позбавить бронхи мокротиння;
  • має бактерицидну дію;
  • бореться із запаленням;
  • є спазмолітиком;
  • має легкий седативний ефект;
  • активізує місцевий імунітет.

Препарат допускають для лікування дітей із 12 років. Для досягнення потрібного ефекту біодобавку приймають курсами за призначенням лікаря.

"Артротоп", Еліт-фарм

Збалансована харчова добавка "Артротоп" допоможе полегшити біль у разі травм і захворювань суглобів, сприяє ефективному відновленню кісток і сухожиль. Препарат має протизапальну дію, чинить стимулювальний вплив синтезу колагену, використовують у комплексному лікуванні травм і ортопедичних захворювань.

Важливим компонентом препарату є хондроїтин. Витяжка з хрящової тканини акул сприяє відновленню амортизаційних властивостей суглоба, регулює синтез суглобової рідини, допомагає відновити свободу рухів, слугує відмінною профілактикою остеопорозу.

L-тирозин, Еліт-фарм

Харчова добавка, яка є джерелом L-тирозину – умовно замінної амінокислоти, що реалізує кілька важливих завдань. Ця добавка необхідна для нормального ліпідного обміну, впливає на відчуття голоду та насичення, активізує вироблення меланіну, позитивно впливає на надниркові залози, гіпофіз і щитоподібну залозу.

які бади найкращі

Дефіцит цієї речовини веде до небезпечних для здоров’я наслідків, а відновлення концентрації L-тирозину до норми позитивно позначається на функціях найважливіших органів і систем організму:

  • нормалізує АТ, допомагає зміцнити серцевий м’яз, покращує тонус і стан кровоносних судин;
  • посилює стійкість нервової системи до підвищення навантажень і стресів, активізує діяльність клітин мозку, протистоїть депресіям;
  • нормалізує роботу залоз внутрішньої секреції, чинить сприятливий вплив на стан надниркових залоз, гіпофіза, залози репродуктивної системи;
  • регулює метаболічні процеси в організмі, прискорює розщеплення ліпідів, активізує процеси вуглеводного обміну.

Борова матка, Кортес

Комплекс "Борова матка" – натуральний препарат, що містить екстракти матки борової та деревію, призначений для лікування проблем сечостатевої сфери жінок. Препарат використовують:

  • у комплексній терапії жіночої репродуктивної системи;
  • у разі захворювань запального характеру;
  • для лікування непрохідності труб і спайкових процесів;
  • у разі ерозій, фіброміом;
  • для лікування ендометріозу та полікістозу;
  • для нормалізації циклу менструацій;
  • під час ПМС і клімаксу.

Колаген суставіт, Healthyclopedia

Препарат дає змогу заповнити дефіцит колагену – білкової основи сполучної тканини в організмі. Брак колагену веде до швидкого "зношування тканин". Кровоносні судини стають менш еластичними, м’язи й тканини шкірного покриву стають менш пружними.

БАД "Колаген суставіт" – препарат на натуральній основі, використання якого:

  • сприяє значному підвищенню функціональних можливостей усіх елементів опорно-рухового апарату;
  • підвищує ефективність лікування дегенеративно-дистрофічних патологій суглобів;
  • незамінний під час реабілітації травматичних уражень опорно-рухового апарату.

За рекомендацією лікаря препарат можна використовувати в разі ревматизму, артритних і артрозних змін у суглобах, для зниження больового синдрому, відновлення структури кісткової тканини.

Реуматон-F, FITO PHARMA

Високоефективний натуральний препарат болезаспокійливої та зміцнювальної дії, який позбавить неприємних симптомів, використовують у терапії радикуліту, ревматизму, у разі артритів і подагри. В унікальній рецептурі харчової добавки використано вчення про п’ять елементів. Компоненти препарату впливають комплексно, збільшуючи терапевтичний ефект.

Реуматон-F рекомендують використовувати для лікування широкого спектра суглобових захворювань, можна вживати протягом тривалого часу.

У складі препарату:

  • екстрактивні речовини з тканин білої змії – це комплекс амінокислот, фосфоліпідів і флавоноїдів, що забезпечує анестетичну, регенерувальну й загальнозміцнювальну дію;
  • сигезбекія та хомаломена – для зняття запалення, регенерації суглобових тканин, знеболювання й відновлення функцій суглобів;
  • ряст – допоможе нормалізувати тонус м’язів.

Препарат визнаний безпечним, проте вагітним і дітям віком до 12 років не варто його приймати без попередньої консультації лікаря.

Багато з представлених у нашому рейтингу найпопулярніших БАДів – це доопрацьовані та вдосконалені версії рецептур, які використовують у народній медицині протягом багатьох тисячоліть. Для виготовлення БАДів використовують сировину, вирощена в екологічно чистих регіонах, а на етапі ведеться найсуворіший контроль якості. Варто врахувати, що лікарі не рекомендують порушувати зазначеного дозування або тривалості курсу, оскільки багато препаратів мають накопичувальну дію.

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд